De 10 beste games in 2018 om in de gaten te houden

  Dit zijn de tien beste games in 2018 die nog uit moeten komen. Het jaar is alweer door de helft en er zijn al flink wat games uitgekomen. Er staan aan de andere kant nog genoeg games op de planning.

  Er zijn nog genoeg games in 2018 die je zeker weten moet gaan spelen. De tien beste games in 2018 die je in ieder geval nog moet gaan spelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Begin maar alvast te sparen, want er komen echte toppers aan.

  10. Spyro Reignited Trilogy

  Dit jaar is het paarse draakje terug en dat betekent een flinke dosis nostalgie en platform plezier. De game ziet er misschien nog wel mooier uit dan de Crash Bandicoot N-Sane Trilogy die vorig jaar verscheen. De game komt alleen niet op dezelfde platformen uit, want het lijkt erop dat de game niet naar de Switch komt.

  Er gaan wel geruchten dat de Nintendo Switch onderweg is, maar voor nu richten we ons op de bevestigde platformen. Daarop komt de game namelijk in 4K uit en dat zal er spetterend uitzien. Wij staan in ieder geval al in vuur en vlam voor het paarse draakje en het is dan ook zeker één van de beste games in 2018 waar je een oogje op moet houden.

  Spyro Reignited Trilogy komt op 21 september uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  9. Hitman 2

  De kogel is door de kerk en vliegt misschien ook nog wel door iemands achterhoofd, want Hitman is ook dit jaar van de partij. Het is één van de beste games in 2018 om naar uit te kijken mede doordat de game dit keer in één keer uitkomt, wat bij deel één niet het geval was. Nu kun je dus lekker een weekend lang je seriemoordenaarsfantasieën in een game uitleven.

  Verkleed je lekker met een leuke pruik en goede snor en ga op jacht. De game krijgt dit keer zelfs een co-opervaring door middel van de Sniper Assassin-modus. In deze modus kun je samen met je vrienden samenwerken om doelwitten te elimineren. Je kunt deze modus nu zelfs al spelen als je de game pre-ordert.

  Hitman 2 komt op 14 november uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Assassin’s Creed Odyssey

  Je zult je dit najaar waarschijnlijk afvragen wie die Griekse god is die je onder de knoppen hebt in Assassin’s Creed Odyssey. Dat is Alexios tenzij je er natuurlijk voor kiest om het vrouwelijke personage Kassandra kiest. Dat lees je goed, voor het eerst kun je kiezen met wie je het Assassin's Creed avontuur gaat spelen. De game gaat nog een stuk verder in de RPG-elementen die je in Origins al kon vinden.

  Zo kun je nu ook bepalen welke keuzes je maakt in het verhaal, iets wat fans van The Witcher III: The Wild Hunt wel bekend voor komt. Het diepere RPG-systeem gecombineerd met de rijke mythologie van Griekenland lijkt te gaan zorgen voor een fantastisch nieuw avontuur in het Assassin's Creed-universum. Het is dan ook één van de beste games in 2018 om nog naar uit te kijken.

  Assassin's Creed Odyssey komt 5 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  7. Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee

  Dit jaar kent een unicum voor ontwikkelaar Game Freak, want voor het eerst komt er een Pokémon-game naar een Nintendo console. De Nintendo Switch gaat later dit jaar namelijk haar eerste Pokémon titels ontvangen in de vorm van Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee. Toch lijkt de game niet helemaal Pokémon te worden zoals een ieder wel gewend is.

  Er wordt namelijk flink afgekeken bij het succesvolle Pokémon GO voor een gloednieuwe ervaring. Zo kun je Pokémon nu in het gras zien zitten en kun je Pokémon niet meer op de traditionele wijze vangen. Je moet het nu doen op de Pokémon GO-manier door een balletje te gooien met de Joy-Con. Dat neemt niet weg dat deze nieuwe Pokémon-ervaring een van de beste games in 2018 lijkt te worden.

  Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee komen 16 november uit voor de Nintendo Switch.

  6. Forza Horizon 4

  Wanneer Forza Horizon 4 uitkomt mag de zomer misschien wel voorbij zijn, maar dat maakt in de game niet uit. Het vierde deel in de Horizon-serie brengt namelijk veranderende seizoenen met zich mee. Hierdoor zal al snel duidelijk worden dat de gameplay telkens weer een beetje anders is. Ander wegligging, meer of minder regen en een stralend zonnetje zullen allemaal te vinden zijn in het nieuwe deel.

  Met meer dan 450 auto's en de mogelijkheid om je eigen racebaan te maken, belooft Forza Horizon 4 een racegame te worden met meer dan genoeg mogelijkheden. Nu alleen nog het gaspedaal tegen de vloer drukken en dan kan de race beginnen met 4K HDR beelden die je een traantje weg zullen laten pinken door de oogstrelende schoonheid.

  Forza Horizon 4 komt 2 oktober uit voor de Xbox One en PC.

