De top 10 beste mobile games van dit moment

  Vaak worden de meeste games thuis gespeeld, maar wat als je veel onderweg bent? Wij hebben een top 10 beste mobile games gemaakt, zodat je je onderweg voorlopig niet meer hoeft te vervelen. In deze special lees je er meer over.

  Pokémon Quest

  Pokémon Quest is een actie-avonturen spel dat ontwikkeld is door Game Freak en uitgegeven is door Nintendo en The Pokémon Company. Het spel is gratis te downloaden voor Android, iOS en de Switch. Na één week bereikte het spel meer dan 7,5 miljoen downloads en dat maakt het een van de beste mobile games op dit moment.

  De Pokémon in het spel zien er anders uit dan wat we gewend zijn uit de series. Het ontwerp is blokachtig en heeft wat weg van Minecraft. Tumblecube is het eiland waar de game zich afspeelt. De Pokémon in het spel heten "Pokéxel" en komen uit de Kanto-regio in Red en Blue. In de game heb je het basiskamp en expedities,maar ook het aantrekken van nieuwe Pokémon en je huidige Pokémon trainen is belangrijk. De hoofdtaak in het spel is om wilde Pokémon te verslaan en alle niveaus op het eiland te voltooien.

  Pokémon Quest is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play Store.

  Alto's Adventure

  Alto's Adventure kwam in 2015 uit en is ontwikkeld door Snowman. Het is een eindeloze runner waarbij je door besneeuwde landschappen aan het snowboarden bent. Je personage beweegt automatisch naar de rechterkant van het scherm. Door op het scherm te tikken spring je en kun je trucs uitvoeren. Zo kan je doelen halen, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je je personage kan upgraden. De game is geïnspireerd op Monument Valley, Journey, Windosill en Tony Hawk´s Pro Skater 2.

  In eerste instantie werd de game uitgebracht voor iOS-apparaten, maar later werd Alto´s Adventure ook gelanceerd op Android en Kindle Fire. Pocket Gamer heeft het spel haar Gold Award gegeven. Toch werd het spel in eerste instantie niet als een van de beste mobile games gezien. De game werd namelijk bekritiseerd, omdat het niet uniek genoeg zou zijn. Uiteindelijk is het spel alsnog in onze top 10 beste mobile games terecht gekomen, vanwege de fijne sfeer en mooie artstyle.

  Alto's Adventure kost €5,49 in de App Store en is gratis te downloaden in Google Play Store.

  Fallout Shelter

  Ook Fallout Shelter heeft ons lijstje van de beste mobile games gehaald. Fallout Shelter is een game die onderdeel is van de Fallout-serie. Het spel is ontwikkeld door Bethesda Game Studios, Behavior Interactive en uitgegeven door Bethesda Softworks. De game is uitgekomen voor iOS, Android, Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Ondanks dat de game gratis te downloaden is, bracht het spel twee weken na de release al 5,1 miljoen dollar op door microtransacties.

  In Fallout Shelter bouw en beheer je je eigen Vault en begeleid je de burgers van de Vault. Een belangrijk aspect van het spel is het in balans brengen van hulpbronnen. Dit kan voedsel, water en energie zijn. Je moet je burger tevreden houden door aan hun behoeften te voldoen. Elk personage heeft een speciaal profiel dat het vermogen om bronnen te genereren beïnvloedt. Door de burgers te trainen kun je deze statistieken verhogen. De bewoners kunnen naarmate je het spel speelt een hoger level worden. Het inwonersaantal kan verhoogd worden door een mannelijke en vrouwelijke bewoner in een woonruimte te koppen en baby´s te produceren.

  Fallout Shelter is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play Store.

  Florence

  Ook Florence is te vinden in ons lijstje van de top 10 beste mobile games. Florence is een game met een uniek karakter. Het is zowel een interactief verhaal als een game die verscheen op 14 februari 2018 (Valentijnsdag). Het spel is ontwikkeld door Mountains en uitgegeven door Annapurna Interactive voor iOS en Android. Het spel is geïnspireerd door Monument Valley. De hoofdontwerper van het spel, Ken Wong, wilde games maken waarin geweld niet voorkomt en de focus leggen op een verhaal.

