Rockstar Editor in GTA 5 - Zo maak je de mooiste films

Article
woensdag, 15 april 2015 om 12:38
xgn google image
Rockstar Editor is een nieuwe toevoeging aan de PC-versie van GTA 5. Met deze nieuwe optie kun je nu je gameplay opnemen en je eigen filmpjes monteren. Ook kun je in de rol kuipen van een regisseur via de director modus. Wanneer je een gaaf filmpje hebt gemaakt, kun je deze op YouTube uploaden. Hoe dit allemaal werkt, lees je in de Rockstar Editor tutorial.

Gameplay opnemen

Je hebt twee verschillende opname-opties: Manual recording en Action replay. Om de eerste in te schakelen gebruik je toetscombinatie: ALT+F1 en voor Action replay gebruik je ALT+F2. De gameplay wordt altijd vanuit verschillende camera’s opgenomen, zodat je acheraf bij het bewerken van de video kunt kiezen welke beelden je gebruikt.
Manual Recording
Bij manual recording zet je de opname aan en uit wanneer jij dat wilt. Wanneer je het uit zet, kun je kiezen of je de opname op wil slaan of het wilt verwijderen. Dit is een normale opname, zoals we die kennen. Let op, wanneer je de opname stopzet, wordt deze niet opgeslagen.
Action Replay
Wanneer je Action Replay inschakelt, ben je altijd aan het opnemen maar wordt er niets opgeslagen. De Action Replay geeft je de mogelijkheid om momenten op te slaan, nadat ze al gebeurd zijn. Wanneer iets gebeurt dat je wil opslaan, houd je ALT in en druk je op F1 en kies je ‘Save Action Replay’.
70082

Bewerken

Via het Rockstar Editor hoofdmenu kun je nieuwe projecten starten of lopende projecten openen. Hier vind je ook alle beelden die je hebt opgenomen, de video’s die je hebt gemaakt en een tutorial om alles een beetje door te krijgen.
Wanneer je een nieuw project begint, voeg je de juiste beelden toe en vervolgens zie je in de rechterbovenhoek het control panel waarmee je de video kan bewerken.
Je kunt markers op de tijdlijn van de clip plaatsen door op M te drukken in de Rockstar Editor. Hiermee open je een menu waar alle bewerkingsopties in staan beschreven, kies hier wat je wilt veranderen. Bij deze markers kun je Anchors aan- of uitzetten, dit houdt in dat de marker wel of niet zichtbaar is in je tijdlijn.
Er zijn drie verschillende cameraposities waaruit je kunt kiezen: De game camera, de voorafingestelde camera en de vrije camera. Met de laatste camera kun je zelf kiezen vanaf waar wordt gefilmd, maar binnen een bepaalde omtrek van de gebeurtenis.
Andere bewerkingsopties in de editor zijn:
  • Effecten, zoals contrast, helderheid en intensiteit
  • Instellen van de focus
  • Audio opties
  • Snelheid van het filmpje
  • Tumbnails opslaan
70083

Director modus

In de Director modus kun je precies kiezen wat jij het liefste in je video terug wilt zien, je bent als het ware de regisseur. In deze modus kun je kiezen wie er voorkomen, waar ze zijn en wat ze zeggen.
Om in deze modus te komen moet je in de Story Mode zijn, vanuit hier kom je op twee manieren bij de director modus. De eerste manier is via het pauzemenu, hier kies je Rockstar Editor lab en selecteer je Director modus. Ook kan dit via de Player Interaction Menu (verschijnt als je op M drukt) en hier selecteer je de Director modus.
Casting en setting
Ten eerste heb je het casting menu, waar je kunt kiezen wie er voorkomen in jouw video. In het menu met acteurs vind je Eligible karakters, die gebruik kunnen maken van de wapens en voertuigen uit je story modus, en andere karakters, die dit niet kunnen. In dit menu kies je wie je wil gebruiken in je video, ze verschijnen op de laatste locatie waar je was.
Als je het uiterlijk van de personages wilt veranderen, gebruik je de uiterlijk optie en verander je het uiterlijk telkens als je op de spatiebalk drukt. Met TAB kun je tussen de karakters overstappen, maar let op: dit kan niet tijdens het opnemen. In de story modus kun je verschillende karakters en dieren vrijspelen voor de Director modus.
Daarnaast heb je ook het Setting menu. Hier kun je instellen hoe de omgeving eruitziet. Er zijn verschillende instellingen, waardoor je de perfecte omstandigheden kunt instellen. Wanneer je in deze director wereld zit, kun je de instellingen veranderen via het interactiemenu.
  • Tijd van de dag
  • Het weer
  • Hoeveelheid politie die achter je aanzit
  • Hoeveelheid voorbijgangers
  • Hoeveelheid voertuigen
Verder is het goed om te weten dat cheats ook werken in Director modus.
70084

Exporteren

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, wil je jouw resultaat natuurlijk met de wereld delen. Zorg ervoor dat je regelmatig op F5 drukt in de Rockstar Editor om je project op te slaan. Als je dan klaar bent, kun je de video exporteren, dit kan door de knop ‘export’ te selecteren in het project hoofdmenu. Wanneer je dit hebt gedaan, verschijnt de video in de Video Gallery in het Rockstar Editor hoofdmenu.
Vanuit de Video Gallery kun je jouw video uploaden naar YouTube. Standaard staat dit op Unlisted, maar je kunt kiezen om het publiek te maken, dit betekent dat jouw filmpje op YouTube komt te staan. Dan al kan de hele wereld zien wat voor toffe filmpjes jij maakt.
70085

Het Eerste filmpje

En als je dit dan allemaal hebt gedaan, krijg je ongeveer een filmpje als hierboven!
Het eerste filmpje dat is gemaakt met Rockstar Editor is ‘the running man’. Dit filmpje werd gemaakt door 8-bit Bastard, zij kregen een voorproefje op de Rockstar Editor. Hierboven kun je de video bekijken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties