JBL Everest headphones - De beste koptelefoons van JBL op een rij

Article
vrijdag, 09 september 2016 om 9:16
xgn google image
JBL heeft drie series koptelefoons waar je uit kan kiezen. Zo is er de T-serie die dient als instap, de E-series die als middenmaat geldt maar de echte crème de la crème zijn de JBL Everest headphones. Als duurste serie biedt de Everest-serie meer dan de andere twee. Lees hier of een JBL Everest iets voor jou is.
JBL Everest bestaat uit vier modellen: de Everest 100, 300, 700 en Elite 700NXT. Onderling zijn deze vier modellen ook nog erg verschillend, want de Everest 100 is bijvoorbeeld een in-ear model, terwijl de 700 en Elite 700NXT over-ear modellen zijn en de 300 tenslotte een on-ear model is. Afgezien van de Everest 100 is er geen draadje te bekennen op de andere soorten: ze zijn allemaal draadloos! Met een JBL Everest zit je dus niet in de knoop wat draden betreft, want alle modellen verbind je met Bluetooth.
Dit geldt ook voor de Everest 100. Het enige draadje wat aan deze in-ear zit, is het draadje tussen de twee oortjes. Verder is deze in-ear ook draadloos en sluit je hem aan via Bluetooth.

Minder keuze wat kleuren betreft

Daar waar je koptelefoons uit de E-serie in verschillende kleurtjes kan kopen, is het kleurenpalet van de Everest-serie wat beperkter. Je kan namelijk alleen kiezen uit zwart of wit en de Everest 700 is alleen verkrijgbaar in zwart. Voor een wat kleurrijkere koptelefoon voor op je hoofd is de Everest misschien niet wat je zoekt, maar houd je van het klassieke zwart of wit, dan zit je bij de Everest-serie zeker goed. Ook wat de kwaliteit van de JBL Everest headphones betreft zit het meer dan snor.

Voor wie zijn de JBL Everest headphones?

Behalve het feit dat je niet hoeft te klooien met draden als je een JBL Everest headphone hebt, hebben de vier koptelefoons een paar overeenkomsten. Als meest luxueuze serie van JBL bieden de Everest producten het beste geluid en het hoogste draagcomfort. Voor de echte audiofiel is JBL Everest uitermate geschikt, maar ook als je op zoek bent naar kwaliteit voor een aardige prijs is de Everest serie voor jou. Wil je helemaal veel opties tot je beschikking hebben, dan kies je voor de JBL Everest Elite 700NXT.
De producten uit de Everest-serie variëren in prijs maar zitten allemaal tussen de 100 en 249 euro. JBL richt zich dan ook op een doelgroep die hoge kwaliteit wil hebben, maar ook bereid is daar wat geld voor te betalen. Tegelijkertijd zijn de Everest-koptelefoons allemaal niet zo duur dat ze onbetaalbaar zijn. HiFi-kwaliteit voor een goede prijs dus.
Op de volgende pagina's is meer informatie te vinden over de vier producten van de Everest-serie. Welke functies zitten erop, hoe duur zijn de koptelefoons en hoe zien ze eruit? Je ziet het op de komende pagina's.

JBL Everest 100 - in-ear koptelefoon zonder draad

De Everest 100 is de enige in-ear koptelefoon van JBL. Afgezien van het feit dat er een draad is die tussen de twee oordopjes in loopt, is de Evererst 100 draadloos. Je verbindt het apparaat namelijk met Bluetooth 4.1. Last van een draad heb je met deze koptelefoon dus zeker niet.
Wat ook opvalt, is dat de Everest 100 ontworpen is voor een sportieve doelgroep. Door de ergonomische oordopjes blijft de koptelefoon goed in je oor zitten, ook tijdens het sporten. Tel daarbij op dat je 8 uur lang naar kwalitatief goede muziek kan luisteren zonder te hoeven opladen. Verder kan je ook telefoneren door de ingebouwde microfoon in de koptelefoon.
Wat je betaalt voor een exemplaar? Ongeveer 100 euro. Dus heb je last van draadjes, houd je van goede audiokwaliteit of ben je sportief aangelegd, dan is de aanschaf van een Everest 100 zeker een overweging waard.

JBL Everest 700 - sluit je oren af voor de beste audio

Heb je liever een over-ear model in plaats van een on-ear koptelefoon en ben je op zoek naar goede kwaliteit wat design en geluidskwaliteit betreft? Dan is de JBL Everest 700 misschien wel iets voor jou. Met een batterijduur die oploopt tot wel 25 uur en een ingebouwde microfoon kun je heel lang gebruikmaken van de Everest 700. Waar en wanneer je ook wil.
Net als de Everest 300 is de 700 uitgerust met ShareMe 2.0 en maakt de koptelefoon gebruik van Bluetooth 4.1. Je haalt de Everest 700 in huis voor 199 euro.

JBL Everest Elite 700 NXT - voor de échte audiofanaten

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Elite versie van de Everest 700 voor de echte audiofielen. Niet alleen biedt de koptelefoon kwaliteit qua design en geluid, maar deze Elite-versie heeft ook iets unieks. De koptelefoon maakt gebruik van NXTGen, waarmee ruis van buitenaf onderdrukt wordt. Bovendien bepaal je zelf welke omgevingsgeluiden je wil binnenlaten met de NXTGen: weinig, niks of juist iets meer voor als je aan het fietsen bent bijvoorbeeld.
Met behulp van TruNote wordt de hoofdtelefoon automatisch gekalibreerd en net als bij de andere modellen is er een microfoon ingebouwd. Voor nog meer aanpasmogelijkheden kun je de My JBL Heaphones App downloaden. Hiermee kun je diverse geluidsprofielen kiezen die helemaal aansluiten bij jouw muzieksmaak. Wat dat betreft biedt deze elite-koptelefoon enorm veel mogelijkheden voor zij die veel waarde hechten aan prachtig geluid in een rustige omgeving, waar dan ook.
Aan al deze mogelijkheden en functies zit wel een prijskaartje verbonden. Je betaalt ongeveer 249 euro voor een JBL Everest Elite 700 NXT, ruim 50 euro dan de niet-elite versie van deze hoofdtelefoon. Wel haal je met de Elite 700 NXT een koptelefoon in huis die je helemaal laat opgaan in je favoriete muziek, film of game.

Populair Nieuws