De 10 leukste Shadow Warrior 2 easter eggs op een rij

  Shadow Warrior 2 is uit en je kan nu weer de ninja uithangen met Lo Wang. Ontwikkelaar Flying Wild Hog houdt van Lo Wang, maar draagt ook andere bekende games en personages een warm hart toe. Shadow Warrior zit dan ook vol met referenties. Check hier de tien leukste Shadow Warrior 2 easter eggs.

  Zo nu en dan worden er weleens easter eggs in games gestopt, maar Shadow Warrior 2 heeft er wel heel veel. Je kunt in veel levels wel iets vinden wat een referentie vormt naar een bekende game, film of serie. Er is variatie van Breaking Bad tot Minecraft en nog veel meer te ontdekken in Shadow Warrior 2.

  Ben je een gamer of een liefhebber van films en tv-series, dan kun je de meeste referenties wel herkennen. Sommige zijn vrij duidelijk, voor andere heb je iets meer achtergrondkennis nodig. Tien van de leukste easter eggs en referenties in de game hebben we voor je op een rij gezet. Lees snel verder.

  10. De Wang Cave

  Nadat je je door een level hebt gehakt en geschoten kun je even op adem komen in je basis. Je echte thuisbasis is de Wang Cave, je eigen huis. Het barst in de Wang Cave van de easter eggs en referenties. Neem alleen al de naam: de Wang Cave doet je meteen denken aan de Bat Cave van Batman.

  9. Andere games van Flying Wild Hog

  Binnenin vind je drie arcademachines waar je games op kan spelen. Want Lo Wang wil ook weleens een spelletje doen. Wat valt op? Het zijn de games Hard Reset, Hotline Miami en Serious Sam en wat hebben deze games gemeen: ze zijn allemaal door ontwikkelaar Flying Wild Hog gemaakt!

  8. Wangman/The Wrath en Wonder Woman

  In de buurt van de wc vind je een bordje met men en women erop. Er staan twee plaatjes boven. Wat valt op? Boven de mannen staat een Batman-figuur met een W op de borst: het is Wangman.

  Wangman past goed bij de naam van de Wang Cave, want het zijn beide verwijzingen naar Batman natuurlijk. Het plaatje boven de vrouw lijkt op een ander bekend personage: Wonder Woman. Het mannetje zou ook nog The Wrath kunnen zijn, een soort van kwaadaardige tegenhanger van Batman. Nog een overeenkomst: de superhelden zijn allemaal onderdeel van het DC-universum.

  7. Finding Nemo

  Een groot huis heeft natuurlijk een aquarium. Wat dat betreft voldoet Lo Wang aan dit idee: hij heeft er ook eentje. Er zwemmen alleen geen vissen meer in. De enige vis die er inzat, ligt ernaast.

  Het is een anemoonvisje, net als in Finding Nemo. Om de referentie nog duidelijker te maken, staat er naast het aquarium just keep swimming… Heb je Finding Nemo gezien, heb je meteen door dat het over deze film gaat. En anders zou de anemoonvis genoeg duidelijk maken, toch?

  6. The Legend of Zelda

  Boven de ingang van de Wang Cave vind je de volgende zin: It’s dangerous to go alone! Take a Wang with you! Iedere Nintendo-fan weet meteen waar dit zinnetje vandaan komt: van The Legend of Zelda uit 1986.

  De originele zin gaat als volgt: It’s dangerous to go alone! Take this. Of het nou verstandig is om een Wang mee te nemen op avontuur, weten we zo net nog niet. Behalve in Shadow Warrior 2 dan.

  5. Pacman

  Nog een oude bekende vind je op het balkon van je huis. Daar staat een automaat, die op het eerste gezicht lijkt op een normale automaat. Maar als je wat beter kijkt zie je een bekend geel happertje: Pacman! Zo’n bekend figuurtje als Pacman mag niet ontbreken in de game natuurlijk.

  4. Shredders

  In Shadow Warrior 2 heb je meer wapens tot je beschikking dan ooit. Er zijn zwaarden, shotguns, miniguns, assault rifles en nog veel meer. Echte ninja’s gebruikten vroeger ook wel klauwen, die op de handen werden bevestigd. Deze wapens kun je nu ook gebruiken en ze zien en voelen heel bruut aan.

  Een paar klauwen heeft wel een heel bekende naam: het zijn de Shredders. Zeg je Shredders, dan denk je natuurlijk meteen aan de aartsvijand van de Ninja Turtles: Shredder. Shredder gebruikt ook klauwen, dus deze referentie is zo klaar als een klontje. Dit wapen is een beloning voor een wel heel merkwaardige zijmissie in de game.

  3. Breaking Bad

  Je vrienden, ouders, buren en misschien zelfs je oma: ze hebben allemaal weleens van Breaking Bad gehoord. Ontwikkelaar Flying Wild Hog ook. Tegen het einde van de game kun je een reeks zijmissies doen met een bekende naam: Heisenberg. Het doel van de missie: materialen verzamelen en zo Shade koken.

  Het koken doet je meteen denken aan de bekende zin: Jesse, it’s time to cook! Je maakt uiteindelijk een soort drug in een laboratorium wat je daarna aflevert. Dikke kans dat Flying Wild Hog Breaking Bad net zo tof vonden als de rest van de wereld.

  2. Minecraft

  In de zijmissie Ninja’d Scrolls kun je een geheime grot vinden. Het is niet zomaar een geheime grot, nee het is een grot in Minecraft-stijl, compleet in de blokkige stijl die we zo goed kennen van Minecraft . Wil je de grot zelf zien? Zo kom je er.

  Je vindt de grot waar je een wachter moet doden voor een sleutel om een vermist Dojo Kid te bevrijden. In diezelfde ruimte is er een geheime gang en een muur die je kapot kan maken. Doe je dat, dan kun je naar de grot toe.

  1. Flying Wild Hog team

  Ben jij ook iemand die nooit de credits leest nadat je de game hebt uitgespeeld? Niet verrassend, want de meesten van ons doen dit niet. Wil je toch weten wie ons deze toffe game heeft voorgeschoteld? Dat kan, want er is een geheime kamer in de Wang Cave waar je oog in oog kan komen te staan met het ontwikkelteam.

  Als je goed om je heen kijkt in de Wang Cave, zie je een deur die niet open kan. Wat wel kan, is er doorheen lopen. Loop je door, dan kom je uit in een geheime kamer met op de muur een groepsfoto van het Flying Wild Hog team met logo’s aan beide kanten. Heel cool, want het team verdient het om ook in de spotlights te staan voor het afleveren van Shadow Warrior 2!

  Shadow Warrior 2

  Verkijgbaar vanaf 13 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.