Redactie Top 5 2013: Hugo

Article
donderdag, 12 december 2013 om 22:45
xgn google image
“We’ve got him!” tweette hij toen hij zijn PlayStation 4 in ontvangst nam. Helaas is het door het groeien van XGN lastig voor Hugo om tijd te maken voor urenlange gamesessies. Eigenlijk maar goed ook, want hij is een graag geziene gast op de vele feestjes die bij zijn functie komen kijken. Hij staat in de game-industrie bekend als een vrolijke, sympathieke jongeman en dat geldt ook voor zijn reputatie onder redactieleden. Hugo presenteert zijn top 5 favo games van 2013.
Top 5 Hugo

Nummer vijf: Call of Duty: Ghosts

Releasedatum: 29 november 2013
CoD: Ghosts Box-art
Velen zien Call of Duty: Ghosts als één van de slechtste COD-games in jaren. En ondanks dat het hier en daar schort aan de kwaliteit, blijf ik toch een COD-speler in hart en nieren. Grafisch doet het spel onder voor bijvoorbeeld een Battlefield, zeker op next-gen consoles, maar de snelle en goede gameplay blijft toch ongeëvenaard.

Nummer vier: Gears of War: Judgement

Releasedatum: 19 maart 2013
GoWJ Box-art
We zouden bijna vergeten dat er dit jaar ook nog een nieuw deel in de Gears of War franchise is verschenen. Judgment was niet de beste Gears die we hebben gezien, maar de serie is en blijft revolutionair op third-person shooter gebied. Judgment speelde lekker weg en de offline co-op modus is om van te smullen!

Nummer drie: Super Mario 3D World

Releasedatum: 29 november 2013
SM3DW Box-art
Ik ben dit jaar stiekem Nintendo fanboy geworden, en met mij volgens mij vele anderen op XGN. Nintendo heeft het hele jaar door bijzonder veel kwaliteitstitels neergezet op zowel de 3DS als de Wii U, de hoge cijfers vlogen ons om de oren. Ondanks dat de console nog niet zo sterk verkoopt, ben ik enorm aan het genieten aan een van de laatste releases; Super Mario 3D World!

Nummer twee: Grand Theft Auto V

Releasedatum: 17 september 2013
GTA V Box-art
Als deze game niet in de top 5, of eigenlijk top 3 van alle andere redactieleden voorkomt, dan moeten we serieus overwegen om deze persoon vriendelijk doch dringend te verzoeken om het pand te verlaten. Grand Theft Auto V was een grote hype, maar maakte de hype ook waar met een ijzersterk vervolg in de franchise. Rockstar, i love you!

Nummer een: Tomb Raider

Releasedatum: 5 maart 2013
Tomb Raider Box-art
De enorme Tomb Raider fanboy die ik ben, was ik begin dit jaar enorm in mijn nopjes met een nieuw deel in de Tomb Raider franchise. Een reboot welteverstaan, Lara Croft in een nieuw jasje. Of eigenlijk Lara Croft als een nieuw personage. Meer emoties, meer details, meer actie. Wat was deze game lekker zeg!

Andere toppers:

Flop van het jaar: Aliens: Colonial Marines

Releasedatum: 12 februari 2013
Aliens Box-art
Het is eigenlijk zonde om aan deze game nog woorden vuil te maken. Wat heeft Gearbox ons toch teleur weten te stellen met de nieuwe Aliens game dit jaar. De naam en de game hadden enorme potentie en de verwachtingen lagen hoog, maar met een 5.0 in onze recensie mag het duidelijk zijn dat dit deze game toch wel tot een van de grootste flops van dit jaar behoort!