YouTube haalt video's uit circulatie die over het coronavirus gaan

  Veel contentcreators op YouTube zijn woedend over de laatste toepassing van YouTube. Zo heeft het bedrijf besloten video's die over het coronavirus gaan uit de circulatie te halen. Dit betekent dat er geen winst gemaakt kan worden door het coronavirus.

  Geen geld

  Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep en voor YouTubers is dit het moment om een extra zakcentje te verdienen. Maar YouTube houdt dit tegen. YouTubers die in hun video's al het coronavirus benoemen krijgen al snel een notificatie dat de advertenties op de video zijn uitgeschakeld. Dit betekent dat de YouTubers geen geld verdienen. Er zijn al verschillende content creators die van zich laten horen over de nieuwe regel. Zo zei Linus van Linus Tech Tips het volgende:

  “For today’s video, I won’t be directly commenting on the recent health related news because A, I am not a health care professional, and B, I don’t need my video demonetized,”

  Linus Sebastian

  YouTube heeft duidelijke regels voor controversiële onderwerpen zoals het coronavirus. Zo blokkeert YouTube al snel gevoelige inhoud met betrekking tot doden omdat dit niet past bij het ingebouwde advertentiesysteem van YouTube zelf. De video's mogen gewoon op het platform blijven, maar ze mogen geen geld verdienen aan het advertentiesysteem. Tom Leung, een product officer bij YouTube, laat weten dat het coronavirus vanaf nu wordt gezien als een gevoelig onderwerp. De regel is tot stand gekomen om adverteerders te beschermen.

  Stand van zaken

  Het coronavirus heeft ondertussen meer dan 95,000 mensen besmet over de hele wereld. Met meer dan 3,200 doden. Veel bedrijven zijn maatregels gaan nemen. Zo hebben grote tech namen, zoals Facebook, Google en de jaarlijkse Game Developers Conference hun evenementen gecanceld of uitgesteld. Disney heeft zijn thema parken over heel Azië gesloten. Steeds meer bedrijven laten hun medewerkers thuis werken om de infectie tegen te gaan. Maar de vraag blijft natuurlijk, wanneer komt Nederland in actie?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.