5 games uit 2023 die perfect zijn voor je verlanglijstje

Article
zaterdag, 11 november 2023 om 17:00
super mario bros wonderf1696505486
De dagen worden donkerder en langzaam maar zeker komen Sinterklaas en Kerst er weer aan. Het is dus de perfecte tijd om alvast je verlanglijstje te maken. Daar mogen toffe games niet ontbreken en dus zetten we de vijf beste games voor op je verlanglijstje op een rijtje.
Iedereen heeft een andere smaak. Dat is logisch en daar zijn we blij mee, want anders wordt het leven wel heel saai. Toch zijn er qua games voor op je verlanglijstje dit jaar een aantal keuzes die slimmer zijn dan de rest. En dat in een jaar waarin zo onwijs veel toffe games zijn verschenen. Tijd om ze op een rij te zetten.

1. Super Mario Bros. Wonder

We trappen af met Super Mario Bros. Wonder. De nieuwe Nintendo game is de eerste keuze om op je verlanglijstje te zetten als je met je familie of vrienden Sinterklaas of Kerst viert. De game kan op het moment dat je deze krijgt, namelijk gelijk als entertainment dienen voor na het uitpakken van alle cadeautjes.
Geen game is zo geschikt voor multiplayer plezier als een 2D-Mario-game en laat dit nou net één van de beste Mario-games in jaren zijn. De creativiteit spat er in ieder level vanaf en voor het jongere publiek is het gemakkelijk om mee te doen dankzij een aantal personages die minder snel dood gaan. Plezier voor het hele gezin dus met Super Mario Bros. Wonder.

2. Marvel’s Spider-Man 2

Wie juist een winter lang wil genieten van een steengoed verhaal en dat graag onder een warme deken doet in zijn eentje, kan Marvel’s Spider-Man 2 op zijn verlanglijstje zetten. De nieuwe titel van Insomniac Games is een superheldenavontuur als op het grote doek, maar dan in speelbare vorm en dat met twee Spider-Men.
Dit keer neem je het op tegen de iconische Venom in een groter New York dat dankzij de PlayStation 5 mooier en indrukwekkender dan ooit oogt. De verbeteringen ten opzichte van de game uit 2018 zijn dan ook noemenswaardig, net als de leuke zijpaden die je kunt bewandelen. Spider-Man-fans mogen deze topper dan ook niet missen, terwijl nieuwkomers eveneens veel plezier kunnen beleven aan deze grandioze actiegame.
starfield artworkf1683633013

3. Starfield

Wie geen PlayStation heeft, maar wel een gigantisch avontuur wil beleven deze winter kan op Xbox terecht bij Starfield. De nieuwe Bethesda Game Studios-titel beschikt over meer dan duizend planeten en ontzettend veel verhalen en avonturen om te beleven. Je moet alleen wel weten waar je deze kunt vinden.
Wie fan is van Fallout of The Elder Scrolls zal namelijk even moeten schakelen in hoe je Starfield speelt, maar wanneer het klikt kan je ruimteavontuur beginnen en ligt er gemakkelijk honderd uur plezier in het verschiet. Dat de game op Xbox Game Pass staat, maakt het dan ook een makkelijke aanrader op het verlanglijstje. Je hoeft slechts Xbox Game Pass op je lijstje te zetten en je kunt de game (en honderden anderen) gelijk spelen als je Game Pass krijgt.

4. Cyberpunk 2077 (Phantom Liberty)

Van drie vrij nieuwe games waarvoor je vaak nog de volle mep betaalt, schakelen we over naar de volgende topper: Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Voor deze game hoef je alleen niet zo diep in de buidel te tasten. De game is namelijk een uitbreiding op de oorspronkelijke Cyberpunk 2077.
Mocht je die game al hebben, betaal je daarom slechts dertig euro en dus is het een perfecte game voor je verlanglijstje. Aan de andere kant is het ook prima als je de game voor het eerst koopt, dus gewoon Cyberpunk 2077. Die titel is na alle updates helemaal herstelt en bijgewerkt, waardoor je nu een uitstekende ervaring hebt en de game alsnog voor slechts een paar tientjes kunt kopen.
tears of the kingdom armf1683724728

5. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

We sluiten af met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, want geen game is zo goed om op je verlanglijstje te zetten als deze. Het is de titel waarmee je het langste zoet zal zijn en daardoor de beste koop voor Sinterklaas (of de Kerstman). Die weet namelijk ook wel dat het spel iedere speler minimaal vijftig uur zoet houdt.
Het heeft te maken met de grandioze spelwereld met een vernieuwde Hyrule en de toffe luchteilanden waar enorm veel te beleven is. Van het fantastische verhaal tot de honderden zijpaden met toffe dingen om mee te beleven. Tel daarbij de mechanieken om die verbluffend met elkaar samenwerken om je eindeloos geboeid te houden met je eigen creativiteit en het is zeker dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom geen miskoop is voor iedere Switch-gebruiker die houdt van avontuur.

Populair Nieuws