Top 5 beste RuneScape features die een toevoeging zouden zijn

  Met RuneFest 2017 voor de deur is het een kwestie van tijd voordat we weten wat voor nieuwe content er in het spel gaat komen. Uiteraard hebben we zelf ook een lijstje met RuneScape features die we graag in het spel zouden zien. Welke, die lees je in deze lijst met RuneScape features die wij graag zouden zien!

  5. Meer Raids

  In de old-school servers van RuneScape bestaat deze toevoeging al. Spelers nemen het, met elkaar, op tegen monsters in een gegenereerde ruimte. Ook zijn er puzzels die moeten worden opgelost en wacht er aan het einde van de dungeon een eindbaas.

  Hoe beter jouw personage, hoe makkelijker de raids zijn. En wie er eentje doorloopt krijgt de kans om een van de bizar goede beloningen te krijgen die het spel een stuk simpeler maken. RuneScape 3 heeft een dergelijke toevoeging echter pas in minimale mate.

  Het enige wat een beetje in de buurt komt is het zogenaamde dungeoneering en de eerste twee raids. In dungeoneering moeten spelers ook een kerker doorlopen en monsters verslaan. De kanttekening is echter dat de vrijgespeelde beloning in deze kerkers niet tot de beste voorwerpen in het spel behoren. En dat het ook niet mogelijk is deze voor een flink bedrag te verkopen.

  De eerste twee raids in RuneScape 3 waren een goed begin, maar liepen wederom aan tegen het feit dat de voorwerpen niet dermate goed waren om iedereen die kant op te dwingen. Ook is het behoorlijk lastig om nu nog een groep te vinden die niet al vol is. Immers hebben de meeste goede spelers alle mogelijke voorwerpen al vrijgespeeld.

  Een update op het gebied van raids zou dus een van de meest welkome RuneScape features zijn. En wie weet, misschien heeft RuneFest dit jaar wel juist dat in petto!

  4. Meer beloning vrij te spelen met grinden

  In RuneScape kan je jouw personage op verschillende vakgebieden omhoogwerken. Bomen omhakken, vissen en tal van andere vaardigheden. Hoe hoger jouw level, hoe meer voorwerpen je kan gebruiken. En aan het einde van de lange weg wacht de ultieme beloning: de skillcape.

  Met deze cape laat je zien dat je aardig wat uurtjes bezig bent geweest met het vrijspelen van alles dat een bepaalde vaardigheid te bieden heeft. Maar wat doe je als je alle beschikbare vakgebieden naar 99 hebt getraind?

  Niet al te lang geleden introduceerde studio Jagex om die reden een 120 skillcape. Wie in bepaalde vaardigheden niet de benodigde 13 miljoen ervaringspunten heeft - maar 104 miljoen - krijgt een zo mogelijk nog toffere cape. Maar tussen level 99 en 120 valt niets extra’s vrij te spelen qua content. Nieuwe activiteiten voor spelers zijn er tussen die levels niet.

  Dat betekent dat RuneScapers bijna 100 miljoen ervaringspunten moeten verkrijgen met het doen van activiteiten die absurd weinig punten geven. Immers zijn die eigenlijk bedoeld voor spelers die 99 in een skill willen behalen.

  Een van de andere RuneScape features, zoals die bij momenteel drie vaardigheden met meer vrijspeelmogelijkheden, zou zeker een aanwinst zijn. Nu zijn er namelijk slechts drie skills waarbij er tussen 99 en 120 extra mogelijkheden voor de speler vrij worden gespeeld. Nu de andere 24 nog!

  3. Skills de moeite waard maken

  Even leek het erop dat Jagex afgelopen jaar al aan de slag zou gaan met een rework van twee vaardigheden: mijnen en smelten. Dit was vorig jaar tijdens RuneFest 2016 immers aangekondigd en werd met luid applaus ontvangen.

  Eerder dit jaar werd echter duidelijk dat het plan vooralsnog op de plank is gezet. Niet alleen bleek het lastig om met een beter idee dan het huidige te komen; vrijwel de gehele economie in RuneScape draait om rauwe materialen voor het gebruik binnen vaardigheden.

  Zo laten de meeste monsters, maar vooral eindbazen, dermate veel materialen vallen als ze doodgaan dat het niet meer de moeite is de voorwerpen op de klassieke manier te vergaren. Waarom zou je immers een uur lang vissen voor een paar haaien als er eindbazen zijn die er duizend per keer laten vallen?

  Dit terugleiden tot een simpele rekensom wat het meeste in het laadje brengt, zorgt ervoor dat vrijwel niemand meer de klassieke vergaringsmethoden gebruikt. En dat moet volgens Jagex anders. Wie vis wil hebben om te koken zou weer gewoon moeten gaan vissen!

  Vooralsnog is de eerste aanpassingen op dat gebied dus op de plank gezet totdat er een duidelijke verbetering kan worden gerealiseerd. We zullen zien wat Jagex op RuneFest 2017 heeft te zeggen over ontwikkelingen op het gebied van deze RuneScape features!

  2. Zeilen

  De vaardigheid zeilen is altijd een meme geweest in RuneScape. Maar toch is het een paar keer zo goed als in het spel gekomen. In RuneScape 3 bijvoorbeeld met de introductie van Player Owned Ports. Hierin kunnen spelers, net als in Assassin’s Creed Black Flag, hun eigen schepen bouwen en op missies sturen.

  Helaas wel zonder de speler. Hoewel de Eastern Lands deels beschikbaar werden, moest dit worden gedaan met behulp van een gammel bootje in plaats van de beschikbare slagschepen. Een gemiste kans, want als havenmeester heb je niet voor niets zo hard gewerkt aan jouw flottielje!

  Het zou volgens ons dan ook een van de goede RuneScape features zijn als er een meer interactieve vaardigheid in het spel zou komen. Of dit nou zeilen is of iets anders maakt niet eens zo heel erg veel uit. Zolang de speler maar gevarieerd kan trainen en de cape op level 99 er een beetje mooi uitziet!

  1. WASD-introductie

  Met de nieuwe NXT-client werd RuneScape opeens een lust voor het oog. Het liep soepeler dan ooit en grafisch sprong het vooruit. Maar daar bleef het helaas ook bij. Waar sommige spelers hoopten op het aan de kant zetten van het tile-systeem (de wereld bestaat dan uit kleine vierkantjes waar je op loopt), kwam dat helaas niet.

  Toch is er hoop. Want er dook na RuneFest 2016 een flyer op waarop een nog niet aangekondigde versie van RuneScape stond; RuneScape Remastered. Deze game zou in 2018 uit moeten komen.

  De vraag is uiteraard of dit een hoax is of niet. Maar zelfs als dat het wel is, zullen ze bij Jagex ongetwijfeld elke dag bedenken hoe ze het spel beter en aantrekkelijker kunnen maken. Met de introductie van een vrij bewegingssysteem (met de WASD-toetsen) zou dat zeker gebeuren!

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.