Sense8 characters - Leer nu de cast kennen!

Article
donderdag, 28 mei 2015 om 15:41
xgn google image
De nieuwste serie van Netflix, genaamd Sense8, kan vanaf 5 juni bekeken worden via de streamingdienst. De sci-fiserie volgt acht unieke personages met bovennatuurlijke gaven, die elk hun dagelijkse problemen en emoties ervaren. Lees hier de achtergrondinformatie over elke Sense8 character.
Sense8 is geregisseerd door Lana en Andy Wachowski, die genoeg ervaring hebben met sci-fi-films (zoals The Matrix, Cloud Atlas en Jupiter Ascending). In de Sense8 preview vertellen we meer over de serie en waarom je deze moet bekijken. De serie kan in het begin alleen wat verwarrend overkomen omdat er acht unieke verhalen worden verteld. Daarom hebben wij een Sense8 character guide geschreven met exclusieve video's van alle personages!
Sense8 characters

Capheus - Aml Ameen

Aml Ameen is de acteur die de rol van de Afrikaanse Capheus speelt. Capheus leeft in de hoofdstad van Kenia, Nairobi, en is een trotse buschauffeur die maar weinig inkomsten krijgt. De jonge Capheus heeft sterke emoties die zijn gevoel voor rechtvaardigheid versterken. Vanwege omstandigheden in zijn familie komt Capheus in aanraking met gevaarlijke mensen en hun 'medicinale' handelswaren.
Aml Ameen kennen we uit het eerste seizoen van Harry's Law en de zeer gewaardeerde films The Maze Runner en The Butler (waarin hij de jonge versie van Forest Whitakers personage speelde). De Engelse acteur werd geboren in Londen en is 30 jaar oud. Zijn acteerwerk in de indie-film Kidulthood leverde hem een nominatie op voor Beste Nieuwkomer tijdens de Screen Nation Awards in 2006.

Lito - Miguel Ángel Silvestre

Miguel Ángel Silvestre speelt de Mexicaanse acteur Lito, die op zijn beurt de rol van een Mexicaanse gunslinger in een populaire serie speelt. Lito zelf worstelt dagelijks met verschillende problemen en kan daarnaast nog moeilijk acteren vanwege zijn verwarrende Sensate-zintuigen. Zijn grootste geheim wordt in het begin van de serie al onthuld door zijn side chick, die bij hem binnen komt vallen. Als je niet kunt wachten om dat geheim te ontdekken, moet je zeker de bovenstaande video checken!
De in Spanje geboren acteur Miguel Ángel Silvestre speelde eerder in Spaanse films zoals I'm So Excited. Overigens is Sense8 het Engelstalig debuut van Silvestre. Hij speelde eerder in de Spaanse TV-serie Velvet, waarin hij als Alberto Márquez de hoofdrol speelde.

âKala - Tina Desai

De Indiase apotheker Kala wordt gespeeld door Tina Desai. Kala is zowel geïnteresseerd in wetenschap en het geloof. In Sense8 gaat Kala trouwen met een rijke, slimme en knappe man die de eigenaar is van het bedrijf waar ze werkt. Tegelijkertijd is er één klein probleempje, ze houdt niet van de man. In Sense8 volg je wat Kala ervaart door met een man te trouwen die begeerd wordt, maar niet door haar. Daarnaast wordt ze geteisterd door de vreemde emoties van anderen, die ze niet kan verklaren.
Tina Desai is geen onbekende en is te zien in The Best Exotic Marigold Hotel als de vriendin van Dev Patel, Sunaina. In de film zijn onder andere Judi Dench, Tom Wilkinson, Bill Nighy en Dev Patel te zien. Momenteel is het tweede deel van de film te zien, The Second Best Exotic Marigold Hotel, waarin Tina Desai wederom de rol van Sunaina speelt.

Riley - Tuppence Middleton

Riley is een feestende DJ in Londen en Reykjavik (IJsland) die kampt met drugsproblemen. Ze maakt een ernstige gebeurtenis mee die haar leven verandert. Aangespoord door haar vrienden gaat ze mee naar een 'privéfeestje' waar verboden middelen worden gebruikt en uiteindelijk een groot, chaotisch gevecht ontstaat. Vluchtend voor haar emoties, de gebeurtenissen en trauma's belandt ze door middel van de unieke Senseate-verbinding eventjes in Amerika, waar ze spontaan verliefd wordt op het land!
Tuppence Middleton kennen wij van een kleine rol in de immens populaire film The Imitation Game als Helen, waarna ze een rol kreeg in de film Jupiter Ascending van Lana en Andy Wachowski. In de film speelt ze de rol van Kalique Abrasax, de zus van bad guy Balem (Eddie Redmayne) en doet ze ervaring op met dezelfde regiseur en regiseusse die Sense8 regisseren.

