De beste platformers van 2023 tot nu toe

Article
zaterdag, 26 augustus 2023 om 9:00
ci nswitch kirbysreturntodreamlanddeluxe 19f1677058539
Doe jij niets liever dan rennen, springen en klimmen in je games? Dan hebben we de beste platformers van 2023 tot nu toe speciaal voor jou uitgezocht.
Kirby keerde dit jaar terug naar Dream Land in Kirby’s Return to Dream Land Deluxe. Deze remake voorzag de game niet alleen van nieuwe graphics, maar introduceerde ook nieuwe copy abilities en Merry Magoland. Alleen dit pretpark vol minigames zorgt er al voor dat de game ‘Deluxe’-waardig is. Bovendien zit er genoeg variatie in de levels en moet je regelmatig je hersenen gebruiken om de puzzels op te lossen.
De Sonic the Hedgehog film zorgde voor een hoop nieuwe fans. Reden voor het Sonic-team om de eerste games beschikbaar te maken op de moderne platforms in de vorm van Sonic Origins. Dit jaar kreeg de game een nieuwe versie, Sonic Origins Plus. Deze uitbreiding voegde 12 Game Gear Sonic games toe en Amy Rose als een speelbaar karakter.
Spongebob heeft zich in Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake weer in de problemen gewerkt: de geliefde spons heeft per ongeluk portalen geopend die al zijn vrienden transporteren naar ‘Wish Worlds’. Uitzondering daarbij is Patrick: hij is in een ballon veranderd, maar gelukkig weerhoudt hem dat er niet van om Spongebob te helpen om iedereen te redden. Door de grote diversiteit in gameplay en levels is deze game ook leuk voor wie geen grote Spongebob-fan is.

Roguelike platformer vol uitdaging

Wil je een echte uitdaging, probeer dan Have a Nice Death. In deze roguelike platformer speel je als de CEO van Death Incorporated, die echt aan vakantie toe is. Je werknemers gooien roet in het eten, want ze zijn helemaal ontspoord. Het is aan jou om de orde te herstellen. De game bevat ook een hoop humor, die je frustraties verzacht.

Opvolger Wario Land

De laatste game op ons lijstje is Pizza Tower, waarin je speelt als pizzachef Peppino Spaghetti. Peppino wordt bedreigd door een zwevende pizza die zijn pizzeria wil verwoesten. Om dit te voorkomen moet de chef een toren beklimmen en het tegen verschillende vijanden opnemen. Pizza Tower is geïnspireerd door Wario Land en is een waardige opvolger van deze reeks, zowel qua gameplay als humor.

Populair Nieuws