Xbox One Controller kopen - Overzicht van de alternatieven

Article
zaterdag, 14 januari 2017 om 16:02
xgn google image
De Xbox One staat erom bekend een uitstekende controller te hebben. Voor de gamers met een andere voorkeur zijn er gelukkig alternatieven, maar een Xbox One controller kopen kan nog een lastige keuze zijn. Om je een idee te geven van de andere Xbox One Controllers zetten wij er in deze special zes op een rij.
Bij de release van de Xbox One S zat een vernieuwde Xbox One controller die veel nieuwe eigenschappen bevat ten opzichte van de standaard Xbox One controller. Zo zou deze controller lekkerder in de hand liggen en beheerst hij over meer grip. De Xbox One S en de normale Xbox One Controller zijn goede opties om mee aan de slag te gaan.
Gelukkig zijn er voor de gamers die deze controllers liever niet gebruiken voldoende alternatieven. In deze special behandelen wij zes andere Xbox One Controlers die je kunt gebruiken om te gamen!

Xbox One Elite Controller

Microsoft heeft gemerkt dat de standaard Xbox One controller niet geschikt is voor de fanatieke gamers onder ons. Daarom heeft Microsoft een nieuwe versie van deze controller uitgebracht, maar dan volledig gericht op professionele gamers. Het gaat om de Xbox One Elite controller, en wat deze controller zo speciaal maakt zijn de talloze nieuwe features.
Zo zijn zowel de joysticks als de D-Pad te verwisselen met andere versies van de knoppen. Aan de achterkant van de controller zitten vier pendalen die je kunt programmeren met een nieuwe functie. Zo kun je bijvoorbeeld de X-knop op een van die pendalen programmeren zodat je deze makkelijk kunt bereiken. Hierdoor bespaar je wellicht kostbare tijd als het er écht om draait.
De Xbox One Elite controller beschikt over Hair Trigger locks die ervoor zorgen dat je de triggers in een bepaalde ‘stand’ kunt zetten. Als je de trigger in deze stand zet kun je bijvoorbeeld sneller schieten in Call of Duty of Battlefield.
Je kunt daarnaast ook een speciaal profiel aanmaken voor de Xbox One Elite controller. Hiermee kun je bijvoorbeeld een profiel aanmaken die volledig is gericht op FIFA, maar ook een speciaal profiel voor Forza Horizon. Op de controller kun je dan twee van deze profielen selecteren zodat je makkelijk tussen de twee kunt schakelen. In totaal kun je 250 verschillende profielen aanmaken.
Deze uitgebreide Xbox One controller heeft wel een ander prijskaartje dan de standaard controller. Om van de uitgebreide functies van de Xbox One Elite controller te genieten moet je namelijk rond de 130 euro neerleggen.
104380

Razer Wildcat Gaming Controller

Razer staat natuurlijk bekend om haar toetsenborden en muizen, maar ze heeft ook een speciale Xbox One controller ontwikkeld. De Razer Wildcat is net zoals de Xbox One Elite een controller die gericht is op competitief gamen. De controller is ook samen met eSports spelers gemaakt om deze ideaal af te stellen voor professioneel gamen.
De Razer Wildcat lijkt veel op de Xbox One Controller en de Xbox One Elite. Hij is wel een stuk lichter dan de Xbox One Elite, waardoor dit een betere optie is als je graag een lichtere Pro controller wilt. De Razer Wildcat is voornamelijk gericht op optimale grip, zo komt de controller met speciale griplagen die de controller stevig in je hand moet laten liggen. Met deze grip zou de controller niet snel uit je handen glijden als je in de heat of the moment glibberige handen krijgt.
Daarnaast beschikt de Razer Wildcat ook over extra programmeerbare knoppen. Zo zitten er twee aan de bovenzijde van de controller, en twee aan de achterkant. De knoppen bovenop zijn normale ‘bumpers’ terwijl de knoppen op de achterzijde vooral als triggers werken. Dit is ideaal voor de gamers die bij bepaalde functies snellere toegang willen.
De Razer Wildcat is een officiële Xbox One controller en heeft een adviesprijs van 129 euro. Dit maakt het een dure controller, maar wel ideaal voor de competitieve gamer die meer uit de Xbox One controller wil halen.
104381 2

