Hitman 2 features - De tofste Hitman 2 aspecten besproken met Sean Bean!

  Alle doelwitten uit de voorgaande Hitman zijn meerdere keren uitgeschakeld, waarna het de hoogste tijd is geworden om verder te gaan met jouw moordtrip. Agent 47 keert terug en met hem een aantal toffe mogelijkheden en aspecten. Wij zetten de gaafste Hitman 2 features voor je op een rijtje en hebben een speciale gast geregeld: acteur Sean Bean!

  Intel en opportunities

  Welkom in Colombia Agent 47, deze mensen moet je omleggen en zoek het verder maar uit. Ehm, dankjewel Diana? Waar Hitman je in voorgaande titels zelf het initiatief gaf (of eigenlijk opdrong), krijg je in Hitman 2 een iets betere begeleiding van je ‘handler’. En dat mag ook wel, aangezien je haar niet voor niets hebt.

  Zo zal je merken dat één van de Hitman 2 features de toegang tot directe intel is die bepaalde mogelijkheden aan je voorlegt. In Colombia bijvoorbeeld krijg je te horen dat er een tatoeagezetter in het nabijgelegen dorpje is om één van jouw doelwitten te voorzien van verse inkt. Activeer je deze kennis, dan zal je richting de betreffende persoon worden geleid en kan je vanaf daar uitvogelen hoe je aan de kleren van deze beste man gaat komen. Sorry maat, maar jij bent onze weg naar binnen!

  Uiteraard loont het ook om je oren en ogen open te houden voor mogelijke kansen om een doelwit uit te schakelen. Een puntvormige kroonluchter aan het plafond boven de voordeur? Dat is vragen om een losgedraaid schroefje. En wie zei daar iets over een afgelegen plek waar jouw vrouwelijke doelwit graag even een luchtje schept?

  Vermommingen

  Om nog even verder te boorduren op de hiervoor genoemde toevoeging aan de lijst met Hitman 2 features, gaan we over naar vermommingen. Voor de keiharde Hitman is het ook in Hitman 2 weer de uitdaging om in jouw standaard kloffie ergens binnen te dringen, doelwitten om te leggen en weer naar buiten te glippen, maar het kan ook anders. Agent 47 is namelijk de meester van vermommingen!

  Net als in de voorgaande delen zien bepaalde personen alsnog dwars door jouw vermomming heen (zelfs als je gezichtsbedekking hebt, maar dat terzijde), maar vaker wel dan niet kan je overal langsbanjeren. Hoewel je wel dubbel zal liggen wanneer je merkt dat zodra je de kleding van de tatoeagezetter in Colombia aantrekt, je ook direct al zijn bijbehorende tattoos op je armen krijgt. Maar goed, Agent 47 heeft natuurlijk al de nodige inkt op zijn achterhoofd staan.

  Vrije keus

  Waar je in Hitman: Blood Money meer geld kreeg afhankelijk van hoe je te werk ging, blijft die frustratie je bespaard in Hitman 2. Wil jij jouw doelwit op een bepaalde manier uitschakelen en daarna iedereen die je in de weg loopt hardhandig omleggen, dan mag dat! Sterker nog, er zijn wederom bepaalde uitdagingen terug te vinden in levels waardoor je weinig anders kan dan een goed geweer vinden en je loop op een deur richten.

  In bepaalde gevallen kan je namelijk niet anders dan met veel bombarie iemand om het leven brengen om te voorkomen dat deze een alarm inschakelt of iets geks doet. Uiteraard loont het om geduldig te zijn en te wachten op de perfecte kans, maar wie weet. Misschien heb je te lang gewacht en is je kans op een uitermate schone moord verkeken!

  Muntjes galore

  Het beste wapen uit de vorige Hitman? JA ok, de exploderende bad-eend was ook best tof, maar toch niet waar we op doelden. We hebben het natuurlijk over het muntje (of de muntjes) die Agent 47 op zak heeft. En voor wie net zo gefrustreerd werd van de arme moordenaar (serieus gast, kan je niet een tientje pinnen en deze wisselen voor een paar honderd muntjes?), is er goed nieuws!

  Eén van de Hitman 2 features is namelijk het kunnen vinden van tientallen (al dan niet honderden) muntjes per level. Op logische plekken als bij wasmachines, in bedelbakjes of de tipjar in een restaurant, liggen stapels puntjes voor het oprapen. Je zal ze wederom hard nodig hebben om bodyguards weg te lokken, jukeboxen aan te zetten zodat een doelwit buiten gaat bellen of simpelweg om aan de lopende band in het water te gooien.

  Hitman 2 features besproken met Sean Bean en David Bateson

  In de vorige Hitman kwam acteur Gary Busey al langs als elusive Target. Voor bepaalde tijd had je één kans om hem om te leggen en faalde je, dan was je kans verkeken. In Hitman 2 zal de eerste van deze tijdelijke doelwitten niemand minder dan Sean Bean zijn, zij het in de vorm van personage Mark Faba. Wij spraken met Sean Bean (zoals je misschien hebt kunnen zien als je ons volgt op Instagram) in Parijs en vroegen hem naar zijn ervaring met Hitman en uiteraard, of hij zichzelf van kant gaat maken in het spel!

  “Ik heb de eerdere titels gespeeld, maar kwam volgens mij niet veel verder dan de eerste deuren. Jammer, maar dit was voor mij een kans om alsnog iets te doen met de game, zij het in een iets andere vorm. Het blijft lastig om enkel een stem en wat bewegingen te schenken, aangezien je maar af moet wachten met wat eruit zal komen. Maar al met al, als ik mezelf dan terugzie, denk ik dat ze het niet veel beter hadden kunnen doen. En of ik mezelf ga vermoorden? We zullen zien, ik ga al vaak genoeg dood in de rollen die ik vertolk, dus misschien laat ik deze zelfmoord wel schieten!”

  Niet alleen Sean Bean vertolkt een rol, ook David Bateson maakt wederom zijn opwachting. Bateson leende in elk van de voorgaande Hitman-titels zijn stem aan Agent 47, maar dat bleef tot op heden bij een paar one-liners en zo nu en dan een iets uitgebreidere uitleg. In Hitman 2 heeft de acteur een grotere rol gekregen en zal hij meer te horen zijn. Ook hem spraken we in Parijs en vroegen naar zijn historie en toekomst van Hitman.

  “Het voelde vreemd en risicovol aan om zoveel tekst in te spreken in vergelijking met de delen hiervoor. Ik doe dit nu al zo’n negentien jaar en het was de eerste keer dat ik echt hele vellen met tekst in moest spreken. In eerste instantie was ik dan ook wat huiverig, maar nu ik het eindproduct heb gezien én gehoord, snap ik de keuze van IO en moet ik toegeven dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Het voelt nu veel meer alsof jij als speler Agent 47 bent en zodoende in zijn schoenen loopt.”

  Hitman 2

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.