PES 2016 VS. FIFA 16 - Hoe kan PES 2016 FIFA 16 verslaan?

  Het voetbalseizoen is ten einde en de geruchtenmotor voor FIFA 16 en PES 2016 begint langzaam op gang te komen. Eerder kwamen we al met een special met daarin FIFA 16 verbeteringen. In deze special richten we de schijnwerpers op PES 2016. En dan specifiek op hoe PES 2016 zijn grotere concurrent FIFA 16 kan verslaan.

  Realistische voetbalervaring

  Pro Evolution Soccer doet het qua realisme in veel opzichten beter dan FIFA, maar op het gebied van realistische gameplay loopt PES nog achter. Dit is dan ook een punt waarop PES 2016 verbeterd moet worden om FIFA 16 te kunnen verslaan.

  De scheidsrechters in PES 2016 mogen wel realistischer gaan fluiten dan in de 2015 versie. Ook de overtredingen en doelmannen in PES kunnen realistischer.

  De animaties mogen in PES 2015 dan al flink zijn verbeterd, Konami moet nog grote stappen maken om FIFA te kunnen verslaan. In FIFA lopen de animaties net iets soepeler, waardoor het geheel realistischer lijkt.

  De Player ID’s in PES zijn een stuk indrukwekkender dan in FIFA. Dit is een sterk verkooppunt van Konami, waar de studio in PES 2016 zeker mee door moet gaan om op dit punt een voorsprong te behouden. In FIFA 15 is het EA Sports immers al aardig gelukt om de voetballers persoonlijker te maken.

  Meer elftallen

  FIFA heeft met haar licenties in het voetbal een voorsprong op PES. Waar je in FIFA met een groot aantal teams kunt spelen uit verschillende competities, ontbreekt dit in PES nog. PES 2016 zal dan ook over meer teams moeten beschikken om haar tegenstander te kunnen verslaan in de strijd om de beste voetbalgame te worden. Want om een complete voetbalervaring te krijgen, moet je natuurlijk met ieder mogelijk team kunnen spelen en niet beperkt worden in je keuze.

  Betere graphics

  Op het gebied van graphics kan PES 2016 nog grotere stappen maken. Zodra je van FIFA overschakelt naar PES, lijkt het wel alsof je op een Japanse arcadekast van een paar jaar terug aan het spelen bent. Het enige wat nog ontbreekt, zijn een joystick en twee knoppen.

  Aan de andere kant scoort PES op het gebied van realistische gezichten. De gezichten in PES zijn allemaal net iets aansprekender dan in FIFA. Wat ons betreft is het hier dan ook een gelijkspel, waarbij de ontwikkelaars van PES 2016 vooral hard moet werken om op grafisch gebied op voorsprong te komen.

  Sfeer in de stadions

  Op het gebied van sfeer in de stadions behoort PES tot de harde kern uit het stadion. De supporters in PES hebben meer hartstocht voor hun club en gaan 90 minuten lang door. EA mag in FIFA 15 dan wel een goede inhaalslag hebben gemaakt door je meer het idee te geven dat je in een echt stadion zit, PES wint deze ronde alsnog. De serie moet hier dan ook zeker mee door blijven gaan, om zo de spelers een echte voetbalervaring te kunnen bieden.

  Football without fans is nothing is een slogan die ze al vaak hebben gehoord bij de FIFA. De oude lijn lijkt jammer genoeg toch te zijn doorgetrokken in de FIFA games, waarin het perfecte theaterpubliek op de tribunes zit. Voor het volledige wedstrijdgevoel is ook de sfeer in het stadion van groot belang.

  Tactieken en strategieën

  PES is op het gebied van tactieken en strategieën altijd de winnaar geweest en een succesformule moet je dan ook nooit veranderen. Tenminste, zolang de concurrentie niet sterker wordt. Dat is hier wel het geval: EA heeft in FIFA 15 flinke vorderingen gemaakt door het toevoegen van tactieken en strategieën die eerder nog niet in het spel te vinden waren.

  Details over beide games ontbreken nog maar wat moet er volgens jullie gebeuren met PES 2016 om FIFA 16 te kunnen verslaan? Laat een reactie achter in de comments hieronder.

  Pro Evolution Soccer 2016

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.