Homeworld 3 co-op modus schotelt tactische roguelike voor

Article
vrijdag, 25 augustus 2023 om 17:30
homeworld 3 gameplayf1692954446
Homeworld 3 was één van de grote games tijdens Opening Night Live voor fans van tactische oorlogsvoering. Dat doe je in de nieuwe sci-fi RTS van Blackbird Interactive in de ruimte en grootser dan ooit. Wij gingen alvast hands-on met de game!
In 2022 ging Luuc al met Homeworld 3 aan de slag en toen bleek de nieuwe titel van Blackbird Interactive, op basis van een uitgebreide gameplay preview, ook goed te doen voor beginners. Een jaar later is de game bijna af en schotelt de Canadese studio een gloednieuwe modus voor tijdens gamescom.

Oorlogvoering met risico

Het betreft War Games, een co-op game modus met roguelike elementen. Met maximaal drie spelers kun je deze spelvorm spelen, al is het uiteindelijk ook mogelijk om de missies in je eentje te spelen, wat wel een flinke uitdaging zal worden.
In iedere 3-missie run kies je eerst met welke vloot je wil beginnen, waarna je door te levelen steeds meer opties in je vloot vrij kunt spelen. Uiteraard stuur je je vloot op pad, waarna combat kan ontstaan. Elke keer is het aan de speler om de afweging te maken of je resources wil blijven verzamelen nadat je de overwinning claimt. Hoe langer je in een gebied blijft hangen, hoe meer vijanden opduiken.

Stel je schepen bij met upgrades

Door tijdens de missies artefacten te verzamelen kun je je tactische aanvalsplan ook verder bijstellen. Denk aan het vergaren van upgrades waarmee bepaalde schepen extra schade aanrichten, maar anderzijds ook sneller op specifieke manieren gevaar lopen. Telkens is het aan jou en je co-op partners om te kiezen wat handig is voor de missie.
Wie na drie missies als winnaar uit de strijd komt, heeft de War Games gewonnen. Mochten jij en je co-op buddies ergens in de run allemaal uitgeschakeld worden, verlies je de run. Wel wordt de balans opgemaakt en experience verdeeld waardoor je bij een volgende run (door te levelen) meer opties vrijspeelt om daarna wellicht de War Games te winnen.
Wel moeten RTS-fans nog even wachten tot de game uitkomt. Homeworld 3 staat namelijk gepland voor release in februari 2024. Dichterbij de release zal de Canadese studio vervolgens ook haar plannen uit de doeken doen voor DLC die in de maak is.