Nomi - Jamie Clayton

De actrice Jamie Clayton speelt de rol van Nomi, een transgender blogger in San Francisco, die haar blog wijdt aan de homoseksuele wereld. Geteisterd door haar familieverleden en 'visioenen', waardoor ze voor gek wordt verklaard, belandt ze in een ziekenhuis waar de artsen een operatie op haar uit willen voeren. Nomi is de eerste hoofdpersoon die werkelijk hulp nodig heeft en een groot deel als één van de Sense8 characters te zien is in de eerste afleveringen.
Jamie Clayton is het echte leven een transgender actrice die bekend is van de HBO serie Hung, waar ze in seizoen 3 te zien is. Naast haar optreden in deze serie is de actrice te zien als co-presentatrice van het VH1 programma TRANSform Me. In 2014 was de actrice te zien als Niamh in de korte film Scissr, dat over de lesbische wereld gaat in Brooklyn, New York.

Sun - Doona Bae

Sun is een zakelijke dame in Seoul, Zuid-Korea, die martial arts kent. Sun wil eigenlijk geen zakenvrouw zijn, maar vechten in de ring en leeft met grote spanningen binnen haar bedrijf. Er verdwijnt geld binnen het bedrijf waar Sun werkt en ze zal de hulp van de andere Sensates hard nodig hebben. De kwaliteiten die Sun heeft zijn op hun beurt ook heel nuttig voor de andere Sensates.
Actrice Doona Bae heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Eerder was de actrice één van de hoofdpersonages in de film Cloud Atlas, waar ze de rol van Sonmi~451 vertolkte. Daarnaast speelde ze verschillende andere rollen, onder meer in Jupiter Ascending (ook geregisseerd werd door Lana en Andy Wachowski, net als Cloud Atlas).

Will - Brian J. Smith

Will is een politieagent en de zoon van een bekende politieagent. De agent is echter anders dan andere politiemannen en heeft geen hekel aan gangbangers. In Chicago zijn er genoeg gangbangers die dagelijks ruzie zoeken en soms zelfs agenten omleggen. Will besluit echter een jonge jongen te redden, waarna het korps anders naar de agent kijkt.
Hij moet zichzelf opnieuw bewijzen en tegelijkertijd het mysterie ontrafelen dat hem en de andere Sensates teistert. Will is één van de Sense8 characters die in het begin van de serie veel te zien is. Chicago is namelijk één van de locaties waar het mysterie plaatsvindt.
Brian J. Smith is geen onbekende in de serie- en filmwereld. De acteur is onder andere bekend van het sci-fi-drama Stargate Universe. De acteur speelt tevens gastrollen in The Good Wife, Person Of Interest en Blue Bloods en is te zien in seizoen 5 van Gossip Girl. Wat velen niet weten, is dat de acteur de stem van Rabbit inspreekt in de game Watch Dogs.

Wolfgang - Max Riemelt

Wolfgang is de zoon van een legendarische kluizenkraker (al wordt Wolfgang zelf legendarischer!). In de bruisende stad Berlijn klaart de Duitser verschillende klusjes en leeft een redelijk goed leven. Waar Wolfgang echter niet op voorbereid is, is het feit dat de emoties van de andere Sensatesâ zijn leven veranderen en hem storen tijdens een klus. De kraker komt dan ook op verschillende momenten in de werelden van de andere Sensates terecht.
Voor Max Riemelt is Sense8 zijn Engelstalige debuut. In Duitsland heeft hij al een succesvolle carriere opgebouwd. De acteur is te zien in meer dan vijftig verschillende films en series en heeft maar liefst zeven prijzen gewonnen. Van de zeven prijzen zijn er drie over verschillende jaren verdeeld en betreffen ze allemaal de titel Best German Actor.

Jonas - Naveen Andrews

Acteur Naveen Andrews kent iedereen natuurlijk als Sayid uit de serie Lost. In Sense8 speelt de acteur Jonas, de persoon die de Sensates informatie verschaft en onder zijn hoede neemt. Op verschillende momenten verschijnt Jonas in de leven van de personages en dat betekent vaak niet veel goeds. Zowel voor de Sensates als hemzelf.
Sense8 characters

Angel - Daryl Hannah

Angel is onderdeel van het grootse mysterie en kan gezien worden als de moeder van de Sensates. Ondanks dat een spannende gebeurtenis ervoor zorgt dat Angel 'verdwijnt' verschijnt ze vaak in de levens van de Sensates. Actrice Daryl Hannah kennen we uit de romcom Splash, Blade Runner, Wall Street, Steel Magnolias en de Kill Bill films. De actrice heeft verschillende prijzen gewonnen, waar onder de prijs voor Best Supporting Actress en Best Fight in Kill Bill: Vol 2.
Sense8 characters

Mr. Whispers - Terrence Mann

De mysterieuze bad guy wordt gespeeld door Terrence Mann en heeft de naam Mr Whispers. Over deze bad guy is nog weinig bekend, behalve het feit dat hij de Sensates wilt ontvoeren. De acteur is bekend van Broadway producties zoals Cats, Les Misérables, Beauty And The Beast en The Addams Family en is nu te zien als één van de Sense8 characters.

Populair Nieuws