Top 10 stervende gamepersonages die veel indruk maakten

Article
dinsdag, 26 september 2017 om 17:06
xgn google image
De dood, daar ontkomt niemand helaas aan. Ook onze geliefde gamepersonages niet. Sommigen zijn zelfs zo geliefd, dat we bij hun sterfscenès zelfs een traantje hebben moeten weg pinken. We hebben een overzicht gemaakt van tien stervende gamepersonages die ons aangrepen. Let op, er zitten spoilers in dit artikel!

10. Scooter – Tales from the Borderlands

We trappen de lijst met stervende gamepersonages af met de dood van ware held van de franchise. Scooter was in de reguliere Borderlands games verhuurder van voertuigen op Pandora, maar belandde in de spin-off Tales from the Borderlands in het team van Fiona en Rhys.
Bij een poging van hem en hoofdpersonage Fiona om in de ruimte een raketrooster te repareren, kwam Scooters arm vast te zitten in een klep van de raket, terwijl op dat moment de raket op moment van ontploffen stond. Verwoedde pogingen om Scooter los te krijgen mislukten, waardoor Scooter zijn dood tegemoet ging. Hij nam afscheid met zijn kenmerkende woorden "Catch a rideeee".
118343

9. Sarah – The Last of Us

Tijdens de proloog van The Last of Us breekt het zombievirus uit, waardoor er massaal onrust ontstaat in de stad. Hoofdpersoon Joel, zijn broer Tommy en dochter Sarah besluiten om de stad uit te vluchten, maar worden onderweg in de auto aangereden. Sarah breekt haar been en Joel moet haar al dragend de stad uit zien te krijgen, terwijl overal mensen veranderen in geïnfecteerden.
Uiteindelijk weten Joel en Sarah na een tocht vol met gevaren de stad uit te vluchten, maar worden een halt geroepen door een soldaat. Die krijgt, duidelijk tegen zijn wil in, het commando om het vuur op ze te openen. Tommy verschijnt uit het niets en schiet de soldaat dood, maar het blijkt te laat. De soldaat heeft al op Joel en Sarah geschoten, waarbij het pas twaalf jaar oude meisje sterft.
118344

8. Bloody Baron - The Witcher 3

In het begin van The Witcher 3 wordt hoofdpersoon Geralt naar de kleine vesting Grow's Perch gestuurd. De leidinggevende daar is The Bloody Baron, een voormalig generaal van Temeria die bloed en verderf zaaide op de slagvelden. Hij zou meer weten over het lot van Geralts adoptiedochter Ciri. De Baron leidt een teruggetrokken bestaan, sinds zijn vrouw en dochter weg zijn gegaan wegens zijn agressieve karakter. Hij wil Geralt alleen helpen als Geralt hem helpt zijn vrouw en dochter te vinden.
Een lang avontuur volgt, waarbij dochter Tamara en vrouw Anna getraceerd worden. Tamara wil echter niks meer van haar vader weten, terwijl Anna gevangen wordt gehouden door drie monsterachtige heksen. Dit slechte nieuws treft de Bloody Baron in het hart, waardoor hij zijn emotionele en sympathieke kant laat zien en er alles over heeft om zijn geliefden terug te krijgen.
De quest brengt Geralt uiteindelijk bij een geest in een boom. Die blijkt Anna, de Barons vrouw, behekst te hebben en heeft haar in een monster veranderd. Hij kan de geest uit de weg ruimen, maar dan sterven er weeskinderen in een dorpje verderop. Een keuze voor jou dus, maar wanneer je de geest spaart, overlijdt Anna. Wanneer de Bloody Baron dit te horen krijgt, stort zijn wereld in en hangt hij zichzelf op. Alles waar hij ooit van heeft gehouden was hij kwijt.
118347

7. John Marston - Red Dead Redemption

In Red Dead Redemption sluit hoofdpersonage John Marston een deal met de lokale regering van Edgar Ross om zijn oude bandietenmaatjes een kopje kleiner te maken. Dit in ruil voor de vrijheid van hem en zijn gezin. Het Wilde Westen begint namelijk aan zijn eind te komen en de leidsmannen van dienst willen alle resterende bandieten een kopje kleiner maken.
Johns jacht brengt hem langs alle uithoeken van het Wilde Westen en net wanneer hij denkt zijn leven op te kunnen pakken, wordt hij verraden door agent Edgar Ross en zijn mannen. In een poging Marstons ranch aan te vallen, verstopt John zich met zijn zoon en vrouw in een schuur. Wanneer hij beseft geen kans meer te hebben, stuurt hij zijn geliefden weg. Daarna doet John de schuurdeur open, wachtend op zijn dood.
118348

6. Soap MacTavish - Call of Duty Modern Warfare 3

Waar kapitein Soap MacTavish in Call of Duty 4 Modern Warfare nog gewoon een speelbare soldaat was, is hij in Call of Duty Modern Warfare 2 én 3 een kapitein en één van de meest geliefde personages van de franchise.
Bij een poging van Soap en hoofdpersonage Yuri om de vijandige Vladimir Makarov om te leggen, stort het gebouw waar ze in zitten neer. Bij de val raakt Soap ernstig gewond. Yuri weet Soap nog naar een veilige plek te brengen, maar ziet hem doodbloeden onder het toeziend oog van generaal Price, die zijn tranen niet kan bedwingen.
118354

