Samsung Galaxy S7 geruchten - Alle verwachte features op een rijtje

Article
zaterdag, 24 oktober 2015 om 9:55
xgn google image
De Samsung Galaxy S7 is nog niet eens aangekondigd en toch gaan er al een heleboel geruchten rond over de smartphone. Word de S7 groter? Krijgt hij echt een 30MP camera? Op welke processor gaat hij lopen? We hebben hier de Samsung Galaxy S7 geruchten op een rijtje gezet.

Verbeterd audiosysteem en HQ streamingdienst

Volgens geruchten krijgt de Samsung Galaxy S7 een gloednieuwe chip waardoor de kwaliteit van het geluid een stuk beter wordt. Deze SABRE 9018AQ2M chip van ESS Technology ondersteunt Hi-Fi audio en kan ervoor zorgen dat deze Galaxy S7 het beste audiosysteem krijgt dat tot nu toe in een smartphone is gevonden.
De nieuwe chip belooft het beste dynamische bereik in de industrie met een 32bit setup. Verder zorgt deze voor een langer meegaande batterij en minder verstoring in je muziek en geluidsbestanden.
Ook wordt er gespeculeerd dat Samsung het Hi-Fi programma Tidal wil kopen van Jay-Z. Tidal heeft een grotere focus op HQ audio dan diensten zoals bijvoorbeeld Spotify. De keuze om deze dienst over te kopen lijkt slim, aangezien Samsung momenteel niet echt bekend staat om zijn geweldige audiotechnologie. Ook is het een goed idee, aangezien Samsung al last heeft van de sterke concurrentie van Apple Music en Spotify.

Sterkere processor en nog meer geheugen

Veel zekerheid is er nog niet over de processor van de Galaxy S7 en de vraag is of Samsung doorgaat met het gebruiken van zijn eigen processor of dat het bedrijf weer overgaat op Qualcomm. Momenteel bevatten de Galaxy S6 modellen een Samsung Exynos chip, maar het gerucht gaat alweer rond dat Samsung teruggaat naar de Snapdragon processor.
Volgens bronnen bij SamMobile is het bedrijf momenteel al de nieuwe Snapdragon 820 aan het testen in de Galaxy S7. Deze nieuwe processor schijnt 35 procent sterker te zijn dan de oudere Snapdragon 810.
Qua geheugen schijnt de smartphone 4GB of zelfs 6GB aan RAM geheugen te krijgen, wat erg veel is voor een smartphone. In de meeste smartphones zul je 2GB vinden. Samsung heeft vorige maand zijn eerste DRAM chip geïntroduceerd, die er wel voor zou kunnen zorgen dat smartphones 6GB RAM kunnen ondersteunen, dus de 6GB RAM versie is nog niet van de kaart. Als de S7 deze nieuwe chip zou bevatten dan zou de smartphone automatisch een van de snelste ter wereld zijn.

Nieuwe behuizing en Force Touch

Er zijn foto's online verschenen van de nieuwe telefoon waarop een compleet nieuw design te zien is. Er is al vaker opgemerkt dat de telefoon aan de afgelopen modellen weinig vernieuwing toevoegde. Nu schijnt dat de Galaxy S7 een unibody design krijgt dat bestaat uit magnesium en een voorkant van glas.
Het scherm zelf schijnt dezelfde afmetingen te houden die ook gebruikt werden bij de Galaxy S5 en S6 en wordt dus ongeveer 5.1 inch. Een andere grote update is waarschijnlijk een Force Touch optie, die we dit jaar eerder zagen bij de nieuwe iPhones. Er wordt al gepraat over samenwerking met ClearForce, die de optie aan het ontwikkelen zou zijn voor de telefoon.
De aankomende Samsung Galaxy Note 5 krijgt waarschijnlijk een 4K of Ultra HD scherm van 2160 bij 3840 pixels en geruchten gaan nu ook rond dat de S7 hierop gaat volgen. Met de combinatie van een ultrascherp scherm en een nieuwe behuizing zal de telefoon zeker exclusief ogen.

Scherpere foto's en dual sensor camera

Er gaat een gerucht rond dat de Galaxy S7 een 30MP camera zou krijgen. In vergelijking tot de 16MP camera die momenteel in de Galaxy telefoons te vinden is, is dit een grote vernieuwing. Ook wordt er gezegd dat de telefoon juist een 20MP camera krijgt met een nieuwe ISOCELL sensor.
De telefoon krijgt waarschijnlijk een betere optische foto-stabilisator en nieuwe software features, zoals een volledige manual mode. Veel concrete informatie is er verder nog niet over de toekomstige camera van de smartphone.
Een ander gerucht laat weten dat de Samsung met het idee aan het spelen is om een dual sensor camera toe te voegen aan de telefoon. We hebben deze al eerder gezien bij de HTC One M8. Ook over deze feature is nog geen verdere informatie bekend.

Releasedatum in 2016

De releasedatum van de nieuwe smartphone is op zich goed te raden. Samsung heeft tot nu toe meestal zijn smartphones aangekondigd vlak voor de Mobile World Congress. Wat we dus kunnen verwachten is dat de officiële datum tijdens de MWC van 2016 wordt aangekondigd door Samsung.
Dit betekent niet dat dit een gegeven is. Geruchten gaan ook rond dat we de telefoon al maanden eerder kunnen verwachten. De Galaxy Note 5 werd ook al een maand eerder gelanceerd dat officieel aangegeven was.
Een ander gerucht is dat Samsung de releasedatum van de Galaxy S7 gaat opschuiven naar januari 2016. Dit zou specifiek worden gedaan, zodat de telefoon de concurrentie met Apple kan aangaan.