10 scenes waarbij acteurs gewond op de filmset zijn geraakt

  Verwondingen in films lijken soms net echt, maar wat als de acteurs echt gewond raken? Hier zijn 10 scènes waarbij acteurs gewond op de filmset zijn geraakt.

  Twentieth Century Fox

  The Princess Bride

  In het sprookje The Princess Bride komt van alles voor: piraten, zes vingerige mannen en natuurlijk prinsessen. Het sprookje speelt zich af in het fictieve Florin en volgt prinses Buttercup en haar grote liefde Westley.

  Op een gegeven moment wordt prinses Buttercup samen met haar liefde Westley geconfronteerd door prins Humperdinck en Rugan, die Westley besluiten te ontvoeren. Hierbij wordt Westly op zijn hoofd geslagen waardoor hij buiten westen raakt. Nu zou je denken dat dit goed acteerwerk is, maar de acteur werd echt knock out geslagen door Rugan en werd later wakker in het ziekenhuis.

  Warner Bros

  The Blade Runner

  In deze scène van The Blade Runner komt het karakter Pris de genetische ontwerper Sebastian in een natgeregende steeg tegen. Gelijk is ze verrast en geschrokken door zijn aanwezigheid en wil wegrennen. Pris gaat er vandoor, maar hierbij glijdt ze uit en gaat met haar arm door een autoraampje heen.

  Actrice Daryl Hannah, die Pris speelde, ging door als of er niets aan de hand was, terwijl ze op acht plaatsen van haar elleboog sneeën had van het ongeluk. Ze is na de scène naar het ziekenhuis gebracht en heeft nog steeds littekens van het ongeluk.

  Artisan Entertainment

  Rambo: First Blood

  In Rambo: First Blood wordt Rambo (Sylvester Stallone) achterna gezeten. De achtervolging zorgt er voor dat hij uiteindelijk belandt op een cliff en hij geen andere keuze meer heeft dan zichzelf te laten vallen.

  Sylvester Stallone deed graag altijd zijn eigen stunts, dus ook deze lange val van de cliff. Hierbij komt hij terecht op een grote tak waar je de acteur ook hoort schreeuwen van de pijn. Naderhand bleek dat de acteur een gebroken rib had opgelopen door de stunt. Na de film bleek ook dat Sylvester Stallone meer serieuze verwondingen had aan zijn rug na het filmen van Rambo: First Blood

  Miramax

  Apocalypse Now

  In deze scène van de film Apocalypse Now zien we Kapitein Benjamin Willard dronken in zijn hotelkamer. De acteur Martin Sheen scheen op de set ook dronken te zijn om de scène nog echter te laten lijken, dit is waarschijnlijk ook de reden waarom hij dacht dat het een goed idee was om een spiegel in te slaan.

  In een dronken bui zit Martin Sheen op zijn hotelkamer, waarbij hij willekeurige dingen doet , zoals een koprol op het bed, een vechtpositie aannemen en een spiegel inslaan. Achteraf bleek dit laatste niet zo'n goed idee. Acteur Martin Sheen heeft zijn hand open gehaald door de gebroken spiegel, maar ook hij ging door als of er niets aan de hand was en improviseerde nog met zijn bebloede hand.

  Warner Bros

  Se7en

  De film Se7en volgt detective William Somerset, die binnen enkele dagen met pensioen zal gaan. William krijgt de nieuweling David Mills onder zijn hoede. Hij moet Mills inwerken om zijn positie over te nemen wanneer hij met pensioen gaat. William en David stuiten op een aantal gruwelijke moorden waarbij de zeven hoofdzonden centraal staan. Het duo gaat samen op zoek naar de ongrijpbare moordenaar.

  Tijdens de opnames voor de film Se7en, rende Brad Pitt door de regenachtige straten om een moordenaar die op de vlucht was te pakken. Op een gegeven moment glijdt Brad Pitt uit op een dak van een auto en scheurt een pees in zijn arm. Ook hier gaat de acteur weer verder met acteren als of er niets gebeurd is.

