PlayStation Store Update - Velocity 2X & Don't Starve: Giant Edition

Article
door Wouter
donderdag, 04 september 2014 om 11:26
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel? Neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor je uitlichten.
Het is een rustig weekje met de PlayStation 4 en Vita als enige platformen waar iets spannends op gebeurt. Velocity 2X is namelijk beschikbaar voor deze apparaten en is ook nog eens gratis wanneer je een PlayStation Plus abonnement hebt. Verder zien we de Don't Starve: Giant Edition naar de handheld van Sony komen en doet ook de laatste aflevering van The Walking Dead het draagbare platform aan.

Velocity 2X (€15,99) (PS4, Vita)

Velocity 2X is meer dan de simpele shoot 'em up die je zou verwachten bij het zien van de beelden. Enerzijds is er de bekende top-down ruimte actie waarin je een klein ruimteschip bestuurt en je allerlei afweergeschutten moet uitschakelen. En anderzijds speel je een side-scrolling avontuur waar je een heldhaftige dame door allerlei levels heen moet loodsen.
Wat deze verschillende modi bindt, is de mogelijkheid om te teleporteren. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld het schip in veiligheid wilt brengen of het hoofdpersonage naar een anders ontoegankelijke ruimte wilt verplaatsen. Aangezien beide elementen even vaak voorkomen zou je kunnen zeggen dat Velocity 2X eigenlijk twee titels ineen is.

Don't Starve: Giant Edition (€13,99) (Vita)

Iedereen met een PlayStation 4 zal Don't Starve onderhand wel kennen aangezien die game een tijdje terug gratis te downloaden was voor de nieuwe console van Sony. De handheld kan nu ook aan het lijstje toegevoegd worden met de Giant Edition voor de Vita. Zoals je kunt verwachten is het nog steeds dezelfde game, maar dan met alle reeds verschenen extra content.
Dat betekent dat je de uitbreiding Reign of Giants erbij krijgt. Deze downloadbare content voegt twee nieuwe seizoenen toe en een aantal nieuwe monsters. Verder is het spel dusdanig aangepast dat het perfect werkt met het interface van de draagbare console. Menu's, mappen, items en het crafting-systeem zijn nu allemaal te bedienen met de touchpanelen van de Vita.

The Walking Dead: Season 2 - Episode 5 No Going Back (€4,99) (Vita)

Het was 2012 toen ontwikkelaar Telltale Games een boost in populariteit kreeg toen het de vijfdelige The Walking Dead gameserie uitbracht. Dat de gelijknamige tv-serie rond die tijd ook begon, droeg natuurlijk ook erg mee aan het succes. Het was voor Telltale zelfs reden genoeg om een tweede seizoen te maken dat, jammer genoeg voor de fans, vandaag zijn laatste adem uitblaast.
Dat betekent dat de wilde avonturen van Clementine nu (voorlopig) ten einde komen. Het kleine meisje kon in het eerste seizoen nog vertrouwen op de kwaliteiten van Lee Everett, maar in het laatste seizoen komt zij voor alle keuzes te staan die een zombie-apocalypse met zich meebrengt. Gelukkig kun jij haar als speler nog altijd hier een handje in helpen. Maar of je in al die afleveringen wel de juiste keuzes hebt gemaakt, krijg je nu te weten in de laatste afleveringen op de Vita.
Dat waren de hoogtepunten van deze week. Voor de volledige lijst met alle nieuwe releases van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.

Populair Nieuws