  Het verhaal gaat over de 25-jarige hoofdpersoon Florence Yeoh en haar dagelijkse routine. Ze komt Krish tegen, een cellist die zich in het park bevindt. Er vindt weinig dialoog plaats. Het verhaal wordt verteld door middel van een reeks korte hoofdstukken. Door puzzels op te lossen kom je steeds meer over het leven van Florence te weten.

  De game is verdeeld in 20 hoofdstukken die weer verdeeld zijn in zes akten. Elk hoofdstuk en akte vertellen een deel van het verhaal en laten de groei en verandering van het personage zien. Los van puzzels zijn er korte minigames die over de gedachten en acties van Florence gaan.

  Florence kost €3,49 in de App Store en kost €2,99 in de Google Play Store.

  Grand Theft Auto: San Andreas

  GTA San Andreas is een actie-avonturen spel uit de Grand Theft Auto-serie. Het is ontwikkeld door Rockstar North en uitgegeven door Rockstar Games. De game kwam in eerste instantie uit voor PlayStation 2, Xbox en pc. Later verscheen het spel in de App store en op Google Play. Inmiddels is het spel al meer dan 20 miljoen keer verkocht. Dit maakt het een van de meest verkochte spellen ooit én een van de beste mobile games op dit moment.

  Je speelt een personage in een grote, open wereld omgeving en kan rennen, zwemmen, klimmen en springen. Ook kan je gebruik maken van wapens en voertuigen besturen zoals auto´s, bussen, boten, vliegtuigen en meer. Er zijn verschillende missies die nodig zijn om verder te komen, maar er zijn ook optionele kleine missies om inkomsten uit te halen. Het spel heeft in principe geen laadtijden wanneer je onderweg bent. De enige laadschermen in het spel zijn voor tussenfilmpjes.

  Grand Theft Auto: San Andreas kost €7,99 in de App Store en in Google Play Store.

  Plants vs. Zombies

  Een ander spel in onze top 10 beste mobile games is Plants vs. Zombies, een tower defense spel dat ontwikkeld is door PopCap Games. Het spel was oorspronkelijk voor Windows en OS X, maar kwam later ook op iOS, Xbox Nintendo DS, PlayStation 3 en Android.

  In het spel zijn huiseigenaren die verschillende planten gebruiken om te voorkomen dat zombies hun huizen binnenkomen. Spelers plaatsen allerlei soorten planten en schimmels rondom hun huis. Iedere plant en schimmel heeft een unieke verdedigingscapaciteit. Er zijn 5 tot 6 stroken in het speelveld. Door overdag bepaalde planten of schimmels te planten, kan je ´zon´ (beplantings kosten) verzamelen.

  Je begint met een beperkt aantal seed pack-slots en types die tijdens de meeste levens te gebruiken zijn. Met in-game geld kan je het aantal slots verhogen. Er zijn allerlei soorten zombies met verschillende attributen. De eerste keer dat een zombie het einde van de rijstrook bereikt, vernietigt een grasmaaier alle zombies in die baan. Maar als het de tweede keer gebeurt, ben je Game Over.

  Plants vs. Zombies is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play Store.

  Limbo

  Limbo is een griezelige platform/puzzel game dat ontwikkeld is door Playdead. De kwam kwam uit op Xbox Live Arcade, PlayStation 3, PlayStation 4, Microsoft Windows en mobile. Het spel is 2D en volledig in het zwart-wit.

  In het spel speel je als een naamloze jongen die door allerlei gevaarlijke omgevingen naar een meisje zoekt. De speelstijl zoals Playdead het noemde was ´trial and death´. Dit houdt in dat door de gruwelijke beelden van de dood van de jongen de speler wil voorkomen nog een keer dood te gaan en in oplossingen moet gaan denken. Ondanks het geen horrorspel is, zorgen de minimale omgevingsgeluiden en donkere plekken soms voor een wat enge sfeer. De grimmige sfeer zorgt ervoor dat het spel in onze top 10 beste mobile games lijstje komt.

