Shadow Realms - Wat weten we van de game?

Article
donderdag, 14 augustus 2014 om 18:13
xgn google image
Gisteren presenteerde EA vol trots de nieuwe game van BioWare Austin, Shadow Realms. Een vier-versus-een game met veel actie en een verhaal dat regelmatig wordt geüpdated. Tijdens de persconferentie zagen we de eerste beelden al, maar wat is er verder over bekend? Wij gaan op onderzoek uit en maken een overzicht van alle informatie die we kunnen vinden.

De eerste geruchten

De eerste stap in de geruchtenmolen van BioWare werd eind februari dit jaar gezet. Het bedrijf registreerde het trademark Shadow Realms, maar gaf verder geen info vrij over dit nieuwe project. Begin maart was daar een bericht dat uitgever EA druk bezig was met het registreren van domeinnamen, 70 in totaal. Veel daarvan met de titels 'Shadow Realms' en 'Shadow Lords.' Er werd verder geen informatie gegeven; we zouden moeten wachten op de Gamescom in augustus.
Een paar maanden later, in juli, was daar opeens een mysterieuze nieuwsbrief van BioWare genaamd 'You Have Been Chosen' en bevat een live-action teaser met de titel 'Nighmare'. De video toont nachtmerrieachtige beelden van iemand die zichzelf tegenkomt in een auto, afgewisseld met flitsende beelden van een persoon met een rookwolk als hoofd en andere vreemde tafarelen. Het lijkt erop dat BioWare bezig is met een horrorgame, maar zeker is het nog niet.
De tweede teaser verschijnt enige tijd later, ditmaal met de titel 'Spark'. Wederom live-action en duister: iemand wordt meerdere malen gebeld door een onbekend nummer, maar wanneer hij te vaak niet opneemt, knalt z'n telefoon uit elkaar. Klinkt grappig, maar de horrorsfeer uit de eerste teaser voert ook hier de boventoon. Verdere info blijft wederom uit.
En voilà, een week later is daar nog een teaser; weer live-action, weer weinigzeggend. De video draagt deze keer de naam 'Impact' en toont een dame die beweert dat 'het niet haar schuld is.' Een gigantische krater heeft een compleet huis laten zinken, a la Gears of War. Wat zou dat toch kunnen zijn? De Gamescom liet niet lang op zich wachten, en ja, daar kwam dan eindelijk de onthulling.
19085

EA onthult Shadow Realms op Gamescom

Het lange wachten wordt eindelijk beloond tijdens de Gamescom perscoferentie van EA: met trots presenteert de uitgever de nieuwe online actie-RPG van BioWare Austin. Een gloednieuwe IP waarin vier spelers het in teamverband opnemen tegen een persoon, de Shadow Lord.
In de beelden die volgen zien we een duistere wereld die overspoeld wordt met wezens uit 'de wereld vol met kwaad,' zoals de voice over ons doet geloven. Het is aan de vier 'alledaagse' helden om dit kwaad te stoppen en dat doen zij met veel geweld. Gewapend met hakbijlen, knuppels en futuristische wapens gaan zij de strijd aan tegen de grote vijand van de game. De grafische stijl doet al gauw denken aan Prototype, met de gameplay van het aankomende Evolve.
Jeff Hickman, Studio General Manager van BioWare Austin, licht toe dat de game zich afspeelt in een moderne fantasiewereld en dat de game volledig verhaalgedreven zal zijn. De spelers bouwen tijdens het spelen hun karakter verder uit door experience points te verzamelen.
Het verhaal van de game wordt continu geüpdated en als we BioWare mogen geloven, zal elke reis door de wereld anders zijn doordat de wereld steeds verandert. Daarnaast zal de game een overkoepelend verhaal krijgen dat zich middels afleveringen ontvouwt.
Als kers op de slagroom kan iedereen zich nu inschrijven voor de alpha, die volgend maand van start gaat. Daarna is het wachten tot eind van het jaar, wanneer deze nieuwe PC-game uitkomt.
Na de persconferentie verschijnt er een trailer die alle voorgaande teasers aan elkaar plakt en de puzzel compleet maakt. De personages uit de eerste beelden blijken de heden te zijn uit de game; jij en ik, dus.
19090

Wat we verder van de game gezien hebben

Later duiken beelden op vanaf de beursvloer. Vier minuten lang worden we getrakteerd op gameplay beelden die meer inzicht geven in de game. Zo zien we de snelle hack-and-slash actie en wordt duidelijk dat de game een third-person perspectief aanneemt,.
Vier spelers vechten samen tegen minions die waarschijnlijk zijn opgeroepen door de Shadow Lord. Wanneer alle vijanden in de pan zijn gehakt krijgen de helden toegang tot het volgende gebied. Onderweg pakken zij glimmende objecten op die waarschijnlijk dienen als heath, experience en mana points.
De game gaat verder met snelle actie, waarbij de spelers met korte wapens en magie de vijanden snel een kopje kleiner maken. Velle kleuren en expolosies vliegen in hoog tempo over het scherm, terwijl er messen uit de grond verschijnen die opgeroepen zijn door een medespeler. Er gaat van alles kapot, maar of deze interactie omgeving invloed zal hebben op de game, is nog maar de vraag.
De spelers bereiken een save zone en laden zich op middels een glimmend object. Waarschijnlijk volgt de boss battle met de Shadow Lord hierna, maar dat laat de video helaas niet meer zien. Verwacht een lang gevecht dat de nodige strategie vereist, maar hoe dit precies in elkaar zit weten we niet.
De alpha gaat dus volgende maand van start, dus ben je geïnteresseerd in Shadow Realms, dan kun je je inschrijven via de officiele website van de game.