Beste bioscoopfilms juli 2019 - Spider-Man- en leeuwenavonturen

  Ook deze maand is er weer voldoende om naar de bioscoop voor te trekken. Pak er wat popcorn en wat frisdrank bij, want met dit overzicht met beste bioscoopfilms van juli 2019, hoef je geen enkele film te missen. Ben jij al helemaal klaar voor jouw portie entertainment voor het witte doek?

  The Walt Disney Company

  Spider-Man: Far From Home (4 juli)

  Na Marvel’s Avengers: Endgame is het nog lang niet afgelopen met het Marvel Cinematic Universe. Ook deze keer gaan we weer een heleboel avontuur tegemoet. Onze spinachtige vriend Spider-Man moet Europa redden. Dit keer moet hij er zelfs zijn vakantie voor onderbreken. Ondertussen heeft hij het allemaal maar zwaar met de laatste vorderingen uit Endgame. Iedereen die deze film heeft gezien weet in wat voor een zwaar emotionele toestand Peter Parker is achtergelaten na het schokkende einde van Marvel's Avengers: Endgame.

  Spider-Man: Far From Home gaat nog even verder en kan ergens als het echte einde van deze film-phase worden gezien. Hierna zal Marvel een heel andere richting ingaan met haar films.

  Dutch FilmWorks

  T-34 (4 juli)

  Fans van oorlogfilms willen mogelijk T-34 in de gaten houden. Dit avontuur brengt je naar 1944, het moment dat de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Duitsers en Russen nemen het tegen elkaar op in een bloederige strijd waarbij het de bedoeling is om een tank buit te maken. In die tank ligt nog munitie die door de Russen goed kan worden gebruikt om uit een nabijgelegen krijgsgevangenkamp te breken. De Duitsers ontketenen vervolgens een klopjacht op de Russen, zodat deze nederlaag geheim blijft. Die Duitsers willen namelijk niet dat anderen weten dat er iets fout is gegaan.

  De film is vernoemd naar een bestaande tank: T-34. Deze middelzware tank werd door het Rode Leger (Russen) ingezet. Het is een type tank die heel veel werd geproduceerd.

  Cherry Pickers Filmdistributie

  El Reino (4 juli)

  Opzoek naar een thriller, dan ben je mogelijk bij El Reino aan het juiste adres. In deze film volgen we een politicus die zijn zaken goed op orde lijkt te hebben. Met de nadruk op lijkt, want ondanks dat hij zwemt in het geld, veel aanzien heeft en door zijn familie en vrienden wordt aanbeden, is hij corrupt. Al het geld komt uit het publieke systeem. Al snel ontstaat er een politiek drama waarbij iedere politicus die ook maar betrokken met hem is, er alles aan moet doen om het hoofd boven water te houden. De nodige schimmige deals worden in de film onder de loep genomen.

  El Reino is in het buitenland erg goed ontvangen. Tijdens de Spaanse Oscars (de Goya’s), kreeg de film maar liefst zeven prijs. Hieronder vielen Beste Regie en beste acteerprestaties.

  Dutch FilmWorks

  The Professor and the Madman (11 juli)

  We gaan terug naar de 19e eeuw. Het is aan Professor James Murray (gespeeld door Mel Gibson) om het ongelooflijke te doen: de eerste editie van het Oxford English Dictionary op poten te zetten. Alle burgers krijgen de kans om woorden in te sturen en ze verzuipen letterlijk in het aantal inzendingen. Het gros van de inzendingen komt van ene Dr. William Chester Minor. Murray wil de man bedanken, tot er iets eigenaars blijkt te spelen: de man zit in een gesticht voor krankzinnigen.

  Met Professor and the Madman ontstaat een vriendschap tussen de professor en de krankzinnige man, die vastzit omdat hij een moord heeft gepleegd. Alles is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat eerder werd beschreven in een boek geschreven door Simon Winchester.

  Paramount Pictures (via Universal)

  Crawl (11 juli)

  Als je fan bent van enge films, dan is Crawl mogelijk wat voor jou. Als je absoluut geen horrorfilm-liefhebber bent, dan is het mogelijkerwijs een goed idee om direct naar de volgende titel in deze lijst te gaan. Crawl kan namelijk een film worden die een heftige indruk op je gaat maken.

  In de film zien we hoe een enorme orkaan door Florida raast. Ondertussen is de schade enorm. Toch is al die schade nog te overzien vergeleken met de schade die Haley en haar vader moeten doorstaan. De hele kelder is volgelopen met moordlustige alligators die op zoek zijn naar hun nieuwe hapjes. Het zou maar net jou overkomen dat je kelder plots het huis wordt voor moordlustige beesten.

  The Walt Disney Company Benelux / 20th Century Fox

  Stuber (11 juli)

  11 juli wordt echt een drukke dag voor filmfans. Naast Professor and the Madman en Crawl, verschijnt die dag ook nog de komische actiefilm Stuber. Mocht je gillend gek zijn geworden van de horror die een film als Crawl je dus te bieden heeft, dan is Stuber een betere optie voor jou!

  In Stuber zien we hoe een Uber-chauffeur plots een politieagent moet helpen. Zijn passagier, de agent, heeft net een achtervolging gestart op een moordlustige moordenaar. De uber-chauffeur heeft uiteraard de optie om de agent zijn diensten te weigeren. Een vijf-sterren beoordeling is daarentegen alles voor zijn bestaan als chauffeur en daarom sleurt hij zichzelf toch in dit avontuur.

  The Walt Disney Company Benelux

  The Lion King (17 juli)

  Nog even en dan is het zover: de herbeleving van het grootste leeuwenavontuur dat Disney ooit heeft uitgegeven. De leeuwenkoning komt terug naar het witte doek. Deze keer niet als animatiefilm, maar als een live action film in de stijl van Jungle Book, Beauty and the Beast en Aladdin. Opnieuw zien we hoe Simba in een avontuur beland waarbij de Afrikaanse savanne tot een onveilig stuk lang word benoemd wanneer Scar het land van zijn vader koning Mufasa eigenhandig maakt.

  The Lion King wordt geregisseerd door Jon Favreau. In de film doen namen mee als Donald Clover als Simba, Beyoncé als Nala, en Chiwetel Eijofor als Scar. De film brengt bekende personages op een nieuwe manier tot leven. Een veelbelovende film die potentieel erg leuk kan worden. Als Disney hetzelfde niveau weet neer te zetten als eerdere films, dan wordt dit weer een film om je echt mee te vermaken!

  Universal Pictures International

  The Dead Don’t Die (25 juli)

  We sluiten deze special met de beste bioscoopfilms van juli 2019 af met The Dead Don’t Die. Dit is een film die echt leuk kan worden voor liefhebbers van zombieverhalen. Ben jij dus helemaal fan van soortgelijke avonturen zoals The Walking Dead, dan is het interessant om die 25e even in je agenda te blokken. De doden komen dan tot leven en zullen voor een ware zombieplaag zorgen.

  Dit keer breekt de zombieplaag uit in het stadje Centerville. De burgers moeten worden beschermd tegen zombies die er alles aan doen om nog meer mensen in zombies te veranderen. De plaag wordt daarentegen steeds groter en het dreigt volledig mis te lopen. Een film met Bill Murray, Adam Driver en Tilda Swinton. De film wordt geregisseerd door Jim Jarmush.

  Beste bioscoopfilms juli 2019

  Dit was het overzicht. Welke films zou jij het liefst willen zien?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.