Releases voor het Disney+ aanbod van 12 november - De dag dat alles live gaat

  Nog even en dan is Disney+ officieel uit. Dan vervalt de gratis proefversie en wordt het een betaalde dienst. Disney+ gaat diezelfde dag (12 november) uitpakken met verschillende nieuwe releases. Deze releases kun je alleen streamen als je gebruik maakt van deze streamingdienst. Er staat flink wat originele content op je te wachten.

  Lucasfilm

  Star Wars The Mandalorian

  Star Wars fans kunnen hun borst nat maken, want op 12 november is het tijd om aan de slag te gaan met een originele Disney+ Star Wars serie. In de serie zien we hoe een eenzame premiejager zijn weg door het stelsel moet vinden. Dit is niet gemakkelijk want het Keizerrijk zoals we dat van Star Wars kenden is uitéén gevallen. De serie speelt zich af tussen Return of the Jedi en The Force Wakens. De hoofdrol wordt vertolkt door Pedro Pascal.

  Wil jij je vast voorbereiden op dit seizoen? Er zijn staan verschillende andere Star Wars films en series op Disney+ die je alvast bezighouden tijdens het wachten. Met gemak hou je een hele Star Wars marathon. Je moet nog wel even geduld hebben als je de hele serie wilt bekijken. Van alles series uit dit lijstje vol nieuwe Disney+ releases, verschijnt de eerste aflevering op 12 november en zullen verder afleveringen met enige regelmatig later worden toegevoegd.

  Disney

  Lady en de Vagebond

  Disney heeft er een handje van om de laatste jaren een heleboel live action interpretaties te maken op bekende Disney animatiefilms. Zo zagen we eerder al onder andere Beauty and the Beast, Dumbo (die sinds kort ook op Disney+ staat), Aladdin en The Lion King. Ook Lady en de Vagebond krijgt op 12 november een live action-film. Die komt exclusief op de streamingdienst uit en zal dus niet in de bioscopen draaien.

  Opnieuw worden we ondergedompeld in een warm liefdesverhaal. Lady voelt zich buitengesloten wanneer haar baasjes een baby krijgen. Ondertussen leert ze een makker voor het leven kennen: het vuilnisbakkenrasje Vagebond. Dit wordt een film vol romantiek en humor.

  Walt Disney

  High School Musical: The Musical: De serie

  Ja, een hele mond vol. Laten we het gewoon afkorten naar High School Musical De Serie. Toch dekt de titel prima de lading, aangezien deze serie gaat over tieners die High School Musical als theaterstuk spelen op hun eigen High School. Daar wordt een serie van gemaakt. Volg je het nog? Ondertussen krijgen de tieners te maken met allemaal tienerdrama's. We maken dus al snel kennis met de nieuwe mensen die in hun schoolmusical in de huid van Gabriella, Troy, Sharpay en Ryan zullen kruipen.

  Bekende liedjes uit de originele eerste film komen terug. Deze zijn wat opgepoetst en hier en daar ook veranderd. Verder wordt er om het bestaande verhaal een heel nieuwe verhaal gebouwd met daarin de leerlingen van de dramaklas van East High in de hoofdrol.

  Walt Disney

  Encore

  Naast High School musical komt er ook nog een andere serie uit vol muziek en leerlingen van een middelbare school. We volgen in deze Disney+ original de uitvoerende producent Kristen Bell die samen met middelbare scholieren bekende musicals wil opvoeren. Zo worden er musicals opgevoerd als The Sound of Music, Beauty and the Beast, Annie, Grease en meer. Het ziet er naar uit dat dit een serie is waar je lekker uit volle borst mee kunt zingen met bekende musicalliedjes. Het grappige is dat het niet enkel om Disney musicals gaat.

  Encore lijkt echt een serie te worden voor liefhebbers van musicals, aangezien de afleveringen boordenvol knipogen naar Broadway zullen zitten. De eerder genoemde musicaltitels schijnen pas het tipje van de ijsberg te zijn.

  Walt Disney

  The World According to Jeff Goldblum

  Wanneer je aan Disney denkt dan is National Geographic niet het eerste wat je te binnen schiet. Toch is het bedrijf nu van Disney en al een heleboel content van dat bedrijf staat op Disney+. Het aanbod wordt op 12 november uitgebreid met The World According To Jeff Goldblum. Deze serie wordt gepresenteerd door Jeff Goldblum. Dit is een bekende acteur die onder andere de Grandmaster speelde in de Marvel-film Thor Ragnarok.