  Universal

  Inglourious Basterds

  Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) is een spion voor de ‘goede mensen’ in de film Inglourious Bastards die vol Nazi's zit. Brigitte helpt de groep die bekend staat als 'Basterds' om de Nazi's te stoppen.

  In een scène van deze film wordt zij gewurgd door een van de Nazi mannen. Nu ziet deze scène er enorm realistisch uit, maar dit kwam waarschijnlijk door het feit dat de actrice echt geen adem kon halen. Quentin Tarantino had een bepaald beeld voor ogen voor de scène, en heeft daarom in de close ups actrice Diane Kruger zelf gewurgd.

  A-Film

  Foxcatcher

  In The Foxcatcher moest Channing Tatum in de rol van professioneel worstelaar Mark Schultz treden en wilde dit zo echt laten lijken als dat het kon. In deze scène voelt de worstelaar zich moedeloos en mentaal niet in orde nadat hij een belangrijke wedstrijd heeft verloren.

  Channing Tatum besloot dat het uit frustratie voor de worstelaar goed zou zijn om zijn hoofd een aantal keer tegen de spiegel aan te stoten, waardoor de spiegel natuurlijk brak. Channing Tatum claimt dat de scène waar in hij zijn hoofd tegen de spiegel stootte, niet meer kan herinneren.

  New Line Cinema

  Lord of the Rings

  Acteur Viggo Mortenson moest in Lord of the Rings een heftige scène spelen waarin hij een helm wegtrapt. daarna schreeuwt hij uit in woede en wanhoop en komt op zijn knieën neer omdat hij er achter komt dat zijn vrienden waarschijnlijk omgekomen zijn.

  De hele filmploeg was onder de indruk van zijn heftige reactie, maar het bleek dat daar toch iets meer achter zat dan alleen briljant acteerwerk. Het bleek dat Viggo de helm zo enorm hard had getrapt, dat hij zijn teen had gebroken en daarom ook zo hard schreeuwde.

  Open Road Films

  Nightcrawler

  Lou Bloom is een gedreven jongeman die een baan vind als 'Nightcrawler' in Los Angeles. Dit betekent dat hij de politieradio altijd goed in de gaten houd en hoopt voor veel slachtoffers zoals hij dit aan journalisten kan doorgeven en hier veel geld mee verdient.

  Jake Gyllenhaal trad in de film Nightcrawler in de rol van Lou Bloom. Wanneer het karakter Lou Bloom een woede uitbarsting moet hebben, zie je hoe Jake Gyllenhaal zich in de rol had gestort. Hij slaat een kastje dicht, waar een spiegel op zat, wat er voor zorgt dat hij zijn hand flink openhaalt en veertig hechtingen nodig had.

  Columbia

  Django Unchained

  De volgende scène was niet helemaal gepland zoals hij uiteindelijk liep. In Django Unchained speelt Leonardo Dicaprio een psychische slavenhouder die een avondmaal heeft georganiseerd voor Django en dokter Schultz. Tijdens het eten laat Leonardo DiCaprio weten dat hij op de hoogte is van het plan van Django om zijn vrouw te bevrijden, dit maakt hem erg boos.

  De acteur geeft een klap op de tafel, maar slaat hierbij op een glas wat daar stond, waardoor zijn hand open lag, maar ook hij ging door alsof er niets was. Verder in de scène is te zien hoe Leonardo DiCaprio zij bloed afveegt op het hoofd van het karakter Broomhilda Von Shaft, maar dit blijkt toch nep bloed te zijn nadat ze de scène gepauzeerd hadden.

  Genoeg acteurs gewond op de filmset geraakt

  Na alle gewonde acteurs gezien te hebben, heb je waarschijnlijk wel zin in iets vrolijkers. Hier hebben we dan ook 10 feel-good series. Als je toch zin heb in iets met spanning, dan hebben we hier enge Netflix series voor je.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.