Redactie Top 5 2013: Johan van den Beld

Article
woensdag, 25 december 2013 om 19:00
xgn google image
Begonnen als onbekende heeft Johan zich naar boven gewerkt als een van de bekende gezichten op XGN. Hij is niet vies van een Vrijdagavondshow of Q&A Tuesday, en elke dag voorziet hij jullie van het laatste nieuws. Na een week van zweten en billenknijpen kan Johan in het weekend altijd zijn gamehart de vrijheid geven. Welke games van 2013 hebben op hem het meeste indruk gemaakt?
Top 5 Johan

Nummer vijf: Euro Truck Simulator 2

Releasedatum: 16 januari 2013
ETS2 Box-art
Deze game past onder het kopje: guilty pleasure. Zeker niet de beste game van 2013, maar wel een hele toffe, relaxte game waarin je onder het genot van muziek rustig over de virtuele wegen van Europa kunt rijden. Rot op met yoga en meditatie, ik heb Euro Truck Simulator 2 om tot rust te komen!

Nummer vier: Total War: Rome II

Releasedatum: 3 september 2013
TWR2 Box-art
Deze game beëindigde mijn droge periode van Total War games – de laatste titel die ik speelde was Empire: Total War, en Rome II was het vervolg op de game die verantwoordelijk was voor mijn liefde voor deze serie. Niet alleen dat, eindelijk kon ik die rot-Romeinen laten zien dat Brittannië het grootste rijk ter wereld hoort te zijn!

Nummer drie: Pokemon X & Y

Releasedatum: 12 oktober 2013
PX Box-art
Pokémon Y zorgde ervoor dat ik een 3DS in huis haalde, en dat is reden genoeg om in dit lijstje te mogen staan. Het was mijn eerste Pokémon sinds Leafgreen, en zorgde ervoor dat ik tientallen uren weggedoken achter mijn handheld in de trein zat. Je moet ze allemaal vangen toch, of niet?

Nummer twee: State of Decay

Releasedatum: 5 juni 2013
SoD Box-art
Zombies zijn vet! State of Decay gaf mij een sandbox-simulatie waarin ik mij kon wanen in de zombie-apocalyps. Op zoek gaan met je community naar eten, het vinden van andere overlevenden, het opbouwen van een schuilplaats, het levelen van je personages en natuurlijk het verpulveren van zombiehoofden. Voor mij was dit een regelrechte succesformule!

Nummer een: The Walking Dead: 400 Days

Releasedatum: 5 juli 2013
TWD400 Box-art
Naast The Elder Scrolls-serie is de Walking Dead van Telltale mijn favoriete franchise ooit. Het eerste seizoen van deze reeks raakte mij op zo’n indrukwekkende manier dat ik niet kan wachten op het tweede seizoen. Ik weet dat 400 Days slechts een tussendoortje is, maar toen ik klaar was stond ik te springen en stuiteren om meer. Wat een serie, wat een games. Geweldig!

Andere toppers:

Flop van het jaar: Grand Theft Auto V

Releasedatum: 17 september 2013
GTA V Box-art
Je leest het goed, GTAV was voor mij de teleurstelling van het jaar. Torenhoge verwachtingen die in mijn ogen gewoon niet waar werden gemaakt. Het verhaal in de game had af en toe zijn momenten, maar alles bij elkaar vond ik de game erg tegenvallen. Vooral de heists waren achteraf gezien vreselijk teleurstellend.

Populair Nieuws