Social Distance: Makers Orange Is the New Black maken inspirerende serie over corona

  De makers van Orange Is the New Black hebben voor Netflix een inspirerende documentaire serie gemaakt over social distancing, gemaamd: Social Distance. Deze verhalenserie bevat allerlei verhalen van mensen die vanwege corona geïsoleerd waren, sommige verhalen zijn heel grappig, sommige weer heel grimmig en andere weer erg inspirerend.

  Wat gaan we zien?

  Het eerste en voorlopig enige seizoen van deze serie volgt acht mensen die vanwege corona bijna of helemaal ‘opgesloten’ zitten in hun eigen huis. Voor de docu konden er natuurlijk niet tal van cameraploegen gestuurd worden, daarom is alles opgenomen met eigen webcam of smartphone. De makers geven zelf aan dat:

  “het een unieke emotionele ervaring is dat je vanwege omstandigheden gedwongen uit elkaar moet en geen andere keuze hebt dan op afstand met elkaar te communiceren en te vertrouwen op de techniek.”

  Het laat op prachtige wijze zien hoe de quarantaine mensen op verschillende wijze beïnvloedde en hoe individuen op virtuele wijze met hun vrienden, familieleden en partners moesten communiceren. In deze serie worden ook twee bekende koppen gevolgd in hun coronatijd: Mike Colter (bekend van Marvel’s Luke Cage) en Danielle Brooks (bekend van Orange Is the New Black).

  De cast, productie en schrijvers hebben elkaar nooit ontmoet

  In april werd al bekend dat de makers van Orange Is the New Black: Jenji Kohan en Hilary Weisman Graham. In april, aan het begin van het project gaven de dames het volgende over de serie aan:

  “Het voelt als onze taak om de realiteit weer te geven in deze nieuwe, bizarre realiteit die we allemaal helaas ervaren. We zijn erg geïnspireerd om een serie te maken die unieke, persoonlijke verhalen vertelt over de samenleving. Via deze weg hopen we op een mooie manier een moment in de tijd vast te leggen”.

  Wat deze serie extra bijzonder maakt is dat dus niemand elkaar echt ontmoet heeft tijdens de opnames, alleen virtueel. De acht deelnemers zaten al die tijd thuis, de productie zat thuis en de schrijvers zaten ook thuis.

  Opvallende keuze

  Het is erg interessant om te zien dat Jenji Kohan en Hilary Weisman Graham ervoor gekozen hebben om zo’n soort productie neer te zetten. Het grootste succes hadden beide vrouwen met Orange Is the New Black dat over een vrouwengevangenis ging. De serie was tussen 2013 en 2019 een van de populairste series van dat moment, in totaal zijn er maar liefst zeven seizoenen van gemaakt.

  Krijgen we de komende tijd veel coronafilms?

  Het is uniek dat er nu al een Neftlix-serie over Corona is, maar het is zeker niet de eerste. Zo was is er op Nederlandse bodem al een ‘lockdownfilm’ gemaakt door Frank Lammers, genaamd Groeten van Gerri. In deze film kwamen naast Lammers zelf ook Sanne Langelaar, Peter Heerschop, Vigo Waas en Guus Hiddink voorbij. De film was meerdere malen te zien op televisie en is te zien op Netflix.

  En volgend jaar komt er ook een film over corona in de bioscopen met de titel Lockdown, in deze film zullen onder andere Hollywoodsterren Ben Stiller en Anne Hathaway te zien zijn.

  Sinds 15 oktober is de serie Social Distance op Netflix te zien.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.