Rainbow Six Siege - Jaar 3 seizoenen op een rij!

  Rainbow Six Siege is een populair 5-tegen-5 shooter waarbij je het opneemt tegen terrorisme. Elk jaar verschijnt er voor Rainbow Six Siege een Road Map waarbij Ubisoft laat zien wat het van plan is. Lees hier wat er allemaal in jaar 3 van Tom Clancy's Rainbow Six Siege gebeurd is.

  Ubisoft

  Elk jaar komt Rainbow Six Siege met een seizoenspas. Je kan een seizoenspas aanschaffen voor 29,99 euro indien je de game bezit of je een speciale editie koopt van Rainbow Six Siege. Voordat je een seizoenspas koopt is het aan te raden om af te wachten totdat de Road Map bekend is gemaakt. Je krijgt dan namelijk een overzicht met daarin de features die er voor dat seizoen gepland zijn.

  Seizoen 1: Operation Chimera

  Om jaar 3 te beginnen heeft de maker van Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Ubisoft, de community op 20 februari verrast door een speciale trailer uit te brengen voor een nieuwe gamemode. De mode heette Outbreak en het doel was simpel: een zombie-aanval overleven om door verschillende levels heen te gaan. Al snel werd duidelijk dat de gamemode enkel tijdelijk was en niet voor eeuwig in de game zou blijven.

  De community kreeg niet alleen een gamemode waar ze een maand lang van kon genieten, maar er werden bij de gamemode ook twee aanvallers bekendgemaakt. Deze CBRN-specialisten hebben beide een pantser van niveau 2 en een snelheid van niveau 2. Daarnaast beschikken de twee over speciale gadgets. Lees hieronder meer over Lion en Finka.

  Specialist Lion, CBRN Threat Unit (GIGN)

  Lion is een aanvaller die uit Toulouse (Frankrijk) komt. Door zijn speciale gadget kan hij op elk moment zien waar de verdedigers zich schuilhouden zodra ze bewegen. Verdedigers kunnen ervoor kiezen om de benen te nemen, maar hierdoor zijn ze door Lions gadget dus een paar seconden door de muren heen te zien. Daarnaast kunnen verdedigers ervoor kiezen om op veilig te spelen door een paar seconden niet te bewegen.

  Spelers krijgen een signaal wanneer Lion zijn EE-ONE-D activeert: er verschijnt een timer icoon midden in je scherm. Het is slim om niet te bewegen wanneer Lion zijn gadget gebruikt. Het is alleen wel aan te raden om niet altijd stil te blijven staan wanneer Lion zijn gadget gebruikt. Het kan namelijk zo zijn dat Lion je gezien heeft en jou op één plek wil laten staan. Ren dus alleen weg wanneer het nodig is.

  Specialist Finka, CBRN Threat Unit (Spetsnaz)

  Finka is net als Lion een aanvaller. Finka komt uit Gomel (Belarus) en heeft zich aangesloten bij de CBRN-Threat Unit om samen met Lion de 'Outbreak' te bestrijden. De Spetsnaz-specialist beschikt over Adrenal Surge, een vaardigheid die ze kan activeren om haar hele team te versterken met boosts en buffs. Spelers kunnen zien wanneer Finka de gadget gebruikt omdat de rand van je scherm dan blauw wordt. De boost kan jouw hele team bereiken. Wanneer je team op de grond ligt of niet, waar je teamgenoten ook zijn.

  De Adrenal Surge van Finka heeft verschillende voor -en nadelen voor de speler. Nadat Finka haar Adrenal Surge heeft geactiveerd kloppen alle harten van haar teamgenoten sneller waardoor Pulse zijn vijanden van een langere afstand kan zien.

  Ubisoft

  Seizoen 2: Operation Para Bellum

  Na Operation Chimera liet Ubisoft ons zien wat voor een schoonheid Italië kan uitstralen. Nieuwe specialisten en een splinternieuwe map werden bekendgemaakt met Operation Para Bellum. Er werden twee GIS-specialisten bekendgemaakt die je alleen kon spelen als verdediger. De nieuwe map, Villa, werd ook toegevoegd en de spelers vonden de map geweldig. De map begeeft zich in Tuscany (Italië) en is een van de kleinste mappen die er in Rainbow Six Siege te vinden is (op House na).

