Song of Nunu toont een ongeziene kant van League of Legends

Article
vrijdag, 25 augustus 2023 om 18:00
songofnunu keyart tequilaworks artf1692974073
Wie denkt aan League of Legends ziet waarschijnlijk intense online multiplayer actie voor zich, mogelijk met een hoop geschreeuw richting teamgenoten. Maar de wereld van League heeft een heel andere kant, die wij mochten ervaren tijdens gamescom 2023. We zijn namelijk hands-on gegaan met de nieuwe Riot Forge game Song of Nunu: A League of Legends Story.
Zoals veel games heeft League of Legends uitgebreide lore. Maar die komt natuurlijk maar in beperkte mate aan bod in een MOBA. Via de games van Riot Forge kun je tegenwoordig meer van de wereld van League beleven.
Song of Nunu is de nieuwste titel van Riot Forge en draait om de tienjarige Nunu. Hij is op zoek naar zij moeder en wordt daarbij vergezeld door de Yeti Willump. In de game speel je als beide personages, soms tegelijk.
song of nunu 2f1692962839

De jongen en de Yeti

Een Yeti heeft natuurlijk totaal andere vaardigheden dan een jongen van tien. Gevechten zijn bijvoorbeeld het terrein van Willump, terwijl Nunu veilig op zijn rug zit. Ook wanneer je een rotswand beklimt of over een natuurlijk glijbaan van ijs roetsjt heeft Willump de leiding.
Maar Nunu heeft ook zijn kwaliteiten. Hij kan bijvoorbeeld sneeuw- en ijsballen gooien om paden vrij te maken. Zijn ijsballen kun je ook gebruiken om stukjes water te bevriezen zodat je platforms hebt om op te springen. Daarnaast speelt Nunu fluit. Daarmee lost hij puzzels op en schrijft hij gedurende de game de "Song of Nunu".
Tijdens onze speelsessie bleek bovendien al snel dat de vaardigheden van Nunu en Willump elkaar aanvullen. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het klimmen een obstakel tegenkomen dat je kunt wegwerken met een sneeuwbal van Nunu. Een lied dat we speelden op de fluit maakte dat een platform omhoog kwam, waardoor we een nieuwe rotswand konden bereiken.
song of nunu 3f1692962868

Samen of alleen

De manieren waarop je de vaardigheden van Willump en Nunu kunt combineren worden bovendien complexer naarmate de game vordert, is ons verteld. Wij speelden het begin van de game, waarin Nunu vrijwel niets doet in gevechten, maar later kan hij bijvoorbeeld explosieve doelwitten tot ontploffing brengen met zijn sneeuwballen, terwijl Willump de melee op zich blijft nemen.
Verder zullen er ook secties zijn waarbij je de personages los gebruikt. We zagen bijvoorbeeld een flits van een stealth sectie met alleen Nunu. Een grote Yeti verbergen is tenslotte niet bijzonder makkelijk.
Het gebruiken van je vaardigheden op nieuwe manieren is ook hoe de game je een gevoel van progressie geeft. De ontwikkelaars vertelden ons dat je geen zaken als skill trees hoeft te verwachten. Nieuwe, moeilijkere puzzels en uitdagingen zorgen dat je je bestaande vaardigheden steeds beter onder de knie moet krijgen.

De menselijke kant van League of Legends

We hebben nog lang niet alles gezien van Song of Nunu. Niet alleen omdat we maar kort konden spelen, maar ook omdat er soms meerdere paden mogelijk zijn. Bovendien hebben we nauwelijks iets meegekregen van het verhaal, afgezien van dat Nunu dus op zoek is naar zijn moeder en Willump een eigen verleden heeft.
Dat simpele uitgangspunt moet zich uiteindelijk ontwikkelen tot iets moois. De ontwikkelaars spreken van een heel menselijk verhaal. Het zit in ieder mens om flink boos te worden om een League of Legends-match, maar wij kregen meer de indruk dat Song of Nunu op bepaalde punten een beetje een tranentrekker zou zijn. Wij konden ons in ieder geval goed genoeg met de game vermaken om nieuwsgierig te zijn hoe het afloopt.