  De jongen in het spel kan naar links of rechts lopen, springen, klimmen en objecten duwen of trekken. Je komt allerlei gevaren tegen, waaronder berenvallen of gigantische spinnen. Ook hangen er gloeiende wormen in bomen, die zich zodra je langs loopt aan het hoofd van de jongen hechten. Hierdoor kan je nog maar is één richting lopen totdat je sterft.

  Limbo kost €4,49 in de App Store en is kost €5,30 in in Google Play Store.

  Old Man's Journey

  Old Man's Journey is een adventure game die ontwikkeld en uitgegeven is door Broken Rules voor Android, iOS, macOS, Windows en Nintendo Switch. Het spel staat in onze beste mobile games lijst, omdat het een uniek verhaal vertelt.

  Het verhaal gaat over een oudere man die op een lange reis van zelfontdekking gaat. In het begin zie je de man naar zee staren. Vervolgens ontvangt hij een brief, waardoor hij een rugzak om doet, zijn wandelstok pakt en vertrekt. Er is geen sprake van dialoog in het spel. Het verhaal wordt verteld met beelden van herinneringen over het leven van de man. Elke herinnering is voor hem een belangrijke gebeurtenis, zoals een geboorte van een kind of een reis naar zee.

  De besturing van het spel is simpel, je tikt of klikt op de plek waar je de man heen wil laten gaan. Het doel is om een route te creëren zodat de man zich veilig verplaatsen kan door de landschappen. Later in het spel komen wat puzzels voor en moet je erachter zien te komen hoe je bepaalde blokkades die op je pad komen, zoals stenen, kan laten verdwijnen.

  Old Man's Journey kost €5,49 in de App Store en in Google Play Store.

  Poly Bridge

  Poly Bridge is een simulatie-puzzel spel dat is ontwikkeld door Indie studio Cry Cactus. Het spel kwam uit voor Microsoft Windows op 12 juli 2016 en iOS op 13 juni 2017.

  In het spel is het doel om bruggen te bouwen waar voertuigen overheen kunnen. Voor materialen die je kan gebruiken in je ontwerp krijg je een budget. Je kunt een brug bouwen door staal, hout, touw en kabel te combineren. Elk voertuig heeft een ander lichaam en gewicht. Hierdoor werkt niet elke brug voor elk voertuig en moet je mogelijk de brug aanpassen. Ook zijn er obstakels zoals boten en sprongen, zodat je creatief moet denken.

  Poly Bridge kost €5,49 in de App Store en kost €4,99 in Google Play Store.

  Fortnite

  Fortnite is een third-person shooter. De ontwikkelaars zijn Epic Games en People Can Fly. Momenteel is de game gratis te downloaden op veel platformen, waaronder: PlayStation 4, macOS, iOS, pc, Xbox One, Nintendo Switch en mobiel.

  Maximaal honderd spelers strijden tegen elkaar en proberen te overleven. Deze modus kan zowel in solo als in teams gespeeld worden. Op het eiland kan je wapens en andere voorwerpen zoeken om andere spelers te doden. Door als laatste over te blijven kan je het spel winnen. Het speelbare gebied wordt elke paar minuten kleiner, waardoor spelers elkaar sneller tegenkomen en de confrontatie aan moeten gaan. Vanwege de populairiteit staat Fortnite in onze beste mobile games lijst.

  Fortnite is gratis te downloaden in de App Store.

  Welk spel uit onze top 10 beste mobile games is jouw favoriet?

  Als je niet op zoek bent naar mobile games, maar liever naar iets anders, hebben wij ook nog een special over de populairste Xbox One games en de populairste pc games.

  Old Man's Journey

  Verkijgbaar vanaf 18 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.