Roller Champions gameplay is moeilijk verslavend [gespeeld op E3]

  Tijd voor Rocket Power! De bekende kinderserie van Nickelodeon lijkt op een heel bijzondere wijze een nieuw leven te krijgen dankzij de nieuwe Roller Champions game van Ubisoft. Wij gingen alvast met de Roller Champions gameplay aan de slag en die is zowel verslavend als moeilijk.

  Roller Champions is de nieuwe, op competitie gerichte game van Ubisoft waarin je met rolschaatsen over de baan rolt. Dit doe je natuurlijk wel met een goede reden, want je moet de ene bal die op het speelveld ligt zien te bemachtigen en daarmee vijf punten scoren. Tackelen, passen, ontwijken en mooie trucjes komen eraan te pas, waardoor je je net als één van de kids uit Rocket Power voelt. Ze mogen dan wel niet in de game zitten, maar in je gedachte zijn ze er zeker en helpen ze je de winst te behalen.

  Eerlijk zullen we alles winnen!

  Het concept van de Roller Champions gameplay is vrij simpel. In een grote, ovalen arena strijden twee teams van drie spelers om een bal en proberen ze punten te scoren. Het team dat als eerste vijf punten weet te scoren mag zichzelf de kampioen van de arena noemen. Voordat je een punt kunt maken, moet je alleen wel eerst een volledige ronde afleggen over het terrein of. Echte waaghalzen kunnen ook twee of drie ronden afleggen om meer punten te scoren, waarbij drie ronden je gelijk de winst bezorgd.

  In theorie prima te doen toch? Nou zeker niet, want je hebt natuurlijk een team tegenover je staan dat precies hetzelfde doel heeft. Het vijandige drietal zal er alles aan doen om de bal af te pakken, waarbij het ze niet uitmaakt of ze je tegen de vlakte moeten beuken. Zelfs als je de bal niet hebt. Alles is toegestaan en dus gaat het er vaak ruig aan toe in de Roller Champions gameplay.

  In de arena is communicatie heilig

  Een uiterst belangrijk onderdeel van de Roller Champions gameplay is dan ook communicatie. Door goed te overleggen met je teamgenoten kun je een stuk sneller met plezier spelen. Het overleg zorgt voor timing in de passes, kennis over wanneer de tegenstander je op de hielen zit of juist wanneer je ruimte hebt.

  Het is een groot voordeel om te hebben en zeker de manier waarop de makers willen dat je speelt. Zonder goede communicatie verlies je veel sneller de bal doordat je niet precies weet wat er achter je speelt. Jij en je team zullen dan een stuk sneller als kippen zonder kop rond rennen. Wel wordt de mogelijkheid om simpele commando's te geven aangeboden, maar wanneer de druk hoog is heb je daar eigenlijk geen tijd. Dan zit je in het moment en wil je scoren.

  De loterij winnen is makkelijker

  Over scoren gesproken, laten we het eens hebben hoe dat precies in z'n werk gaat in de Roller Champions gameplay. Je moet dus een rondje over de arena rollen, voordat je kunt scoren of zelfs drie als je gelijk de match wil winnen. Toch blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan.

  Een andere vereiste is namelijk dat je kunt richten als een sluipschutter en dan ook nog eens fantastische timing hebt. In de drie matches, die per stuk een kleine tien minuten duren, wisten beide teams gezamenlijk maar één keer het net te vinden. Dit was natuurlijk zoals het hoort in de allerlaatste momenten van de match, waarna ons team drie rondjes over de baan maakte en scoorde. Bam, vijf punten. Over en uit: de winst is binnen!

  Echte kick!

  Zoals je misschien wel snapt, zorgt een halfuur intens tegen dezelfde spelers strijden om de winst voor een grote drang om te winnen. Dat is dan ook precies het gevoel dat de Roller Champions gameplay in elke match naar boven wil brengen en met goede reden. Niets is zo heerlijk als de winst pakken en het smaakt dan ook naar meer.

  Toch moet je niet onderschatten hoe moeilijk het is om te scoren. Het richten is vooral een grote uitdaging die overwonnen moet worden. Zowel door de ontwikkelaars als de spelers. Een beetje uitdaging is natuurlijk prima, maar het focussen om te richten voelt op het moment nog erg chaotisch en kan daardoor bij spelers gaan irriteren. Als dat gefixt kan worden voor de release, belooft de Roller Champions gameplay in ieder geval een heleboel goeds.

  Roller Champions gameplay doet denken aan Rocket League

  De Roller Champions gameplay doet op verschillende manieren erg denken aan de gameplay van Rocket League. Van het samenwerken tot de drang om te winnen; het voelt op en top. Nu nog de laatste loodjes om het af te maken. Roller Champions komt begin 2020 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Roller Champions

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.