Redactie Top 5 2013: Laura Kempenaar

Article
zaterdag, 28 december 2013 om 19:00
xgn google image
Laura is een dame met een passie voor alles dat knuffelbaar is. Vaak worden de oorlogen en wapens aan de kant gelegd en is het Mario die de uren invult. Nintendo heeft een speciaal plekje in haar hart weten te veroveren door de jaren heen. Zal die liefde voor het Japanse merk ook dit jaar terug te vinden zijn in haar favoriete games van 2013?
Top 5 Laura

Nummer vijf: Rayman Legends

Releasedatum: 29 augustus 2013
RL Box-art
Ik houd ervan om gezellig op de bank co-op te spelen en daarvoor is Rayman Legends uitermate geschikt. Vooral het level waarin Black Betty als achtergrondmuziek zit is fantastisch. Het is een ontzettend vrolijk spel en heeft ook de nodige moeilijke stukjes, waardoor je uitgedaagd blijft om door te spelen.

Nummer vier: The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Releasedatum: 22 november 2013
ALBW Box-art
Deze nieuwe Zelda heeft me vooral geraakt omdat hij zoveel op een van mijn meest geliefde games ooit lijkt. A Link to the Past was majestieus en A Link Between Worlds weet die oude herinneringen weer op te frissen. De manier waarop Link de muren ingaat, maakt de gameplay helemaal anders. Ik steek er vele uren in omdat ik vaak vastzit, maar dat doe ik met liefde.

Nummer drie: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Releasedatum: 1 februari 2013
NNK Box-art
Het lijkt al langer geleden, maar Ni No Kuni is echt pas in februari 2013 verschenen. Een prachtige animatiestijl en een heel mooi verhaal dat aanvoelt als een animefilm. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is een geweldig avontuur vol bijzondere personages dat een bepaalde gelaagdheid kent die hem extra interessant maakt.

Nummer twee: Super Mario 3D World

Releasedatum: 29 november 2013
SM3DW Box-art
Hij is heel recentelijk verschenen, maar het is toch echt een Mario game in optima forma. Goed leveldesign, een geweldige variatie aan power-ups en ook nog die uberschattige poezenpakjes. Ik was gelijk die iets minder spectaculairdere New Super Mario Bros. games vergeten. Alleen nog Yoshi erbij en deze game was perfect.

Nummer een: LEGO City Undercover

Releasedatum: 28 maart 2013
LCU Box-art
Aangezien ik al jaren de LEGO-gamefranchise volg, was ik ontzettend verrast toen LEGO City Undercover verscheen. Het is een game die het allemaal net even anders doet dat de gemiddelde LEGO-game. Je kunt hem niet co-op spelen, het is een open wereld, je kruipt als agent in de huid van een crimineel. Het leukste vond ik de humor en dan vooral de vele toffe filmreferenties.

Andere toppers:

Flop van het jaar: Gears of War Judgment

Releasedatum: 19 maart 2013
GoWJ Box-art
Ik begon de franchise Gears of War net een beetje te ontdekken eind 2012, toen in 2013 een hele matige Gears of War verscheen, namelijk Judgment. Het is een game die niks bijzonders inbrengt en de multiplayer schijnt ook heel teleurstellend te zijn. Ik ben niet zo in online gamen tegen andere gamers, maar in shooters is dat altijd een heel belangrijk element en dat zit niet goed in deze GoW.

Populair Nieuws