Runescape map vernieuwingen - Interview met designer David Osborne

Article
zondag, 11 september 2016 om 10:02
xgn google image
Runescape lijkt de afgelopen jaren alleen maar groter te worden. Van een volledig nieuw kaartspel gebaseerd op de MMO tot 2 verschillende uitvoeringen van de titel. Hoewel de game al wat jaren meegaat, is de playerbase nog steeds ontzettend trouw en brengt ze veel input. Voor Runescape map vernieuwingen zijn we op gamescom even gaan zitten met David Osborne.
Niet geheel toevallig is er vlak voor het interview met Osborne een nieuw continent voor de game aan de wereld getoond. Spelers van de langlopende MMO kunnen in de nieuwe Eastern Lands hun lol op als het aankomt op het ontdekken van nieuwe gebieden.

Eastern Lands

David Osborne weet natuurlijk meer dan genoeg te vertellen over de Runescape map vernieuwingen. In de Eastern Lands is de speler namelijk zelf vrij om de omgeving te ontdekken. Wanneer je een eiland van jouw gading ziet kun je het voor jezelf claimen om er vervolgens jouw thuishaven van te maken.
Je moet in de nieuwe Eastern Lands dus echt zelf op pad om erachter te komen wat er achter die horizon gloort. Natuurlijk kun je er bij het eerste het beste eiland voor kiezen om je daar te settelen om er vervolgens nooit meer vanaf te komen. Maar een beetje Runescape speler speelt de game natuurlijk ook om steeds weer iets nieuws te zien.
Dat is ook duidelijk te zien aan de trailer die er voor het nieuwe gebied is uitgekomen. De Eastern Lands moeten jou als speler de controle geven. Ga je verder op zoek naar een nieuw eiland in de hoop een nieuwe schat te vinden? Of zet je jezelf op het eerste het beste eiland neer dat je maar kunt vinden?
96920

Hulp van de Community

Jagex en hun Runescape staan er natuurlijk ook om bekend dat ze een luisterend oor bieden aan hun spelers. De Runescape spelers laten duidelijk weten wanneer ze iets kunnen waarderen of wanneer ze dat juist niet doen. Hoe heeft dit de game de afgelopen jaren geholpen?
De community speelt dus een belangrijke rol in de ontwikkeling van Runescape en wat er verwacht mag worden voor de nieuwe uitbreidingen en updates die er op de plank liggen voor Runescape. Maar hoever gaat de invloed van de community als het op de ontwikkeling van de MMO aankomt?
Het mag dus duidelijk zijn dat Runescape voor een groot deel wordt aangedreven door zijn veelal trouwe community. Zonder Community is er schijnbaar geen Runescape en vice versa. De invloed van de community is door alle games van Jagex goed te merken. Dit laatste gaf ook Connagh Hawkins van Jagex in een eerder interview over Chronicle Runescape Legends met XGN.nl aan.
96921

De toekomst van Runescape

In een gesprek over de Runescape map vernieuwingen mag een vooruitblik natuurlijk niet ontbreken. Wat mogen de trouwe fans bijvoorbeeld in 2017 verwachten voor de nieuwe game? Wordt het voor hen net zo’n goed jaar als het in 2016 was of wordt het juist een beetje minder?
Voor de speler in ieder geval goed nieuws dus. Wanneer je terug zou blikken op het afgelopen jaar dat Runescape heeft doorgemaakt weet je als Runescape speler zeker dat 2016 zeker geen mager jaar is geweest. Als 2017 een nog beter jaar gaat worden dan mogen de spelers van de MMO hun borst wel natmaken en hun agenda vrijhouden.
Maar is er dan echt niet nog een tipje van de sluier die opgelicht mag worden?
Als Runescape speler zal je dus toch echt nog even moeten wachten tot 17 september 2016. Dan barst Runefest 2016 namelijk weer los in Londen. Tot nu toe heb je voorlopig waarschijnlijk wel weer even genoeg informatie voor de Runescape map vernieuwingen.

Populair Nieuws