Smartphone toekomst - de 5 features die we in de toekomst willen!

Article
zaterdag, 07 juli 2018 om 11:02
smartphone functies toekomst 134743 1
De smartphone toekomst voorspellen is bijna onmogelijk omdat alles zo snel verandert, en alles al heel modern is. Maar we doen toch een poging! Dit is de top 5 smartphone functies die wij verwachten in de toekomst en die wij willen zien. Wij doen een voorspelling van hoe de smartphones er over een paar jaar uit gaan zien!

5. Alles is waterdicht

Dit, omdat we onze telefoons steeds meer gaan gebruiken. Smartphones zijn (en worden) steeds meer dan alleen een simpele telefoon. Daarnaast worden ze ook steeds duurder, bijvoorbeeld de iPhone X met een prijskaartje van meer dan 1000 euro. Het is dan ook niet gek, dat we steeds meer van onze smartphones gaan verwachten.
Waterdichte telefoons bestaan natuurlijk al, maar in de toekomst denken we dat bijna alle toestellen waterdicht worden gemaakt. Met een waterdichte telefoon kan je alles: douchen, zwemmen, afwassen en ga zo maar door. Heel handig dus!
134744

4. Ingebouwde projector

Hoe tof is het als je je smartphone in de toekomst ook kan gebruiken om iets te projecteren? Filmpjes kijken en Netflixen op je smartphone kan al, maar het scherm is best klein en dus klinkt een ingebouwde projector als de perfecte oplossing! Zo heb je geen tv of ander scherm nodig om je favoriete serie te kijken of een presentatie te geven. Het enige dat je nodig hebt, is je smartphone en een witte muur.
Samsung probeerde dit een paar jaar geleden al met de Samsung Galaxy Beam, maar dat was niet zo'n heel groot succes. En het is ook moeilijk, want beamers hebben sowieso een minder goede beeldkwaliteit dan tv's. En dan is het nóg moeilijker om een scherp beeld te geven vanaf een smartphone.
Kortom: gewenst? Ja. Realistisch? In de nabije toekomst nog niet echt, maar we verwachten dat het wel gaat komen.
134745

3. Draadloos opladen

Draadloos opladen komt al steeds dichterbij, kijk naar Apple's AirPower. Dit is een soort plaat waarop je je iPhone kan neerleggen en dan laadt hij draadloos op. De AirPower komt waarschijnlijk later dit jaar uit en de nieuwste iPhones kunnen daarmee draadloos opladen. Maar wij verwachten dat in de toekomst alle smartphones draadloos kunnen opladen. En niet alleen de smartphones, maar bijvoorbeeld ook smartwatches en draadloze headsets.
Betalen met je smartphone kan met sommige toestellen (en banken) nu ook al, maar ook hiervan denken wij dat dit later niets nieuws meer is.
134746

2. Onbreekbare telefoons met een flexibel scherm

Het is ons vast allemaal wel eens gebeurd: je laat je telefoon vallen en pakt hem vervolgens op om erachter te komen dat er van het scherm niets meer over is. Heel zonde, en dat willen we dan ook het liefst voorkomen. Daarom zou een onbreekbare telefoon ideaal zijn! De reden hiervoor is detzelfde als bij de waterdichte telefoons; smartphones worden steeds duurder, ze kunnen steeds meer en we gebruiken ze steeds meer. Het is dan ook zonde als hij zo gemakkelijk stuk kan gaan.
Een flexibel scherm zou hier ook bij helpen. En goed nieuws: daar wordt aan gewerkt! Eind dit jaar zou er een buigbare Samsung op de markt moeten komen. Dat belooft dus veel goeds.
134747

1. Afsluiter van de smartphone toekomst: een betere batterij

En wat we het liefst zouden willen zien in de smartphone van de toekomst: een betere batterij! De batterijen van nu gaan, naar onze mening, absoluut niet lang genoeg mee. Halverwege de dag is het alweer tijd om op te laden. En al wordt dat steeds makkelijker (met powerbanks en AirPower, bijvoorbeeld) zouden we toch het liefst willen dat de batterijen van smartphones langer meegaan.
Maar voorlopig zullen we het nog moeten doen met ouderwets opladen aan een snoertje of een powerbank. Bekijk hier onze top 5 beste powerbanks!