  Het gaat hier om een docuserie waarin binnen 12 aflevering een bedrieglijk maar ook vertrouwd object wordt onderzocht. Denk hierbij aan sneakers, ijs tattoos en fietsen. Het wordt een aflevering vol wetenschap en geschiedenis. Niet iedereens lievelingsbezigheid, maar als die twee dingen je liggen is dit echt een serie voor jou!

  Walt Disney

  Noëlle

  Tussen al die series, komt Disney ook met een eigen kerstfilm. Met Disney's Noëlle kun je al helemaal in de stemming van de vrolijkse periode van het jaar komen. We volgen de familie Kringle, die de kerstmannen voortbrengt. Er komt een nieuwe kerstman, maar hij is niet zo goed in zijn werk. Hij gaat ervandoor en het is aan Noëlle om haar broer te vinden en klaar te stomen om kerst te worden. Anders valt kerst niet meer te redden.

  Alhoewel het 12 november nog eventjes duurt voor het kerst is, is het ene mooie manier om je voor te bereiden. Dit lijkt anders ook een mooie film om met kerst uiteindelijk met heel de familie te gaan kijken. Sowieso zijn alle films op deze lijst typische familiefilms en series die je met het hele gezin kunt bekijken.

  Walt Disney

  Marvel Hero Project

  Marvel fans krijgen ook op 12 november het één en ander voorgeschoteld. Marvel Hero Project is maar één van de twee titels. Ja, later in deze lijst kun je nog een Marvel titel verwachten die op deze datum op Disney+ uitkomt! In ieder geval wordt Marvel Hero Project een serie zonder script, waarbij jongeren en echte helden een positie impact op hun omgeving maken. Doordat ze in het echte leven iets bereikt hebben, worden ze als helden ontvangen. De helden krijgen hun eigen stripboek en worden onderdeel van het zogenaamde Marvel Hero Project.

  Dit project is niet alleen leuk om te volgen voor de stream, maar ook voor alle merchandise die om de serie heen zal worden verspreid. De stripboeken waar de helden in naar voren komen zullen namelijk ook los voor kijkers worden aangeboden. Zo zijn ze straks verkrijgbaar via Marvel Unlimited en de Marvel Digital Comic Store. Hier komen ze gratis op te staan. Elke episode komt er een nieuw stripboek bij, die je vervolgens weer op je eigen tempo kunt lezen.

  Walt Disney

  Disney Imagineers

  Uiteindelijk komt er op 12 november ook nog een kleien docuserie uit die je wat meer informatie geeft over de historie van Disney. Door de jaren heen hebben we al een heleboel kunnen leren over het huis van de muis, maar er zijn nog voldoende verhalen die we niet kennen. Disney Imagineers wil nieuwe verhalen vertellen die ons inspireren. Ze vertellen het verhaal van de Imagineers, wat bij Disney de creatieve geesten achter een heleboel Disneyattracties zijn.

  Filmmaker Leslie Iwerks neemt ons mee achter de schermen van het ontwerp- en ontwikkelingscentrum van The Walt Disney Company. Zo leren we meer over Disney pretparken over heel de wereld. Al snel ben je een ware kenner van Disneypretparken, vakantieoorden, cruiseschepen en andere entertainmentinrichtingen.

  Walt Disney

  Pixar Komt Tot Leven

  De één na laatste titel die we in deze special met Disney+ releases bespreken, is Pixar Komt Tot Leven. Zoals de titel al zegt, wordt dit een project rondom Pixar. Deze serie brengt verschillende Pixar-figuren terug in actie, op een manier zoals je nog nooit tevoren hebt gezien. Zo zien we onder andere Wall-E in de echte wereld tot leven komen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  Pixar gaat dezelfde kant op als haar moederbedrijf en brengt wat meer live action verhalen. Iconische personages zijn gefilmd in en rondom New York City. Echte mensen worden verrast en ontmoeten dan de personages.

  The Walt Disney Company

  Avengers Endgame

  Uiteindelijk sluiten we de special af met Avengers Endgame, die ook 12 november aan de streamingdienst zal worden toegevoegd. Met deze film wordt een einde gemaakt aan de Avengers Infinity Saga. Zo zien we hoe de helden opnieuw in actie komen, om de grootste ramp uit het Marvel Cinematic Universe ooit ongedaan te maken. Dit gaat niet makkelijk. De helft van de wereld is weggevaagd en er zal het nodige door de tijd moeten worden gereisd om Thanos zijn meesterplan te dwarsbomen.

  Het gaat hier om een intens goede film die eerder al veel publiek naar de bioscopen trok. We hebben de film eerder ook al onder de loep genomen. Wil je een indruk krijgen? De film kreeg een 9.3 in de Avengers Endgame review en werd bestempeld als het perfecte slotstuk van de saga.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.