5 Redenen om naar de Witcher te kijken

Article
donderdag, 05 maart 2020 om 15:14
the witcher geraltf1673257620
De Witcher op Netflix is enorm populair. Het verhaal van The Witcher is grotendeels gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski. Ook de games van The Witcher zijn enorm populair.

Heel veel magie!

Als er iets is wat er niet aan de show mag ontbreken, dan is het wel magie. Niet alleen wordt magie gebruikt door Witchers, ook door priesters en magische wezens zoals elfjes. In de games kun je zelf ook veel magie gebruiken. Als je van magie houdt, is The Witcher een serie voor jou. In de serie zie je ook een trainingsacademie voor vrouwelijke magiërs.
the witcher netflix 1f1637926320

Geralt of Rivia

Het hoofdpersonage Geralt of Rivia is één van de populairste karakters uit de serie. Geralt wordt gespeeld door Henry Cavill en speelt een ingehuurde monsterjager van Kaer Morhen. In de serie doet hij er alles aan om prinses Ciri te beschermen tegen diegene die haar kwaad willen doen. Geralt behandelt Ciri als zijn eigen dochter. Geralt zielsverwant is tovenares Yennefer van Vengerberg.
the witcher jaskierf1594275171

Gebaseerd op de boeken

De serie zou nooit hebben bestaan zonder de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De boekenreeks van Sapkowski was enorm populair en in 2019 werd het eerste seizoen voor de nieuwe serie een feit. Voor The Witcher was er al eerder een serie en een film van de boekenreeks gemaakt. Hoewel het eerste seizoen in het begin met gemengde gevoelens werd ontvangen is het nu, mede dankzij de boeken één van de populairste series op Netflix.
the witcher geralt temeriaf1581937617

Game of Thrones

Als je van Game of Thrones houdt, zul je ook van The Witcher houden. Allebei zijn het fictieve series met buitenaardse wezens, magie en allebei zijn ze gebaseerd op een boekenreeks. Sommige fans vinden The Witcher dé opvolger van Game of Thrones, anderen vinden de twee series totaal niet vergelijkbaar. Toch zitten er genoeg verschillen in de twee series. In The Witcher zie je meer de individuele ontwikkeling van verschillende personages.
the witcher 4f1575477512

Mythische wezens

The Witcher bevat één en al mythische wezens. Draken, elfjes, geesten en vele andere monsters waar ook op gejaagd wordt door Witchers. The Witcher heeft alles te maken met fantasie. In het eerste seizoen heb je allerlei monsters kunnen zien zoals Striga, Kikimora en Golden Dragons. Dus als je fan bent van fantasy series met heel veel mythische wezens, dan is The Witcher helemaal jouw ding.