Hoe smartphone streamen naar tv?

Article
zaterdag, 07 juli 2018 om 12:02
smartphone streamen naar je tv 134784
We willen allemaal wel eens beelden van onze smartphones laten zien op de tv. Bijvoorbeeld leuke vakantiefoto's, of gewoon een leuk filmpje. Maar hoe doe je dat nou het makkelijkst? Dit zijn de makkelijkste manieren om foto's en filmjes vanaf je smartphone te streamen naar tv!

4. Smart tv en apps

Het wordt al snel een stuk makkelijker om van je smartphone naar je tv te streamen wanneer je een smart tv hebt. Het is natuurlijk niet voor niets een smart tv! Dit is een tv die kan verbinden met het internet, en je kan allerlei apps downloaden. Bijvoorbeeld Youtube en Netflix, maar ook apps waarmee je van je smartphone kan streamen naar je tv.
Je smart tv ondersteunt vaak veel apps waarmee je kan streamen naar het grotere scherm. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een goede internetverbinding en een app! En soms zit het zelfs al ingebouwd zoals bij de Sony tv's. Deze zijn uitgerust met Miracast, waardoor je je mobiele scherm reproduceert op je tv.
134894

3. Google Chromecast

En als je geen smart tv hebt, dan kun je alsnog hetzelfde effect bereiken door een Google Chromecast aan te sluiten. Dat is een soort apparaatje wat lijkt op een usb-stick die je in de HDMI-aansluiting kan stoppen. Dit apparaatje maakt van elke tv als het ware een slimme tv.
De Chromecast maakt verbinding met je netwerk en kan zo verbinden met de andere apparaten in huis, waaronder je smartphone. Als je apps op je smartphone hebt die Chromecast ondersteunen, dan kan je heel makkelijk foto's, filmpjes en ook muziek van je smartphone naar je tv streamen.
Benieuwd naar de Google Chromecast? Lees wat wij ervan vinden in onze Google Chromecast review.
134895

2. HDMI

En de meest simpele en ouderwetse manier om van je smartphone naar je tv te streamen is via de HDMI-kabel. De enige niet-draadloze manier om te streamen in deze lijst. Lekker ouderwets, maar het werkt wel! De meesten van ons hebben gewoon een HDMI-kabel in huis liggen en anders kan je er een halen voor 10 à 15 euro.
Je doet het kabeltje in de HDMI-ingang van je tv en aan de andere kant van de kabel stop je je smartphone. Vanaf dat moment kan je streamen naar je tv. Deze methode werkt overigens ook met iPads en laptops.
134896

1. Apple tv

Als laatste nog een makkelijke manier om dradloos van je smartphone naar je tv te streamen, is via de Apple tv. Dit is wel een van de duurdere manieren, en werkt vooral prettig als je al veel andere Apple producten in huis hebt. Je streamt namelijk alleen vanaf Airplay, wat te vinden is in iPhones, iPads en iMacs.
De Apple tv is een klein apparaatje met afstandsbediening dat je kan koppelen aan je tv. Je kan ook gebruik maken van mirroring, dat houdt in dat je het scherm van je smartphone letterlijk kopieert naar je tv.

Meer zoals van je smartphone streamen naar tv

Benieuwd naar de Google Chromecast? Lees wat wij ervan vinden in onze Google Chromecast review. En ook nieuwsgierig naar de Apple tv? Daar hebben we ook een review van geschreven. Lees de Apple tv review hier!