RIDE 3 game details - Dit moet je weten voor de release!

  De RIDE 3 game heeft flink wat in petto voor de release op 30 november plaatsvindt. Met een scala aan racetracks en meer dan 200 motoren heeft de game alles wat een liefhebber van motoren nodig heeft. Dit zijn de details over de RIDE 3 game die je voor de release wilt weten!

  De RIDE 3 game gaat motorliefhebbers de rit van hun leven bezorgen. Het derde deel uit de serie haalt alles uit de kast om je het gevoel te geven alsof je zelf op een motorische tweewieler zit. Nadat ontwikkelaar Milestone in 2017 geen Ride-game voorschotelde, is het dit jaar wel weer tijd om op je motor te stappen.

  Je favoriete kind kiezen

  De RIDE 3 game biedt meer keuze dan ooit tevoren, want met 230 motoren zal iedere motorliefhebber zich als een kind in de snoepwinkel voelen. Van Aprilia tot Yamaha, ze zijn allemaal aanwezig en dat in vele soorten en maten. Je kunt namelijk niet alleen kiezen tussen je favoriete merken, maar ook nog eens het soort motor.

  Je hebt namelijk Superbikes, maar ook Sportmotoren om uit te kiezen. Nou is het mooi dat de nieuwste motoren aanwezig zijn, maar voor wie een stapje terug in de tijd wil zetten is er ook genoeg om van te genieten. Dan kun je kiezen voor de Vintage-motoren. Als laatste heb je ook nog de keuze uit Naked-motoren, Supermoto’s, Maxienduro’s en Café Racers.

  Spelen met de encyclopedie

  Dat de RIDE 3 game zoveel motoren bevat is niet zomaar. Het is één van de redenen waarom je de game een ware encyclopedie voor motorliefhebbers zou kunnen noemen. Van elke motor is namelijk flink wat informatie te vinden in de game. Hierdoor kun je nog meer kennis vergaren voordat je met je stalen ros de wegen onveilig maakt.

  Wanneer je aan het spelen bent, merk je nog meer dat RIDE 3 voor realisme gaat. De gameplay maakt goed duidelijk dat het hier om een simulatie gaat en dat je dus goed op de lijntjes moet rijden. Doe je dit niet en vergeet je bijvoorbeeld te remmen, is de kans groot dat je van je motor af gesmeten wordt en met je tanden tegen een rotswand aanvliegt.

  In de RIDE 3 game is remmen belangrijk

  De sleutel tot succesvol een race rijden ligt dan ook in het gebruik maken van de rem. Je remschijven kun je beschouwen als je beste vriend. Ze staan altijd voor je klaar en zullen er alles aan doen om je in leven te houden, zelfs als je veel van ze vraagt. Maak er dan ook goed gebruik van bij elke bocht die je neemt.

  Nou is het ook wel handig om te weten wanneer je moet remmen. Dit kun je zien wanneer je de lijntjes goed volgt die gedurende de race de optimale baan aangeven. Wanneer deze blauw zijn, is het je taak om zoveel mogelijk gas bij te geven, maar wanneer deze geel of rood wordt is het tijd om te remmen alsof je leven ervanaf hangt. Waarschijnlijk is het namelijk het geval, in ieder geval die van je virtuele racer.

  Je ogen uitkijken

  Dat racen doe je op een scala aan verschillende racetracks. In totaal zijn het er dertig, die je in verschillende categorieën kunt onderverdelen. Je hebt namelijk GP Circuits, banen gebaseerd op locaties als het Gardameer en routes dwars door de stad. Het zijn vooral die banen die gebaseerd zijn op locaties van over de hele wereld die eruit springen.

  Die zijn in sommige gevallen oogverblindend mooi, want soms let je daardoor niet eens meer op de weg. Het is dan slim om te schakelen naar een andere camerapositie, want een ander perspectief houdt je soms goed scherp. Daarnaast kan dat dé manier zijn om je nog beter te laten rijden, omdat niet iedereen diepte op dezelfde manier ziet bijvoorbeeld.

  RIDE 3 komt op 30 november uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  RIDE 3

  Verkijgbaar vanaf 30 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.