Sniper Elite VR gameplay heeft nog wat tijd nodig [gespeeld op E3]

  Aan de Sniper Elite VR gameplay mag nog wel gesleuteld worden ondanks de sterke basis. Tijdens E3 2019 zagen we links en rechts games waarvan we zin hadden om de controller op te pakken en vervolgens niet meer los wilden laten. Eén van de games die onze interesse wekte was Sniper Elite VR en je leest er hier alles over!

  Sniper Elite VR is de gloednieuwe spin-off van de welbekende Sniper Elite-series die volledig draait om het verpulveren van hersenen om de meest brute manier mogelijk. De serie kent een goed verleden op de PC en consoles en dat succes moet nu overgedragen worden naar de virtuele wereld van PlayStation VR. De vraag is alleen of dit het goede moment is...

  Sniper Elite VR gameplay kan goed zijn

  De gameplay van Sniper Elite VR lijkt in grote delen op dat van de console versies. Je speelt als een sluipschutter die vijanden links en rechts kogels door het lichaam moet boren. In deze virtual reality game doe je dat in de setting van de Tweede Wereldoorlog en dus mag je nazi's om het leven brengen.

  Dit doe je op levensechte wijze door de Aim Controller van Sony dichtbij je hoofd te brengen, waardoor je daadwerkelijk door de het vizier gluurt. Wanneer je de vijand ziet en goed mikt, houd je je adem in en schiet je een kogel dwars door z'n kop.

  Het zorgt voor een onwijs realistisch gevoel dat alleen nog maar wordt versterkt door de mogelijkheden die geboden worden wanneer je loopt. Je kunt dat met de pookjes doen of ervoor kiezen om stapsgewijs te draaien en te klikken naar het volgende punt, waarbij die eerste het leukste is om te doen.

  Kotsmisselijk

  Helaas kan die eerste keuze ook direct beschreven worden als de keuze om af te raden, omdat je daar ontzettend snel misselijk van wordt. Voor iemand die vijf keer per week een uurtje of drie in VR doorbrengt, zou je verwachten dat er geen sprake meer is van misselijkheid door VR, een fenomeen dat vooral in de eerste weken speelt als je nog aan VR moet wennen. Door de Sniper Elite VR gameplay is het net alsof je weer voor het eerst een VR-bril opzet, want binnen tien minuten waren we zo misselijk dat we bijna moesten overgeven.

  Dit heeft overigens ook te maken met de normaalgesproken fantastische kill cam die inzoomt op hoe je geschoten kogel het lichaam van de vijand doorboort. Waar dit in de normale versies van de games fantastisch is, trekt de camera voor je ogen richting de vijand voor de kill cam, waardoor je weer het gevoel hebt alsof je aan het lopen bent terwijl je stilstaat en dat met een grote snelheid. Deze optie kun je ook uitzetten, maar het is wel de manier waarop de game eigenlijk gespeeld moet worden en dus is het jammer dat het nog niet allemaal lekker werkt.

  Pad van vergelding

  Toch is het niet allemaal slecht wat betreffende de Sniper Elite VR gameplay. De game speelt ontzettend lekker wanneer je niet misselijk bent door de soepele besturing. Daarnaast zijn er veel opties om het gemak naar je hand te zetten, zodat je die misselijkheid kunt voorkomen.

  Als laatste moet er niet vergeten worden dat de game nog in ontwikkeling is en er dus nog veel kan veranderen achter de schermen. Feedback is wat dat betreft alleen maar goed, omdat problemen hierdoor verholpen kunnen worden. Hopelijk is dat ook het geval voor de Sniper Elite VR gameplay en kunnen we allemaal genieten van de game wanneer deze uitkomt.

  De releasedatum is alleen nog niet bekend, dus tot die tijd wachten we allemaal in spanning af. Tot die tijd gaan we maar lekker knallen in Sniper Elite V2 Remastered.

  Sniper Elite VR

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.