Snapchat functies - De 5 grootste ergernissen van Snapchat!

Article
zaterdag, 07 juli 2018 om 14:02
snapchat ergernissen 134965f1645432686
Snapchat is razend populair op dit moment, en lijkt alleen maar populairder te worden. Wij houden van Snapchat! Maar toch zijn er een paar Snapchat functies die van ons anders hadden gemogen. Dit zijn de 5 grootste ergernissen van Snapchat!

5. Chats zijn niet terug te lezen

We balen ervan dat de chats niet terug te lezen zijn. Zodra je wat zegt en de chat verlaat, kan je niet meer zien wat er allemaal is gezegd. Als iemand bijvoorbeeld pas na een paar uur reageert, is de kans groot dat je bent vergeten wat je zei en dat is verwarrend. En als je wel berichtjes wil opslaan, krijgt de ander hier een melding van dus dat doe je ook liever niet.
En het hele concept van Snapchat is natuurlijk dat je foto's en berichtjes na een paar seconden weer verdwijnen, en dat is juist wat Snapchat zo leuk maakt! Maar dat geldt niet voor de chat, want daar vinden we het alleen maar vervelend als de berichtjes zo snel verdwijnen. Hele gesprekken voeren via Snapchat is dus niet handig, daarvoor blijven we toch liever bij Whatsapp!
134967

4. Steeds dezelfde filters

Het moment dat Snapchat begon met filters, werden ze geïntroduceerd met de klassieke "regenboog uit mond" filter waarbij je ogen werden vergroot en er allemaal glittertjes in beeld verschenen. En zo zijn er nog veel meer filters. Maar sommige blijven langer hangen dan andere. Bijvoorbeeld de welbekende hondenfilter met de oortjes en het tongetje.
De hondenfilter was in het begin leuk, maar genoeg is genoeg. De filter staat er nu al langer dan een jaar tussen, en om eerlijk te zijn zouden we liever vaker andere filters zien. En dan hebben we het niet alleen over de hondenfilter, maar we zijn inmiddels ook wel uitgekeken op de hartjes boven ons hoofd, de uitpuilende ogen en de grote bril.
134968

3. Geen chronologische volgorde in de stories

We weten vast nog wel allemaal toen Snapchat met zijn nieuwe layout kwam. Gebruikers van de app waren boos en Snapchat kreeg veel kritiek, en een paar weken geleden besloten ze toch maar wat te gaan doen met de kritiek: Snapchat kreeg nog een nieuwe layout. Een hele verbetering, maar we zijn er nog steeds niet blij mee. Sinds de update staan de stories namelijk niet meer in chronologische volgorde.
Voor de update stonden de verhalen netjes op volgorde en was je tijdlijn nog lekker gevarieerd. Maar nu lijken de verhalen wel op een vaste volgorde te staan, en zie je elke keer de stories van dezelfde personen. We missen de chronologische volgorde!
134969

2. Kost veel batterij en data

Een van de grootste nadelen van Snapchat: de app slurpt batterij en data. Wist je dat het versturen van een filmpje al snel een MB kost, en dat Snapchat ook data verbruikt als je de app op de achtergrond open hebt staan? Nu heeft de app laatst gelukkig wel een oplossing daarvoor bedacht: Snapchat heeft nu ook een databesparingmodus. Deze zorgt ervoor dat de foto's en filmpjes niet automatisch downloaden, maar dat je er eerst op moet klikken.
Daarnaast lijkt het wel alsof de batterij van je telefoon tien keer sneller leeg gaat als je aan het snappen bent. En dat kan ook wel kloppen, want Snapchat slurpt je accu leeg. Zonde, want het is juist zo'n leuke app!
134970

1. Aparte app voor de Bitmoji

En dan de laatste Snapchat-frustratie! Een tijdje geleden kwam de app met iets nieuws: de Bitmoji. Een poppetje wat je kan stylen zodat hij precies op jou lijkt, en je kan hem ook aankleden zoals je zelf wil. Als je een Bitmoji hebt, krijg je allemaal leuke extra stickers en er bestaan ook stickers van jouw Bitmoji die samen met een van je snapvrienden poseert.
Het nadeel hieraan is wel dat Bitmoji een aparte app is, en dus los staat van Snapchat zelf. Dus wéér minder opslagruimte op je telefoon. Daarnaast moet je, als je je Bitmoji een andere look wil geven, eerst naar de andere app, je Bitmoji opnieuw stylen en vervolgens opslaan. Dan moet je Snapchat opnieuw opstarten, en dan pas is je Bitmoji aangepast.

Meer zoals Snapchat functies - De 5 grootste ergernissen

Maar naast dit alles is Snapchat natuurlijk een van de leukste apps van dit moment. Maar wij weten zeker dat er nog veel functies zijn die jij nog niet hebt ontdekt. Bekijk hier de 5 beste Snapchat tips om zo nog meer uit je app te halen!