PDP Gaming Controller

De PDP Gaming Controller is een goedkopere variant van de standaard Xbox One controller. De controller lijkt veel op de vorm van de standaard Xbox One controller, maar is net iets compacter. Dit zorgt ervoor dat je met kleinere handen iets beter uit de voeten komt met de PDP Gaming Controller.
Heel veel toeters en bellen heeft de controller niet. De achterkant van de controller is voorzien van meer grip, waardoor de controller goed in de hand blijft liggen. Daarnaast zijn ook de triggers van speciaal materiaal gemaakt waardoor je vingers steviger op de knoppen blijven zitten. Dit is ideaal als je de triggers wat langer in moet drukken.
In de PDP Gaming controller zit, net zoals een standaard Xbox One controller, een 3,5mm aansluiting voor een headset. De PDP Gaming controller biedt als extra dat je bepaalde instellingen van het geluid op je controller kunt regelen. Waar je met deze controller vooral het voordeel me mee haalt is de prijs, want de PDP Gaming controller kost net iets meer dan 40 euro.
104382 2

De PDP Afterglow Prismatic Controller

Wederom komt er, net zoals eerder in deze special, een PDP controller aan bod. PDP is namelijk een groot bedrijf die meerdere controllers en andere merchandise voor de Xbox One en PS4 heeft uitgebracht. Dit keer gaat het om de PDP Afterglow Pristmatic Controller.
Wat gelijk opvalt aan deze controller is het design. Het heeft een bijna gelijke vorm als de Xbox One controller, maar de PDP Afterglow bevat veel meer kleur. Zo zitten er in de binnenkant van de controller meerdere LED-lichten die je zelf een kleur kunt geven. Dit is ideaal voor de gamers die graag wat sfeer in hun kamer mee willen brengen.
Naast de mooie kleur is ook de kwaliteit van de controller van een hoog niveau. Zo ligt de controller goed en stevig in de hand en kun je bepaalde knoppen aanpassen naar jouw voorkeur. De PDP Afterglow is wel een stukje duurder dan de normale PDP Gaming controller. Je betaalt namelijk een adviesprijs van 50 euro.
104383 1

Hori Pad Pro Controller

Net zoals de Razer Wildcat en de Xbox One Elite controller is de Horipad pro een controller die over extra knoppen beschikt. Aan de achterzijde zitten namelijk vier knoppen die je zelf een bepaalde functie kunt geven. Heb je dus graag beide vingers op de joysticks en herlaad je bijvoorbeeld liever met een andere vinger? Dan kun je een van deze knoppen daarvoor programmeren.
Opvallend aan de HoriPad Pro is het design. De controller is een heel stuk kleiner dan de standaard Xbox One controller waardoor deze ideaal is voor de mensen die niet zo grote handen hebben, of die juist liever een kleinere controller willen. De joysticks en de knoppen zitten een stuk dichter bij elkaar waardoor je snel kunt wisselen.
Een pluspunt van deze controller is de prijs. De controller is namelijk te koop voor iets meer dan 50 euro en dat is net iets goedkoper dan de standaard Xbox One controller. Daarbij biedt de Horipad een kleiner en compacter formaat met vier programmeerbare knoppen.
104456

SCUF Infinity Controller

Voor de gamers die écht alles aan hun controller willen aanpassen is de SCUF Infinity Controller een uitstekende optie. Deze controller is namelijk volledig aanpasbaar in zowel de binnenkant als de buitenkant. Zo kun je bijvoorbeeld de joysticks veranderen, zijn de triggers speciaal in te stellen en kun je bepaalde knoppen programmeren.
Aan de achterkant van de controller zijn vier nieuwe pendalen die gepogrammeerd zijn als A-B-X-Y. Dit biedt de ideale mogelijkheid voor gamers die hun vingers op de joysticks willen houden en met hun andere vingers de bekende knoppen willen besturen. Deze pendalen kun je ook makkelijk van de controller afhalen wanneer je ze niet nodig hebt.
Het mooie van de SCUF Infinity Controller is dat je alles volledig kunt aanpassen, maar ook terwijl je in-game zit. Zo kun je namelijk via een elektromagnetische knop de pendalen in-game een andere functie geven. Verder bevat de Scuf Infinity speciale joysticks die ervoor zorgen dat je beter kunt richten. Dit is enorm handig voor de fans van shooters!
Tot slot is de Scuf Infinity Controller van speciaal materiaal gemaakt waardoor de controller optimaal grip zou moeten geven. Er hangt wel een prijskaartje aan de Scuf Infinity Controller. Het basismodel heeft namelijk een adviesprijs van 120 euro, maar je kunt ook een duurdere versie van de controller kopen met andere kleuren en features.

Populair Nieuws