Dit zijn de beste Splinter Cell games volgens jullie - Lekker sluipen!

  Hoe dichterbij de E3, hoe meer geruchten er ontstaan. Eén van de geruchten die in de ronde gaat is een nieuwe Splinter Cell game. Wij vroegen jullie daarom wat de beste Splinter Cell games zijn en dit zijn de resultaten!

  5. Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow (2004)

  Op de vijfde plaats van jullie top vijf beste Splinter Cell games is Pandora Tomorrow beland. Het is de tweede Splinter Cell game die ooit gemaakt is en kwam uit op de originele Xbox, PC, PlayStation 2, GameCube en in HD op de PlayStation 3. De game wordt over het algemeen als één van de beste Splinter Cell games beschouwd.

  De game wist namelijk zowel met multiplayer als singleplayer een goede indruk achter te laten bij gamers. Het draait natuurlijk wel allemaal om stiekem te werk gaan en rondsluipen, maar dat was juist wat de game zo goed wist te doen. Het was leuk om te doen en de multiplayer was erg innovatief en complex wat door velen geprezen werd.

  4. Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction (2010)

  We treffen Splinter Cell: Conviction op de vierde plaats van jullie top vijf beste Splinter Cell games aan. De game is in 2018 acht jaar oud geworden, want nadat deze op 13 april uitkwam in 2010. De game is te spelen op de Xbox 360 en PC, maar is sindsdien ook te spelen op iOS en Android.

  De game introduceerde een aantal nieuwe gameplay elementen, zoals de “Mark & Execute” functie. Hiermee konden spelers specifieke doelen instellen, zoals vijanden of items om deze vervolgens snel achter elkaar uit te schakelen. Daarnaast liet het spel je ook karakters ondervragen waarbij je de omgeving kon gebruiken als ondervraging middel. Dit werd vooral geprezen, omdat je dus elke kamer kon gebruiken om je vijanden bont en blauw te slaan, terwijl je antwoorden van ze verlangt.

  3. Tom Clancy's Splinter Cell (2002)

  Er is wat te zeggen over dat je nooit beter kunt worden dan het origineel, maar daar zijn jullie het blijkbaar niet mee eens. De originele Splinter Cell weet niet verder te komen dan de derde plaats van jullie top vijf beste Splinter Cell games. De game kwam in 2002 uit en is sindsdien uitgekomen op verschillende platformen.

  Toen de game verscheen werd deze geprezen voor de effecten. Vooral de belichting werd geprezen, want deze was nog nooit zo goed geweest. Het origineel wist de speler altijd spanning op te leggen, zonder dat er tactieken als schok gebruikt werden. Het was simpelweg pure angst die de situatie veroorzaakte en dat was fantastisch.

  2. Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist (2013)

  De meest recente game kunnen jullie je ook nog goed herinneren en dat valt te zien in de resultaten. Splinter Cell: Blacklist is op de tweede plaats beland van jullie top vijf beste Splinter Cell games. De game wordt dit jaar vijf jaar oud en sinds de release van deze game is er geen nieuwe Splinter Cell meer verschenen.

  De game wist net als eerdere games het rondsluipen goed aan te laten voelen en ook was het schieten erg fijn. Daarnaast wordt ook het verhaal geprezen en is de AI erg uitdagend. Er was alleen wel wat kritiek op de nieuwe stemacteur die even wennen is.

  1. Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory (2005)

  Jullie top vijf beste Splinter Cell games kan natuurlijk maar één titel op de eerste plaats hebben en dat is Splinter Cell: Chaos Theory geworden. De derde game in de serie volgt Sam Fisher als een agent binnen ‘Third Echelon’. De game wordt gezien als een stapje duisterder dan andere games in de serie.

  De Splinter Cell formule lijkt nooit sterker te zijn geweest in Chaos Theory en dat heeft verschillende redenen. Niet alleen is het verhaal sterk, maar ook de gameplay is uitdagend. Deze vereist je namelijk echt om na te denken en dus is het soms beter om je kogels op zak te houden.

  Dit zijn jullie beste Splinter Cell games

  Wanneer er een nieuwe Splinter Cell game komt, weet niemand. Als we de geruchten mogen geloven, zien we misschien een nieuwe game in de serie tijdens E3 2018. Alleen vadertje tijd zal ons de antwoorden geven.

  Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction

  Verkijgbaar vanaf 15 april 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.