PlayStation 5 release - Wanneer gaan we aan de slag met de volgende generatie?

  We mogen de doodskist alvast bestellen en een traantje laten voor de PlayStation 4. Zijn dagen zijn geteld nu de geruchten van de PlayStation 5 release steeds meer opduiken. Wij zetten de geruchten rondom de release van de volgende console van Sony voor je op een rijtje.

  Eerder dit jaar brachten we je al op de hoogte van alle geruchten rondom de release van de PlayStation 5. Toen lieten we je weten wat er onder de klep van de console zit en welke features het systeem mogelijk gaat krijgen. In het kort bespraken we toen ook al de releasedatum van het systeem, maar we gaan nu wat meer de diepte in. Hier bespreken we de verwachte tijdlijn van het systeem van nu tot en met de PlayStation 5 release.

  Wanneer wordt de PlayStation 5 aangekondigd?

  Voordat we de PlayStation 5 release bespreken, moeten we het eerst hebben over wanneer we officieel de aankondiging van de volgende generatie PlayStation kunnen verwachten. Er zijn twee tijdsperiodes die voor de hand liggen op basis van verschillende geruchten en door terug te kijken op eerdere aankondigingen van Sony. Laten we beginnen met het terugkijken naar eerdere aankondigingen.

  De PlayStation 4 werd aangekondigd in februari 2013 toen Sony een eigen evenement hield in New York. Hier werd de naam van de console onthuld, de lancering periode en de controller, maar daar draait het nu niet om. Het gaat om het feit dat Sony voor februari koos om de console aan te kondigen, waarna de release aan het einde van het jaar kwam. De kans is zeker aanwezig dat Sony dit trucje wil herhalen aangezien de PS4 één van hun meest succesvolle consoles is en Sony dat succes wil herhalen met de PlayStation 5 release.

  Sluit een aankondiging in 2019 zeker niet uit

  Een andere mogelijkheid is dat de aankondiging van de PS5 al dit najaar is, iets wat te maken heeft met het feit dat Sony ervoor kiest om E3 over te slaan. Verwacht wordt namelijk dat de volgende generatie Xbox tijdens E3 onthuld wordt en analisten voorspellen dat Sony niet veel later met haar aankondiging zal komen. Dit kan natuurlijk enkele weken na E3 zijn, maar het najaar ligt meer voor de hand aangezien Sony eerst nog een aantal grote titels op de PlayStation 4 moet uitbrengen, zoals The Last of Us Part II en Death Stranding.

  Specifieker ligt een aankondiging in september voor de hand aangezien het najaarsgeweld van grote AAA-titels een maandje later los zal barsten. Ook heeft Sony al eens eerder een console onthuld in september, namelijk de PlayStation 4 Pro. Mocht Microsoft de volgende generatie al onthullen tijdens E3 is het zeker verstandig om met een scheef oog naar september te kijken aangezien die maand het meest voor de hand ligt betreffende een aankondiging van Sony.

  PlayStation 5 release komt op zijn vroegst in 2020

  De geruchten dat de PlayStation 5 release in 2020 gaan plaatsvinden zijn nog onveranderd. Sterker nog, het lijkt er steeds meer op dat de nieuwe console gaat verschijnen in 2020. Jason Schreier van Kotaku meldde eerder al dat de release op zijn vroegst in 2020 plaats zou vinden. Dit was op basis van anonieme bronnen die bekend waren met de plannen rondom de PS5.

  Recentelijk gooide Schreier nog wat extra olie op het vuur door toen hij meldde dat de volgende Assassin’s Creed game een vikingen-setting zou krijgen. De nieuwe AC-game komt in 2020 uit en volgens Schreier is dat precies op tijd voor de verwachte release van de volgende generatie consoles. Aangezien Assassin’s Creed normaliter uitkomt in het najaar (oktober/november), liggen deze maanden voor de hand als we het hebben over de PlayStation 5 release.

  Josh Hallett

  Niet iedereen verwacht de PlayStation 5 release in 2020

  Hoewel 2020 het meest waarschijnlijke jaar is voor de PlayStation 5 release, is niet iedereen het daarmee eens. Zo zijn er namelijk insiders die beweren dat de release van de PlayStation 5 nog in 2019 kan gaan plaatsvinden. Daarbij moet wel gezegd worden dat de bron die dit claimt, heeft laten weten dat mogelijke productieproblemen voor een vertraging kunnen zorgen naar 2020.

  Dan is er ook nog The Wall Street Journal die vorig jaar beweerde dat de PS5 pas in 2021 zou verschijnen. Op zijn vroegst moet de console verschijnen in mei 2021. Dit zou betekenen dat de volgende generatie nog zeker twee jaar van het publiek verwijderd is en dat terwijl er dankzij Google in 2019 nog een concurrent bij zal komen in de vorm van Google Stadia. De tijd zal ons leren welke geruchten wel- en niet waar zijn.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.