Red Dead Redemption 2 gameplay - Detail in overvloed!

Article
donderdag, 16 augustus 2018 om 10:22
red dead redemption 2 gameplay detail in overvloed 137247 1
De Red Dead Redemption 2 gameplay zag er in de meest recente trailer erg gelikt uit. De trailer zat vol met nieuwe informatie over de game en hoe het gaat voelen wanneer je Arthur Morgan onder de knoppen krijgt. De trailer bevatte alleen een stuk meer details dan je misschien was opgevallen en wat dat is lees je hier!
Het was natuurlijk al bekend dat Red Dead Redemption 2 zich een aantal jaren voor het avontuur van John Maston af ging spelen, namelijk in de laten jaren van de 19e eeuw. De tijd van het Wilde Westen begint als sneeuw voor de zon te verdwijnen en dat zorgt voor een speelwereld vol avontuur. De Red Dead Redemption 2 gameplay wil er dan ook voor zorgen dat je tot in de puntjes van dat avontuur kunt genieten. Dit zijn de elementen waardoor de gameplay alleen maar beter moet worden.

Levendige open wereld

In de trailer wordt al mooi verkondigd hoe Red Dead Redemption 2 een levende wereld moet krijgen die meer is dan een open wereld. De computergestuurde personages (NPC) moeten zich namelijk natuurlijk gedragen, zoals je zou verwachten van 19e eeuws schorem. De details hiervan kun je al goed in de trailer vinden.
Nadat Morgan uit een raam wordt gegooid tijdens wat lijkt op een bargevecht verzamelt het volk zich namelijk om te zien wat er aan de hand is. De NPC’s reageren op de herrie die ontstaat en verzamelen zich in de straat om te zien wat er speelt, waarna sommigen vervolgens zelfs zichtbaar met elkaar in gesprek gaan over wat er staat te gebeuren. De trailer maakt alleen niet duidelijk of het mogelijk is om de NPC’s te betrekken in het gevecht.
Wat de trailer wel duidelijk maakt is dat vechten niet de enige manier is om in de wereld iets te doen. Zo heb je de mogelijkheid om te groeten, vijandige reacties uit te lokken of om een gespannen situatie op vredelievende wijze te ontmantelen. Als je dit niet wilt doen kun je natuurlijk ook dreigen of een flinke rechtse hoek uitdelen, maar dat is dus niet altijd nodig. Het is allemaal mogelijk en beïnvloedt de manier waarop het spel verloopt, want door jouw keuzes maak je mogelijk nieuwe vrienden of vijanden.
137249

Een moderne wereld

Uit de eerste trailers werd al duidelijk dat de tijd van cowboys en indianen tot een einde leek te komen en de nieuwe trailer benadrukt dat nog maar een keer. Dorpen worden opgebouwd en nieuwe uitvindingen worden tentoongesteld en dat belooft maar weinig goeds voor de Vanderlinde bandieten. Hierdoor worden ze namelijk langzaam maar zeker verdreven en dat zal dan ook de focus van het verhaal zijn.
Tijdens dit verhaal zal een uitgebreide groep van excentrieke personages het verhaal doen opleven. Door ze goed te leren kennen kun je nieuwe geheimen leren kennen over de personages, wat vervolgens nieuwe Red Dead Redemption 2 gameplay mogelijkheden geeft. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat doen en dat brengt ons bij de volgende pagina.
137250

Basis bouwen

In de Red Dead Redemption 2 gameplay kun je namelijk meer over personages te weten komen binnen het kamp. Je kamp is namelijk een groot onderdeel van de game en die zul je in je reis meerdere keren moeten opzetten. Je kamp kun je als het ware zien als je basis. Niet alleen zul je hier eten en slapen, maar is ook de plek waar je nieuwe missies zult gaan doen.
Het is niet alleen maar taken vervullen, want er moet ook tijd zijn voor een spelletje. Zo kun je bijvoorbeeld pokeren en kun je verhalen uitwisselen met andere kampleden. Dit zijn geen onbekenden natuurlijk, want de mensen in de groep noemt Arthur zijn familie. Gedurende de game zul je deze dan ook allemaal leren kennen.
137251

Diversiteit in de omgevingen

Mocht je niet de sterkste zijn in topografie, benadrukken we het nog maar een keer: de Verenigde Staten zijn groot. Het volledige land is net zo groot als heel Europa en dan nog wat meer. Dit geeft Rockstar genoeg mogelijkheden om de wereld vol diversiteit te stoppen, zoals in de trailer over de Red Dead Redemption 2 gameplay al te zien was.
Woestijnen, bergtoppen, dichte bossen en moerassen zullen allemaal te vinden zijn in het nieuwe deel van Red Dead Redemption. Ieder biedt zijn eigen mogelijkheden en heeft kenmerkende kwaliteiten. Zo zul je een boerderij niet vinden in het moeras en zal een gemoderniseerd dorpje niet op de bergtoppen te vinden zijn. Ze zullen allemaal op de gepaste locaties te vinden zijn, waardoor de wereld realistisch geschetst wordt.
137252

De gejaagde wordt de jager

In die omgevingen zal natuurlijk ook genoeg wild te vinden zijn en daar kun je goed gebruik van maken. Door te jagen kun je namelijk ook het kamp onderhouden, maar dat is zeker niet het enige voordeel. Je kunt namelijk ook geld verdienen met het jagen door het karkas en de huiden te verkopen.
Pas wel op als je aan het jagen bent, want de gejaagde kan zomaar op jou beginnen te jagen. De wereld zit namelijk niet alleen vol met ongevaarlijke hertjes die je moet opsporen als je de daad niet met één kogel hebt kunnen volbrengen, want er zijn ook beesten als beren, alligators en wolven te vinden. Het is dus goed om van te voren de afweging te maken waarop je gaat jagen, want één verkeerde beweging kan maar zo je dood betekenen.
137253

Een trouwe viervoeter

Net als het wapengebruik, is je paard een essentieel onderdeel van de Red Dead Redemption 2 gameplay. In het nieuwe deel krijg je namelijk de mogelijkheid om te doen alsof je op een paardenmanege bent. Het verzorgen van je paard is namelijk erg belangrijk, want je trouwe viervoeter kun je namelijk ook gebruiken om wapens en items in te verzamelen.
Daarbij wordt het ook nog belangrijk voor welk paard je kiest, want sommige paarden zijn beter geschikt voor specifieke situaties. Een trekpaard zet je namelijk liever voor een wagen, zodat deze sneller de koest om te zorgen dat deze van punt a naar b komt. Voor welk paard je ook kiest, het is belangrijk om een band met de viervoeter op te bouwen. De band die je opbouwt zorgt er namelijk in de Red Dead Redemption 2 gameplay voor dat de besturing makkelijker is wanneer je bijvoorbeeld in een shootout verzeild bent geraakt.

Red Dead Redemption 2 gameplay belooft veel goeds

Dit is maar een kleine greep uit de gameplay die Red Dead Redemption 2 te bieden heeft. In de aanloop naar de release van de game zal er nog veel meer bekendgemaakt worden. Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.