Samsung Galaxy S9 geruchten - Dit zou wat zijn!

Article
donderdag, 25 januari 2018 om 17:01
xgn google image
Het is nooit leuk als je overuren moet draaien, maar dat is iets wat de geruchtenmolen rondom de Samsung Galaxy S9 op dit moment zeker aan het doen is! Vandaag werd namelijk bekendgemaakt dat het nieuwe vlaggenschip op 25 februari onthuld gaat worden. Wat kunnen we verwachten? Dit zijn de sappigste Samsung Galaxy S9 geruchten!

De releasedatum & prijs

Voordat we ons licht schijnen op alle technische kanten van de Samsung Galaxy S9 geruchten, nemen we eerste een kijkje naar de aanwijzingen die zouden hinten op een mogelijke releasedatum.
De onthulling zal dus plaatsvinden op 25 februari tijdens het World Mobile Congress in Barcelona en er wordt verwacht dat de telefoon vanaf 1 maart ongeveer te reserveren zal zijn. Vorig jaar maakte Samsung de komst van de Galaxy S8 pas bekend naast het WMC evenement, dit zou dus betekenen dat de Galaxy S9 eerder op de markt verschijnt dan zijn voorganger.
Met een verwachte start van de reserveringen op 1 maart wordt ook verwacht dat de telefoon midden mei in de schappen zal verschijnen. Waarschijnlijk zal de prijs ongeveer hetzelfde zijn als wanneer de Galaxy S8 op de markt kwam, dat zal dus gaan om een bedrag tussen de 700 en 800 euro.
125381

Het scherm en de S9+

Als we kijken naar de grootte van het scherm dan blijft deze naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde als bij zijn voorganger. Dat betekent dat het scherm de verhouding van 18:5:9 zal krijgen, een display van 5,8 inch. Het Galaxy S9+ toestel zal ook gelanceerd worden door Samsung en zal volgens de geruchten een 6,2 inch display krijgen, net zoals de Galaxy S8+.
Toch gaat er wel iets veranderen als we de verschillende geruchten zo afstruinen. Zo zou het toestel uit veel meer scherm bestaan, het zogeheten 'body-to-screen'-ratio is 90 procent. Dat is 6 procent meer vergeleken met de Galaxy S8.
Voor de mensen die hoopten op een 4K scherm hebben wij slecht nieuws, er gaan momenteel geen Samsung Galaxy S9 geruchten rond dat het scherm van Samsung een 4K scherm wordt, maar dat het display een QHD+ resolutie krijgt. Ook zal de telefoon weer een Super Amoled scherm bevatten.
Met het nieuwe toestel lijkt de huidige trend van Samsung omtrent de curved schermen door te blijven gaan. Ook zal de waterafstotende laag weer aanwezig zijn en als we de ingewijde moeten geloven zal het scherm een ingebouwde vingerafdrukscanner bevatten. Bij de Galaxy S8 zat deze aan de achterkant, maar naar verwachting zal deze bij het nieuwe toestel in het scherm verwerkt zitten.
125391 1

De camera

Zoals in het filmpje op Twitter ook staat is de camera door het bedrijf vernieuwd. Dit blijkt ook uit het gelekte plaatje van de verpakking van de Galaxy S9. Hier kunnen we al op lezen dat het aankomende vlaggenschip van Samsung een 'Super Speed Dual Pixel 12 megapixel camera krijgt. Een dubbele camera wel te verstaan waarmee je optisch kunt zoomen, dit betekent dat de kwaliteit van je foto niet verloren gaat als je inzoomt.
Ook is te lezen dat het toestel video's op kan nemen in super slow motion en dat je in HDR beelden kunt schieten. Iets wat nog geen enkele telefoon op de hedendaagse markt kan. Of de camera op zowel de Galaxy S9 als de S9+ hetzelfde zullen zijn is nog even afwachten. Er gaan namelijk ook geruchten rond dat de camera van de Galaxy S9+ een stukje beter zou zijn.
125398

Batterij en chip

De batterij is misschien niet altijd de blikvanger van een nieuw toestel, maar belangrijk is het zeker! Want je wil het liefst niet om de 3 uur je telefoon aan het infuus hebben om even bij te tanken. Nee, batterijen moeten en worden gelukkig steeds krachtiger.
Helaas ziet het ernaar uit dat we in de Galaxy S9 dezelfde batterij krijgen als die van de Galaxy S8. Dit betekent dat het een batterij van 3,000mAh wordt. Geen schande als dit echt zo zou zijn, maar wel jammer! Al helemaal omdat we weten dat Samsung bezig is met het maken van een nieuwe soort batterij.
Naar alle waarschijnlijkheid zullen er twee chips het nieuwe vlaggenschip van Samsung van kracht voorzien, de Snapdragon 845 en de Exynos 9810. De Snapdragon zal in de Amerikaanse versie van de Galaxy S9 komen en de Exynos in die van de rest van de wereld. De chips hebben dan ook zo hun verschillende pluspunten, zo kan de Exynos chip er potentieel voor zorgen dat je een HD film in 10 seconden kunt downloaden.
125399

Een derde toestel en een leuke extra

Waar Apple in 2017 met drie toestellen kwam, is de kans groot dat Samsung in 2018 ook met een derde telefoon komt. Of dit ook daadwerkelijk er eentje in de Galaxy S serie zal zijn is niet bekend. Wat wel al bekend is, is dat Samsung in 2018 een opvouwbare telefoon uit wil brengen. Deze telefoon heeft op dit moment de codenaam X.
Veel speculaties dus om een derde toestel, maar één ding weten we in ieder geval wel zeker: de Samsung Galaxy S9 wordt op 25 februari aangekondigd. Als we nog eens een kijkje nemen op de afbeelding boven de derde pagina, dan zien we ook dat de standaard bijgeleverde oortjes anders dan anders zijn.
Het gaat hier om een set AKG oortjes, alleen niet zoals deze ook bij de Galaxy S8 zijn bijgeleverd. Het zou hier gaan om een paar draadloze oortjes van hetzelfde merk. Een leuke extra!

Wordt jij warm van de Samsung Galaxy S9 geruchten?

Dit zijn de meest voorkomende en meest aannemelijke Samsung Galaxy S9 geruchten die op dit momenten in de rondte gaan op het wereld wijde web. Er lijken geen drastische veranderingen zijn doorgevoerd, maar de telefoon gaat er wel op vooruit! Word jij warm van de geruchten?