Top 10 co-op frustraties - Het ligt nooit aan jezelf

  Elke online co-op gamers heeft er wel eens mee te maken gehad. Lekker samen met vrienden of een onbekende een missie of quest doorlopen om je vervolgens aan een aantal factoren te ergeren. Samenwerking kan bevredigend werken en de missie tot een succesvol eind laten verlopen, maar soms moet je eerst door de top 10 co-op frustraties heen!

  10. Teammates die steeds doodgaan

  Teammates die steeds doodgaan staan bij velen in de top 10 co-op frustraties lijst. Of het nou in zombie mode Call of Duty is waarin teammates geholpen moeten worden of in andere games waarin je steeds meer tijd kwijt bent aan het helpen van teammates dan de werkelijke missie maakt niet uit. Het is uiteraard de risico van het vak, maar desondanks is het wel frustrerend om steeds opnieuw te moeten doen.

  9. Kill steal

  Je wapen is geladen, je hebt je wapen gericht en je kogels vliegen al door de lucht, maar helaas is je teammate zo'n persoon die niet zijn eigen vijanden kan kiezen en dus jouw kill steelt. Frustraties alom en je kiest toch maar een andere hoek of kant om te verdedigen. Maar het kan niet baten want jouw teammate besluit om ook aan die kant jouw kills te stelen.

  8. Schreeuwende teamleden

  Frustraties zijn soms onvermijdelijk, maar je frustraties binnen houden is soms verstandiger dan het uitschreeuwen. Denk bijvoorbeeld aan jouw teammates die nog midden in een spannend moment zitten om vervolgens jouw geschreeuw over al het andere geluid heen te horen. Jij wilt namelijk toch ook dat wanneer je overblijft alle focus kan houden om je team tot een succes te leiden?!

  7. Expres irritante mensen

  Misschien heb je het zelf wel eens gedaan, maar het is onvermijdelijk dat het wel eens bij jouw is gebeurd. Die twaalfjarige bijdehante jongen die expres voor je gaat zitten of verraadt waar je zit of soms je zelfs neerschiet. Het is bij ons op de redactie vaak genoeg voorgekomen dat er meer vijanden werden gelokt naar de plek waar jij stond! Grrrrrrr

  6. Items stealen

  âVooral Borderlands fans zullen items stealen als één van de grootste co-op frustraties zien. Wapens die voor je weg worden geroofd uit kisten. Maar ook Call of Duty en andere games hebben deze frustratie in zich zitten. Denk bijvoorbeeld aan de killstreak kist die wordt gestolen of een wapen of item die jij graag wilde gebruiken en die voor je neus wordt weggekaapt!

  5. Teamleden die jou niet reviven

  âDe vierde frustratie uit de top 10 co-op frustratie lijst komt deels overeen met de nummer 10. Uiteraard ben jij vaak diegene die jouw teammates omhoog moet helpen wanneer zij aan het falen zijn. Maar op het moment dat jij per ongeluk (het is nooit je eigen schuld natuurlijk) hulp nodig hebt, dan uhm, zijn je teamleden simpelweg nergens te bekennen. Het is ook altijd hetzelfde liedje...

  4. Lag

  Lag tijdens het gamen is misschien wel de nummer één frustratie bij elke gamer. Zelfs tijdens co-op games is de vertraging mateloos irritant. Soms is de lag zelfs zo erg dat je een online game amper kan spelen. Lag is gewoon enorm hinderlijk tijdens het gamen en jouw teamlid ergens stil zien staan waardoor jij moet wachten maakt dit natuurlijk nog wat erger.

  Maar nog erger is natuurlijk het moment waarin je zelf lag ervaart en niet vooruit komt of het level doorschiet. We hebben een goed filmpje gevonden waarin lag in het echte leven wordt getoond! Checken dus!

  3. Eigenwijze teamleden

  Je kent het wel, jij neemt de leiding aangezien je precies weet wat er gedaan moet worden, maar één van jouw teamleden besluit om een totaal andere weg te nemen. Wat volgt is een golf van vijanden of een gigantische omweg. Had hij maar gewoon naar jou geluisterd, dan was de missie al afgelopen. Uiteraard komt het ook vaak voor dat er een strategie gemaakt wordt, waarna één teammate de hele missie weet te verknallen door zijn eigen strategie toe te passen.

  Een goede demonstratie is Leroy Jenkins, wie kent het oude legendarische filmpje niet? Check hem boven de nummer twee van de top 10 co-op frustraties lijst!

  2. Bugs

  Ook de frustratie die ontstaat bij veel games, maar niet onmisbaar is in de top 10 co-op frustraties lijst is het feit dat sommige games bugs bevatten waardoor er simpelweg niet verder gespeeld kan worden. Denk aan een eindbaas die achter een muur staat waar je niet bij kan of in de situatie van Rox en Laura met Payday 2 waarin Rox geen vijanden op haar scherm zag, terwijl Laura nog genoeg vijanden zag om af te maken.

  Bugs zijn dus frustrerend omdat een spel daardoor soms helemaal niet uitgespeeld kan worden, maar het is nog frustrerender om dit samen door te moeten maken. Sommige games hebben bijvoorbeeld geen bug in singleplayer mode, maar als er meerdere mensen een game spelen wordt opeens de game onspeelbaar vanwege één bug. Frustrerend, is het niet?

  1. Disconnected

  Lag is frustrerend, maar het moment dat er een teammate vertrekt uit de game omdat zijn verbinding verloren raakt of hij moet eten of een afspraak heeft is misschien wel de grootste frustratie van iedereen. Wanneer je één missie of game begint wil je hem afmaken ook. Destiny gamers hadden de eerste week bij de game een groot probleem aangezien vaak genoeg de verbinding verloren raakte omdat de servers niet in orde waren.

  Maar ook het feit dat gamers de melding krijgen: "cannot join your game" kan soms extreem frustrerend werken. Het tijdstip staat vast en jullie zitten beiden klaar om de tegenstander een schop onder hun kont te verkopen. Helaas gaat het hele feest niet door aangezien de verbinding het gewoon niet toelaat. Gamers die Assassin's Creed Unity vanaf de launch speelden kennen de melding waarschijnlijk maar al te goed!

  Voor zowel jouw teamlid als jezelf is dit uiteraard frustrerend, want soms resulteert het in het feit dat een opdracht helemaal opnieuw uitgevoerd moet worden. Op de redactie werd het feit dat iemand disconnectedâ raakt gekozen als de nummer één van de top 10 co-op frustraties lijst. Voor jou kan het uiteraard verschillen, dus zijn we benieuwd naar wat jouw grootste co-op frustratie is!

  Assassin's Creed Unity

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.