Rare Replay E3 Preview - 5 Rare games waar we naar uitkijken

  De naam Rare stond jaren geleden gelijk aan een ontwikkelaar die Nintendo op de hielen zat wat betreft het maken van originele en baanbrekende games. Die tijd ligt immers ver achter ons, maar oude tijden herleven met Rare Replay. Lees in deze Rare Replay E3 Preview naar welke games we vooral uitkijken in deze retro-collectie.

  5. Rare Replay E3 Preview: Jet Force Gemini

  Op de Nintendo 64 maakte Rare een eenmalig uitstapje naar sciencefiction met Jet Force Gemini, een third person shooter waarin de drie laatst overgebleven leden van het Jet Force Gemini-team het opnemen tegen een kwaadaardige alienleider.

  Onderzoek planeten, red wollige alpenbewoners en knal enorme mieren en ander gespuis kapot in klodders met prut met je futuristische wapentuig. Het feit dat een van de personages een hond met een kanon op zijn rug is, zou al genoeg moeten zijn om je interesse te wekken.

  Hoewel de game op het eerste gehoor heel duister en serieus klinkt (op de hond na dan) is het een Rare-game in hart en nieren: felle kleuren dus, en een grafische stijl die tegen het cartooneske aanzit.

  4. Rare Replay E3 Preview: Conker’s Bad Fur Day

  Een platformgame in de stijl van Banjo Kazooie en Mario 64, maar dan met een scheldende eekhoorn in de hoofdrol. Race, ren en vecht je een weg door een krankzinnige wereld die tot de rand gevuld is met 18+ grappen.

  Het eindbaasgevecht met een enorme berg uitwerpselen is ons tot deze dag bijgebleven, inclusief het liedje dat hij zingt voordat de strijd begint. Of je Conker een succes vindt hangt af van welke stijl humor je kunt waarderen, maar wij kunnen een constante glimlach niet onderdrukken tijdens het spelen van deze titel.

  Humor is een ding, maar daarnaast is Bad Fur Day ook gewoon een puike platformgame, met originele ideeën die je van begin tot eind geboeid zullen houden.

  3. Rare Replay E3 Preview: Perfect Dark

  De spirituele opvolger van 007: Goldeneye, de game die consoleshooters voor eens en altijd op de kaart zette. Rare bleef in de spionnenwereld met Perfect Dark, een shooter waarin we heel de wereld over reizen en in de meest krankzinnige situaties terecht komen.

  Inmiddels zijn de graphics en gameplay al wel enigszins verouderd, maar voor mensen die de game vroeger gespeeld hebben is het een geweldige trip down memory lane. Voor shooterfans die de titel nog nooit gespeeld hebben is het een mooie kans om te zien waar populaire shooterseries hun inspiratie vandaan hebben.

  Perfect Dark staat daarnaast bekend om de uitgebreide offline multiplayer, waarin je het samen met je vrienden tegen elkaar of tegen bots opneemt in kleine en grotere arena’s. Hierin ben je volledig vrij om de instellingen naar je eigen smaak aan te passen. Geweldig voor een game-avondje met je vrienden dus.

  2. Rare Replay E3 Preview: Banjo Kazooie

  Misschien wel de bekendste Rare-titel, niet op zijn minst omdat het volgens velen een betere game dan Super Mario 64 is, ondanks dat ze in dezelfde periode op de Nintendo 64 verschenen. In Banjo Kazooie loods je een beer met een rode vogel in zijn rugzak door een cartooneske wereld die zo uit een tekenfilm gekropen kan zijn.

  Je waagt je leven om de zus van Banjo te redden uit de handen van de lelijke heks Gruntilda, die haar lelijke oude heksengezicht wil verjongen door de jeugd van Banjo’s zusje te stelen. Voordat je het opneemt tegen deze heks doorkruis je tientallen unieke gebieden, van sneeuwlandschappen tot groene velden en van een spookhuis tot een baai waar een enorme metalen haai met een tand probleem leeft.

  Wij hebben ons tientallen uren vermaakt met Banjo Kazooie en diens opvolger Banjo Tooie (die ook in Rare Replay aanwezig is), en kunnen echt niet wachten om weer puzzelstukjes en muzieknoten te verzamelen in deze kleurrijke wereld.

  1. Rare Replay E3 Preview: Battletoads

  De eerste game waar we op de E3 mee aan de slag gingen en dat is niet voor niks. Battletoads is een retro klassieker in de puurste zin van het woord, die pas echt geweldig wordt als je samen met een vriend als twee reuzenpadden ruimtewezens in elkaar gaat beuken.

  Je bekijkt de wereld van Battletoads vanaf de zijkant, en stuurt een felgekleurde pad aan die verrassend goed overweg kan met diverse slagwapens en ruimtescooters. De moeilijkheidsgraad ligt enorm hoog, en verbaas je er dus niet over dat je het eerste gebied voorlopig niet uit zult spelen.

  Het is een mix van onthouden waar de vijanden vandaan komen en een test van je reflexen, zeker als je eenmaal bij het beruchte ruimtescooterlevel aanbelandt. Daar is het aan jou om tientallen obstakels te ontwijken die steeds sneller op je afkomen. Onder deze strijd naar het volgende level is een fantastische soundtrack gezet, die je nog lang nadat je Rare Replay hebt afgesloten zal blijven neuriën.

  Banjo-Kazooie

  Verkijgbaar vanaf 3 december 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.