Wat vind jij van het sluiten van Telltale Games? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 29 september 2018 om 15:00
xgn google image
Het was een druk weekje rondom ontwikkelaar Telltale Games. De studio achter The Walking Dead en andere titels maakte bekend te gaan sluiten en wordt nu bestookt met aanklachten en wat nog meer niet. Kortom: een perfect onderwerp voor de Doe Mee: want wat vind jij van het sluiten van Telltale? Welkom bij de XGN Doe Mee!
De laatste keer wilden wij graag weten welke game jullie op de PlayStation Classic willen zien. Sony’s kleinste PlayStation toevoeging komt in december uit en er zijn al enkele games bekendgemaakt voor de minikrachtpatser, zoals Final Fantasy VII en Tekken 3. Maar het overgrote gedeelte aan titels nog niet en daar had de Doe Mee jullie voor nodig. Voor Guldan mogen het vooral RPG’s zijn:
Meerdere titels die van Guldan op de PlayStation Classic mogen verschijnen, maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag. De XGN Doe Mee zag ook Spyro en Metal Gear natuurlijk voorbijkomen en het lijkt logisch dat Sony dé grootste en meest gerenommeerde titels uitbrengt; dat deed Nintendo namelijk ook bij NES Mini en SNES Mini.
Goed, van het plezier over een oude console in een nieuw jasje gaan we naar het meest onverwachte nieuws van afgelopen week: Telltale Games gaat sluiten. De maker achter The Walking Dead games, Tales from the Borderlands en The Wolf Among Us heeft minstens 90% van haar personeel ontslagen en werkt aan nog maar één titel. Als die klaar is, dan is het verhaal over en uit voor de ontwikkelaar. Onze vraag is dan ook:

Wat vind jij van het sluiten van Telltale Games?

De reden dat de studio gaat sluiten is de weinige verkoop van titels, zoals Telltale Games CEO Pete Hawley, al aangaf. Maar wat de reden ook is, het blijft natuurlijk zonde dat een studio moet sluiten en er personeel op straat staat. Maar wat vind jij er nu eigenlijk van?
Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien we jullie volgende week terug bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!