  5. Shadow of the Tomb Raider

  Dit jaar komt het derde deel in de ijzersterke Tomb Raider reboot uit in de vorm van Shadow of the Tomb Raider. Zeg maar gedag tegen het dodelijke droomeiland en de ijzige bergtoppen, want dit keer gaan we naar de Maya tempels. Hier is de geheimzinnige organisatie Trinity op zoek naar een special dolk die de huidige wereldmaatschappij kan veranderen.

  Hier wil Lara natuurlijk een stokje voor steken, want zoals in de eerdere delen al te zien was is Trinity nou niet echt een organisatie om van te houden. De kogels vlogen je in de eerdere games namelijk door Trinity om de oren en dat zal in dit nieuwe avontuur niet anders zijn. Lara is nu wel vanaf het eerste moment een veteraan in het overleven en dat maakt het spelen alleen maar beter. Eén van de beste games in 2018 om nog naar uit te kijken, belooft het dan ook zeker te worden.

  Shadow of the Tomb Raider komt 14 september uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  4. Marvel’s Spider-Man

  Dankzij Marvel's Spider-Man hoeven we misschien eindelijk een keer niet te schrikken van een spin. Ten minste niet op een negatieve manier. Misschien schrik je namelijk wel van hoe goed de game is. Op basis van de gameplay lijkt het namelijk één van de beste games in 2018 te gaan worden.

  Een volledig open wereld om lekker in rond te slingeren en een strak vechtsysteem lijken de basis te worden van deze RPG. Dat klopt, de game heeft namelijk ook flinke RPG-elementen en een verhaal dat vele bekende gezichten uit de stripboeken kent. Het zorgt ervoor dat er een flinke dosis herkenning is voor fans, maar dat moet voor nieuwelingen de pret niet drukken. Die kunnen namelijk gewoon genieten van het slingeren met de vriendelijke buurtspin Spider-Man.

  Marvel's Spider-Man komt 7 september beschikbaar voor de PlayStation 4.

  3. Super Smash Bros Ultimate

  Een bewezen combinatie werd al tientallen jaren geleden ontdekt toen Nintendo haar bekendste personages in één game stopte. Het bracht de wereld Super Smash Bros. Het nieuwe deel in de serie belooft wederom een succes te worden dankzij een simpele, maar reusachtige belofte.

  Alle personages die ooit in Smash zaten zullen in dit deel terugkeren voor het ultieme gevecht. Tot vreugde van de fans betekent dat Snake uit Metal Gear Solid bijvoorbeeld ook terugkomt. Maar zelfs dat is nog niet genoeg, want ook zijn er nieuwe personages van de partij, zoals de Inklings uit Splatoon en Ridley uit Metroid. Het vechtfeest lijkt compleet te zijn en is dan ook één van de beste games in 2018 om nog naar uit te kijken.

  Super Smash Bros Ultimate komt 7 december uit voor de Nintendo Switch.

  2. Fallout 76

  Uit het niets werden we dit jaar verrast met de aankondiging van een nieuwe Fallout-game en dat zorgde direct voor veel vreugde. Deze werd iets wat bijgesteld toen bekendgemaakt werd dat het om een ander soort Fallout-game gaat dan gebruikelijk. De focus ligt ditmaal namelijk op het multiplayer-aspect.

  De game zal een grote, levende wereld zijn waarin een groot aantal Vault-dwellers te vinden zijn. Je kunt dus samen met je vrienden dit keer op pad gaan om de verwoeste wereld te ontdekken. Dit keer zal dat in de omgeving van West-Virginia zijn en dat is reden voor plezier. Er zijn namelijk flink wat Fallout 76 locaties die we willen zien en als deze te vinden zijn, kan het maar zo één van de beste games in 2018 worden.

  Fallout 76 komt 14 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  1. Red Dead Redemption 2

  Als je een beetje weet welke games er in 2018 uitkomen, zal het je niet verrassen dat Red Dead Redemption 2 op één staat van de lijst met beste games in 2018 om naar uit te kijken. Rockstar lijkt (weer) hoge ogen te willen gooien met de grote open wereld in het Wilde Westen. Dat wil ze doen door een verhaal te vertellen dat zich flink wat jaren voor Red Dead Redemption afspeelt.

  De focus ligt nu namelijk niet op John Marston, maar op Arthur Morgan, een bandiet die lid is van de Dutch van der Linde groep. Hij gaat namelijk te maken krijgen met hoe het Wilde Westen plaats aan het maken is voor een modernere beschaving en dat brengt problemen met zich mee. Hoe dat allemaal gaat aflopen kun je op 26 oktober 2018 ontdekken, wanneer de game uitkomt op de PlayStation 4 en Xbox One.

  Dit zijn de beste games in 2018 die nog uit moeten komen

  De beste games in 2018 die je zeker nog moet spelen gaan je flink wat knaken kosten. Er is weer genoeg om van te genieten dit najaar dus leg maar alvast wat geld opzij. Naar welke van de beste games in 2018 kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties en vergeet ook niet om te kijken naar de top tien films die nog uit moeten komen.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.