5. Dominic Santiago - Gears of War 3

Nadat Dominics vrouw Maria in Gears of War 2 op dramatische wijze stierf, viel de beurt aan Dom (links op de screenshot) om hetzelfde lot te ondergaan in het derde deel van de Gears-serie.
Nota bene in de geboorteplaats van Maria wordt hoofdpersoon samen met Marcus’ team volledig overlopen door de zombieachtige Locust legers. Om de levens van zijn teamleden te redden, besluit Dom om zijn eigen leven te geven door op hoge snelheid vol tegen een tanker aan te rijden. Door de ontploffing vergaat het gehele Locust leger en blijft Marcus’ team in leven, maar Dominic is niet meer te redden.
118356

4. The Boss - Metal Gear Solid 3 Snake Eater

In 1964 wordt het team van onder andere hoofdpersoon Snake en diens leermeesteres The Boss naar de Sovjet-Unie gestuurd om daar een belangrijk wetenschapper in veiligheid te brengen. Het hele plan loopt echter in de soep wanneer The Boss overstapt naar het Russische rebellenleger van Generaal Volgin. Om zich te bewijzen tegenover Volgin gooit The Boss Snake van een brug.
Een week later krijgt Snake de missie om zowel Volgin als The Boss om te leggen. In een allesbepalend gevecht doodt Snake zijn geliefde mentor met de overtuiging dat ze een verraadster is. Enkele dagen later blijkt niks minder waar, aangezien The Boss zich aansloot bij Volgin om zijn leger te infiltreren en de Philosopher’s Legacy, een enorm geldbedrag dat toebehoord aan een geheime wereldorganisatie, in Amerikaanse handen te krijgen. Het moorden van Snake’s leermeesteres was nergens nodig voor geweest.
118358

3. Steve Burnside - Resident Evil Code Veronica

Nadat Steve Burnside en zijn geliefde partner Claire Redfield Rockfort Island zijn ontvlucht, stort hun vliegtuig neer bij een Antarctische basis. Na wat schermutselingen worden ze gevangen genomen door Alexia Ashford en wordt Steve geïnfecteerd met het T-Veronica virus. Hij verandert voor Claires gezicht in een afschuwelijk monster en probeert haar te doden.
Zij vlucht een sluitende cel in, waarna ze plots vastgegrepen wordt door één van de gemuteerde slangenarmen van Alexia. Precies op dat moment maakt het monster dat ooit Steve was aanstalten haar met een bijl te onthoofden, maar het laatste stukje menselijkheid in hem houdt hem tegen.
Hierop hakt hij juist de slangenarmen kapot. Hij krijgt nog een klap van één arm en valt tegen een muur aan. Al stervend verandert hij weer terug in een mens en zegt hij tegen Claire dat hij van haar houdt.
118359

2. Aeris - Final Fantasy 7

In een ultieme poging om vijand Sephiroth te verslaan, gaan hoofdpersonages Cloud, Sid, Vincent en Aeris achter hem aan om hem het zwijgen op te leggen. Aeris is van dat kwartet de enige die Sephiroth kan doden, aangezien zij de laatst levende van een legendarisch en magisch geslacht is.
Clouds lichaam raakt bezeten door Sephiroth en gaat het gevecht met Aeris aan, maar verliest omdat hij door een ander bewusteloos geslagen is. Wanneer Cloud weer bij bewustzijn komt, merkt hij op dat Aeris weg is. Na lang zoeken, vinden ze haar biddend bij een altaar, maar dan verschijnt opeens Sephiroth uit het niets. Vanuit de lucht springt hij vol op een biddende Aeris en spiest hij haar met de Masmune.
Ze valt in de armen van Cloud en is op slag dood. Een drama voor veel fans, want Aeris was een zeer geliefd character en tot op de dag van vandaag zijn er mensen die haar dood nog steeds niet accepteren.
118360

1. Lee Everett - The Walking Dead

Aan het einde van de vierde episode van The Walking Dead gaat het goed mis met hoofdpersonage Lee Everett: hij wordt gebeten door een zombie en het is onvermijdelijk dat hij er ook in één gaat veranderen. Toch is hij nog in staat om zijn jongere kompaan Clementine te redden uit de handen van een ontvoerder. Samen vluchten ze naar een afgelegen kantoortje, terwijl Lee weet dat hij gaat veranderen in een zombie.
Wanneer de twee in het kantoortje zijn, vertelt hij haar dit en het nieuws komt binnen als een klap. Lee was de laatste persoon die Clementine nog had en nu verliest zij hem ook. Als speler krijg je vervolgens de vreselijke keuze om als Clementine zijnde Lee dood te schieten of hem te laten veranderen in een zombie. Wat je ook doet, Lee sterft en Clementine verliest ook de laatste persoon waar ze om geeft.
Dat waren tien gamepersonages wiens dood veel indruk gemaakt heeft. Welk stergeval heeft jou het meest aangegrepen? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws