5 reden waarom je Lucifer moet kijken! - Duivels genieten!

  De duivel dwaalt op aarde rond, maar hij is niet zo slecht als je misschien verwacht. In de serie Lucifer is hij een charismatische man die hier slechts is om vakantie te vieren. Mocht je niet zeker weten of de serie wat voor je is, dan zijn dit 5 redenen waarom je Lucifer moet kijken!

  Humor

  Als er één ding centraal staat in Lucifer, dan is het de dubbelzinnigheid van alles dat de Duivel (Tom Ellis) zegt. Elke uitspraak waar ook maar een klein tintje geloof aan zit, wordt door Lucifer onderuit gehaald. Hij kan als de duivel zijnde immers beter dan wie dan ook weten of iets ‘for gods sake’ gebeurt: het is immers zijn vader!

  Ook vergelijkingen met engelen worden door de duivel keihard afgekraakt (‘trust me, she’s no angel’) of ook zijn eigen duivel-zijn. Hij snapt echt niet waarom alle satanisten hem associëren met geiten. ‘Serieus, ze stinken en de melk is niet eens lekker’. Alles dat je denkt te weten over het geloof, de duivel en engelen zal in Lucifer met een humoristisch sausje worden overgoten. De humor is zeker een van de redenen waarom je Lucifer moet kijken!

  Het verhaal

  Ook qua verhaallijn doe je er goed aan om Lucifer te kijken, aangezien het weer eens iets compleet anders is. En tegelijkertijd ook weer niet, want het zijn juist de standaard problemen die mensen hun hele leven tegenkomen die de duivel zo fascineren. Waarom zou je je druk maken om geld te verdienen als je toch maar een paar decennia leeft, of waarom doen mannen zoveel moeite voor die ene vrouw? De duivel weet wel beter!

  Toch duurt het niet lang voordat ook Lucifer te maken krijgt met aardse emoties. Hij valt namelijk als een blok voor politieagente Chloe Decker, maar een duivel en een mens gaan niet bepaald samen. Des te erger vreet het hem van binnen op als hij ziet dat ze relaties aanknoopt met andere mannen, maar tegelijkertijd weet hij dat zijn liefde uitspreken ook geen zin heeft. Wat een duivels dilemma!

  Acteerwerk

  Het merendeel van de cast van Lucifer zal je herkennen van andere series. Lauren German (Chloe Decker) speelde ook in Chicago Fire, Hawaii Five-0 en had bijrollen in een aantal films. Ook Tom Ellis was eerder in series te zien zoals Rush, EastEnders (voor de Britse fans vooral) en Miranda, maar verder ook voornamelijk kleine producties. En dat maakt hun rollen juist zo leuk.

  De meeste personages in series waren al bekend voordat ze de rol kregen (denk aan Gary Sinise in CSI: New York, of Nathan Fillion in Castle. Zodoende is het soms lastig ze te zien als een bepaald personage in een serie, aangezien er al een kaartje aan hun hangt. Een probleem dat je niet snel zal hebben met Lucifer.

  Goddelijke mogelijkheden

  De duivel zou de duivel niet zijn als hij geen speciale krachten tot zijn beschikking had. Weliswaar heeft Lucifer in de serie de hel tijdelijk vaarwel gezegd, toch kan hij nog steeds gebruikmaken van zijn toffe gaven. Wat te denken van zijn devilsface, dat zo angstaanjagend is dat iedereen die het ziet spontaan gek wordt. Of de mogelijkheid om mensen hun diepste verlangens te doen opbiechten!

  Ook de favoriete demon van de duivel, Mazikeen, is meegekomen naar de aarde en doet haar uiterste best om zich aan te passen aan haar nieuwe wereld. Maar wat doe je als je in je vorige leven mensen in de hel martelde? Zulke banen liggen niet bepaald voor het oprapen op aarde. Maar gelukkig zijn er functies die wel een dergelijke reeks vaardigheden kan gebruiken. Komen die goddelijke krachten toch nog van pas!

  Ontwikkelingen

  Wat begint als vakantie, wordt al snel een meer permanent verblijf van de duivel op aarde. Leuk voor Lucifer, wat minder voor de rest van zijn broeder engelen. Zij zien Lucifer het liefst zo snel mogelijk weer op zijn plaats in de hel zitten. Hoe langer Lucifer hun bedreigingen in de wind slaat, hoe meer van zijn broers er naar de aarde komen om hem van gedachten doen te veranderen.

  Niet alleen broers komen op bezoek, ook de moeder van de duivel wipt op een gegeven moment even langs. Ongevraagd uiteraard en met alle gevolgen van dien. En als ook agente Decker in gevaar lijkt te komen omdat Lucifer niet terug wil naar de hel, moet de duivel zich af gaan vragen hoe graag hij op vakantie wil. Kan de man met de hoorns dan toch gevoelens hebben?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.