RuneFest 2018 fotoreportage - Overladen met nostalgie!

  In plaats van een behoorlijk grote venue in Battersea Park in London, werd de 2018 editie van RuneFest gehouden in het Farnborough International Exhibition Centre. Net buiten Londen en vele malen groter dan de voorgaande edities. Ook wij waren weer van de partij en hebben de mooiste kiekjes voor je op een rijtje gezet in deze RuneFest 2018 fotoreportage!

  Twee dagen bomvol RuneScape in Engeland

  Onze Instagramvolgers zullen al de nodige foto’s (en filmpjes) voorbij hebben zien komen, maar dat was slechts een greep uit de flinke hoeveel schijfruimte die we aan foto’s hebben gemaakt. Op vrijdagavond was het al fotoschieten geblazen toen het Royal Philharmonic Concert Orchestra liedjes uit RuneScape speelde. Ook het hoofdevent op zaterdag leende zich ook prima voor de nodige foto’s. En als afsluiter uiteraard ook nog een paar foto’s van de afterparty diezelfde avond.

  Beginnend op de vrijdagavond was het al direct duidelijk groot Jagex het evenement deze aan had gepakt. Dat de melodietjes uit RuneScape voor de nodige nostalgie zou zorgen, hadden we vooraf wel verwacht. Maar dat een volledig orkest begint met het bekende introdeuntje en de hele zaal juichend (en huilend) krijgt, dat ging zelfs ons te boven!

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 2

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 3

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 3

  Het evenement zelf

  Talloze kraampjes en kleine stands waar je je als speler van vergapen alle objecten uit de wereld van RuneScape. Het thema van RuneFest was deze keer overduidelijk het barbaarse, wilde land van het noorden en daarom waren de noorderlingen in grote getallen aanwezig. Van de boom met gouden schapen tot aan de ijzige bergen en bijbehorende wolven.

  Uiteraard kan een RuneFest niet zonder de nodige cosplayers die uren (of minuten) aan hun outfit hebben gewerkt. Eindbazen als Guthan en Dharok waren van de partij, of iemand die een heuse lavacape (met bewegende onderdelen) in elkaar wist te knutselen. Wij vragen ons alleen wel af hoe sommige van de gemaakte wapens door de douane zijn gekomen zonder uitermate interessant gesprek met de beveiliging aldaar.

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 5

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 7

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 7

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 8

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 9

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 10

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 11

  Eind goed, al goed

  Na een indrukwekkend concert en een dag vol aankondigingen, interviews en andere bezigheden, was het heel even uitpuffen voordat de grand finale zaterdagavond op de planning stond. Waar op de vrijdag het concert de zaal vulde met RuneScape-gerelateerde muziek, was die op de zaterdagavond ingeruild voor een liveband die de nodige hits van de afgelopen tijd speelde.

  Een grotere venue, meer ruimte en een indrukwekkende line-up wat betreft muziek en mogelijkheden. RuneFest 2018 swingde zaterdagavond op de juiste manier de pan uit, waarna het zondag alweer in alle vroegte af werd gebouwd. Wij zaten alweer in het vliegtuig, een jaartje wachtend op de volgende editie. Aan Jagex de taak om de editie van 2018 te overtreffen in 2019!

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 12

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 13

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 14

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 15

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 16

  RuneFest 2018 fotoreportage afbeelding 17

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.