Resident Evil 5 Switch gameplay - Voor de liefhebbers

  Tijdens E3 werd bekend dat er weer een aantal Resident Evil games naar Nintendo Switch komen in de vorm van Resident Evil 5 en Resident Evil 6. Wij hebben de gelegenheid gehad om een demo van de Switch-versie van Resident Evil 5 te spelen. Onze indrukken lees je in deze Resident Evil 5 Switch preview.

  Capcom

  Resident Evil 5 blijft in veel opzichten natuurlijk gewoon Resident Evil 5. Je speelt als Chris Redfield of Sheva Alomar, terwijl de computer of een tweede speler het personage dat jij niet kiest bestuurt. Samen moeten Chris en Sheva in Afrika een uitbraak van een parasiet onder controle zien te krijgen.

  Resident Evil 5 draait niet om zombies, maar eigenlijk wel

  Die parasiet kan mensen muteren en maakt dat ze niet meer rationeel kunnen denken. In de game uit zich dat in geïnfecteerde mensen die langzaam, het liefst in groepen, op je af lopen er er vrij grotesk uit kunnen zien. De Nintendo-medewerker die ons bij de demo begeleidde verzekerde ons ervan dat het geen zombies waren, maar qua gameplay was er in de demo weinig verschil met traditionele zombies.

  De Switch versie speelt zoals je gewend bent

  Als je Resident Evil 5 al eerder op een ander platform hebt gespeeld kun je de Switch versie moeiteloos oppakken. Tijdens onze Resident Evil 5 preview werd meteen duidelijk dat de besturing precies gelijk is aan die van eerdere versies. Alle knoppen doen precies hetzelfde als in eerdere versies.

  Daarmee bedoelen we uiteraard dat dezelfde acties dezelfde positie hebben op de controller. De ren-knop is bijvoorbeeld de onderste van de vier face-buttons. Dat die op Xbox A heet en op Nintendo B verandert daar niks aan. Als je eerder Resident Evil 5 hebt gespeeld zul je dus niet hoeven na te denken over hoe een knop heet of waar die zit: alle acties kun je gewoon uitvoeren zoals je gewend bent.

  Gelijke besturing, gelijke problemen

  Dat de besturing gelijk is betekent ook dat alles wat er onhandig was aan die besturing voort blijft bestaan. In de Switch-versie kun je nog altijd niet lopen als je een vuurwapen mikt, iets wat in veel andere shooters wel kan. Als dat een bezwaar voor je was in de originele Resident Evil 5 zul je deze versie niet beter vinden.

  Resident Evil 5 Switch - Vooral voor de fans

  Wat vooral blijkt uit onze tijd Resident Evil 5 demo is dat de game voornamelijk voor fans en liefhebbers lijkt te zijn. Het is eenvoudigweg Resident Evil 5, maar dan op Nintendo's nieuwste console. De game loopt goed en ziet er acceptabel uit, maar is verder niet veranderd. Zeer geschikt voor de liefhebber die de game draagbaar wil hebben, dus, maar voor wie op zoek is naar een third-person shooter zijn er toegankelijkere opties verkrijgbaar.

  Resident Evil 5 is vanaf deze herfst beschikbaar voor Nintendo Switch.

  Resident Evil 5

  Verkijgbaar vanaf 13 march 2009

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.