Redactie Top 5 2013: Riffy Bol

Article
zondag, 15 december 2013 om 20:00
xgn google image
Riffy is een van de nieuwste gezichten bij XGN. Deze journalistiek studerende jongen laat zich steeds nadrukkelijker zien met hele dikke specials over nieuwe én oude games. Riffy houdt trouwens niet alleen van spelletjes, maar schrijft ook over films en staat bekend om een uitstekende muziek smaak. Wat is zijn top vijf van het afgelopen jaar?
Top 5 Riffy Bol

Nummer vijf: Battlefield 4

Releasedatum: 31 oktober 2013
BF4 Box-art
Het vierde deel in de hoofdserie van Battlefield tovert nóg indrukwekkender en gedetailleerder graphics op het scherm, en biedt een verbeterde multiplayer waarin vooral het Levolution-concept met haar real-time in elkaar stortende wolkenkrabbers, bruggen en andere gigantische bouwsels, de serie naar een hoger niveau tilt.

Nummer vier: BioShock: Infinite

Releasedatum: 26 maart 2013
Bioshock Infinite Box-art
Na twee games in de onderwaterstad Rapture te hebben rondgehangen, neemt geestesvader Ken Levine ons in Infinite mee naar de zwevende stad Columbia. Als Booker DeWitt begeef je je samen met het paranormale meisje Elizabeth tussen politieke intriges, samenzweringen en een constant dreigend gevaar in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Nummer drie: Beyond: Two Souls

Releasedatum: 11 oktober 2013
Two Souls Box-art
In de spirituele opvolger van Heavy Rain, ontwikkeld door het Franse Quantic Dream, kruip je in de huid van Jodie Holmes, gespeeld door niemand minder dan actrice Ellen Page. Ook acteur Willem Dafoe is van de partij, en dit duo maakt van Beyond, nog meer dan voorganger Heavy Rain, een bijzondere, meeslepende, emotionele en bovenal onvergetelijke ervaring waarin de worsteling met paranormale krachten, geestesverschijningen, problemen in verschillende levensstadia en de wereld an sich centraal staat

Nummer twee: The Last of Us

Releasedatum: 14 juni 2013
The Last of Us Box-art
Hoofdpersonen Joel en Ellie moeten zien te overleven in een postapocalyptische wereld vol gevaarlijke geïnfecteerden en ander gespuis. Ontwikkelaar Naughty Dog levert met The Last Of Us een survival-drama van een ongekend hoog niveau met een prijzenswaardig script, interessante personale ontwikkelingen en een onaangename, ronduit angstaanjagende sfeer die over het verhaal hangt.

Nummer een: Grand Theft Auto V

Releasedatum: 17 september 2013
GTA V Box-art
Ruim vijf jaar na GTA IV kon de wereld dan eindelijk aan de slag met GTA V. De torenhoge verwachtingen werden meer dan ingelost door ontwikkelaar Rockstar. Drie memorabele hoofdpersonages, knotsgekke missies en sidekicks en een gigantische spelwereld maken GTA V tot het kroonjuweel van de franchise.

Andere Toppers:

Flop van het jaar: Call of Duty: Ghosts

Releasedatum: 5 november 2013
CoD: Ghosts Box-art
Een generieke singleplayer en een multiplayer die opnieuw meer van hetzelfde biedt: het maakt Call of Duty: Ghosts zeker geen slechte game, maar betekent wel een definitieve mijlpaal in de serie waarin zowel pers als gamers nu écht verandering willen zien. De sterk verouderde engine en de constant op safe spelende ontwikkelaars zullen flink op de schop moeten voor de nieuwe generatie consoles.

Populair Nieuws