Samsung presenteert met de Galaxy Tab Active 3 een kloeke tablet

Article
vrijdag, 02 oktober 2020 om 11:00
01 galaxy tab active3 product kv 1pf1601464623
Samsung heeft begin deze week een nieuwe tablet onthuld en deze Samsung Galaxy Tab Active 3 kan erg goed tegen een stootje. Tegenwoordig zijn er veel mensen die zakelijk veelvuldig gebruikmaken van een tablet, als je op een (thuis)kantoor zit is dit natuurlijk helemaal prima. Alleen zijn er ook genoeg beroepsgroepen waar de omgeving iets meer van een tablet verwacht, speciaal voor die doelgroep brengt Samsung nu de Galaxy Tab Active 3 op de markt.

Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend

Samsung geeft aan er alles aan te hebben gedaan de productiviteit- en prestatiemogelijkheden zo te maken dat ze ideaal zijn voor een uitdagende omgeving en omstandigheden. Zo is bijvoorbeeld het scherm zo gemaakt dat een eerstehulpverlener het scherm met handschoenen aan kan bedienen. Erik Seure, van Samsung Benelux onderbouwt dit:

Bij de ontwikkeling van de Galaxy Tab Active3 hebben we geluisterd naar de feedback van onze klanten en partners. We hebben ons gericht op het ontwikkelen van een product dat het nog makkelijker maakt om zaken voor elkaar te krijgen. De Galaxy Tab Active3 is niet alleen duurzamer, maar ook de prestaties zijn verbeterd om de nieuwste applicaties te ondersteunen voor een maximale productiviteit.”

Wat zijn de specs van deze robuuste tablet?

De Tablet is MIL-STD-810H-gecetificeerd, dit is een militaire standaard die aangeeft dat de smartphone of tablet tegen een stootje kan, hiermee kan je de tablet mits je de beschermhoes gebruikt vanaf 1,5 meter laten vallen zonder schade. Daarnaast is de tablet ook vanzelfsprekend water- en stofbestendig.
De tablet krijgt een Exynos 9810-processor, 4 GB Ram en duurste variant heeft 128 GB intern geheugen. Daarnaast zit er WiFi6 met MIMO bij en een vervangbare batterij van 5050 mAh.
De zogenaamde Samsung DeX is ook beschikbaar met deze tablet, met Samsung DeX kun je je smartphone of tablet aan een monitor koppelen waarna je je apps in desktopstand kunt gebruiken.
samsung 3f1601464888

De camera laat te wensen over

De camera’s zijn niet geweldig, maar voor een tablet kan het er mee door. Aan de achterzijde is een 13 MP camera te vinden, terwijl aan de voorzijde een 5 MP camera zit voor de calls.
De Samsung Galaxy Tab Active 3 ondersteunt ook NFC met EMV-level 1 voor betalingen, hoewel de doorsnee consument hier misschien niet heel snel voor warm loopt sluit dit wel erg goed aan bij de doelgroep van deze Samsung Tab, hiermee kan je bijvoorbeeld makkelijk je streepjescodes scannen.
Zoals we hierboven al aangaven kun je doormiddel van Touch Sensitivity makkelijk de tablet gebruiken met handschoenen aan, maar met de S Pen kun je ook makkelijk iets schrijven op de tablet, bijvoorbeeld je handtekening.

Wat mag het kosten?

Hoewel de tablet van zichzelf redelijk stevig is, is het wel raadzaam om de Samsung Galaxy Tab Active 3 met de stevige XCover aan te schaffen, op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je de tablet per ongeluk uit je handen laat vallen.
De Samsung Galaxy Active 3 krijgt een prijskaartje van 489 euro.