De beste games van 2014: The Elder Scrolls Online

Article
woensdag, 25 december 2013 om 17:00
xgn google image
Na de successen van Morrowind, Oblivion en Skyrim, zal bij menig gamer The Elder Scrolls Online hoog op het verlanglijstje staan. Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten op het spel, want 4 april 2014 komt de game uit op de PC. Kort daarna volgen ook de Xbox One- en PlayStation 4-versies. En dan komt eindelijk die droom uit: de enorme wereld van The Elder Scrolls niet alleen beleven, maar samen met je vrienden!
Dit gaat alleen niet geheel zonder risico's. Het houdt nogal wat in om van een succesvolle singleplayer RPG ineens een MMO te maken. Als je de impressies van Erik en Lars hebt gelezen, weet je dat het wel goed komt. The Elder Scrolls Online lijkt een waardige aanvulling voor de franchise te gaan worden. Alles wat je van deze game verwacht zit erin. Spelen in het eerste- en derdepersoonsperspectief, een magiër spelen of aan de slag als een echte assassin. In The Elder Scrolls Online kun je gewoon doen waar je zin in hebt.
Hoewel het een MMORPG wordt, is de hoofdverhaallijn volledig alleen te spelen. Niet iedereen houdt er immers van om met anderen opdrachten uit te voeren. Volgens het verhaal ligt de wereld in een complete chaos door een explosie van arcane energy in de Imperial City. Door deze duistere gebeurtenis probeert Molag Bal, de Daedric Prince van overheersing en slavernij, de wereld van Nirn - waar Tamriel ligt - en Oblivion - de hel waar Molag Bal huist - samen te voegen. Hoe het verhaal verder loopt, hangt af van de factie die je gaat kiezen.
Bij het aanmaken van een karakter kun je kiezen uit de Aldmeri Dominion (High Elves, Wood Elves en Khajiit), het Ebonheart Pact (Nords, Dark Elves en Argonians) en de Daggerfall Covenant (Bretons, Redguard en Orcs). Met deze factie probeer je controle te krijgen over de Imperial City en de White-Gold Tower om Molag Bal tegen te houden.
Het gehele level- en vechtsysteem werkt zoals je het gewend bent van The Elder Scrolls V: Skyrim. Wanneer je een level omhoog gaat, stop je eerst punten in Health, Stamina of Magicka en vervolgens een punt in een van je specialisaties. Bijvoorbeeld boogschieten of magie. Bij het vechten kun je er met een zwaard en schild op in beuken, stiekem vanuit de bosjes met pijl en boog schieten en ga zo maar door. De speelstijl kies je zelf en dit maakt The Elder Scrolls Online ook anders dan andere MMORPG's waar iedereen een vaste rol heeft. Gaat de healer hier dood, dan neem jij die rol toch gewoon even over?
De verwachtingen voor deze game zijn hoog, maar ze lijken volop waargemaakt te worden. Er is eigenlijk teveel om te vertellen. Vergeet alleen niet dat het wel 13 euro per maand kost om het spel te spelen. Wil je alles tot in de diepste details weten? Neem dan ook zeker een kijkje op de website van The Elder Scrolls Online. Je kunt bijvoorbeeld ook nog keizer worden van je eigen factie nadat jullie the Imperial City overnemen. Hoe vet is dat!? - Aangenaam kennis te maken, mijn toekomstige onderdanen! - The Elder Scrolls Online hoort dan ook zonder twijfel thuis in het rijtje van de beste games van 2014.

Populair Nieuws