  Specialist Maestro, GIS

  Maestro is een verdediger uit Rome. Met zijn pantser van niveau 3 en snelheid van niveau 1 maken aanvallers geen schijn van kans wanneer ze één-op-één tegen deze Romein willen vechten. Met hiernaast alleen Light Machine Gun als verdediger, maakt dit Maestro speciaal vergeleken met andere verdedigers.

  Maestro is uitgerust met twee camera's waar je niet alleen doorheen kan kijken, maar ook mee kunt schieten. De Evil Eye is kogelvrij en het kan door rook zien. Het schiet lasers af die niet al te veel pijn doen, maar wel de aandacht kunnen trekken van aanvallers. Maestro kan de camera's overal plaatsen, zelfs op de vloer.

  De Evil Eye kan niet worden verwijderd door kogels, maar wel door explosieven of door Sledge's unieke hamer van Thor. Twitch en Thatcher kunnen de Evil Eye tijdelijk niet bruikbaar maken door hun gadget erop te gebruiken. Zolang de Evil Eye niks mankeert, kan het hele team het gebruiken.

  Specialist Alibi, GIS

  Alibi is een verdediger uit Tripoli (Libië). Met haar pantser van niveau 1 en snelheid van niveau 3 kan Alibi uit de handen van binnenvallende aanvallers blijven.

  Alibi beschikt over drie Prisma's die ze neer kan gooien. Wanneer ze een Prisma op de grond gooit, verschijnt er een hologram van Alibi zelf zonder skin of attachments. Elke ronde heeft Alibi drie Prisma's die ze goed kan gebruiken om bijvoorbeeld aanvallers in de val te lokken. Wanneer een aanvaller op het hologram schiet, krijgt Alibi een signaal met daarin informatie over waar de aanvaller precies zit. Zo moeten aanvallers twee keer nadenken voordat ze een Alibi zien, wetende dat er een Alibi in het vijandelijke team zit.

  Als je de game eenmaal lang genoeg speelt, kun je steeds sneller uitvogelen of Alibi een hologram is, of juist niet. Onderaan het hologram vind je de base van het hologram. Je kan die kapot schieten waardoor het hologram ook verdwijnt. Glaz kan met zijn scope zien of het hologram echt is, of niet, zonder naar de onderkant te hoeven kijken. Twitch en Thatcher kunnen gemakkelijk het hologram verwijderen door hun unieke gadget te gebruiken.

  Ubisoft

  Seizoen 3: Operation Grim Sky

  Operation Grim Sky is de tiende extensie van Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Dit seizoen voegt Ubisoft een map rework voor Hereford Base en twee nieuwe specialisten. De map Hereford Base is er al sinds jaar 1 en kreeg in jaar 3 een rework.

  Specialist Maverick, GSUTR (Delta Force)

  Maverick is een aanvaller uit Boston, Massachusetts (De Verenigde Staten). Met zijn pantser van niveau 1 en snelheid van niveau 3 kan hij als aanvaller op onverwachte plekken aanvallen.

  Maverick is uitgerust met de Suri Torch waarmee hij versterkte muren kan openen. In tegenstelling tot Thermite en Hibana kan Maverick eigenlijk veel minder. De gaten die hij maakt in muren zijn alleen niet de gaten waar je per se doorheen wilt. Je wilt er alleen doorheen kijken. Stilletjes kan de Suri Torch kleine gaten maken in muren zodat Maverick ongestoord zijn werk kan afmaken. Pas wel op, want als een verdediger dichtbij staat, kan hij de Suri Torch horen en zich voorbereiden.

  Met de Suri Torch kun je, uiteindelijk, wel een gat maken waar je doorheen kan. Gebruik je Suri Torch voorzichtig, want je brandstof houdt het niet eeuwig vol en kan opgaan wanneer je het te vaak gebruikt. Wanneer je de Suri Torch gebruikt, kan je erg kwetsbaar zijn voor verdedigers die rondlopen.

  Specialist Clash, GSUTR (MPS)

  Clash is een verdediger uit London. Met haar pantser van niveau 3 en snelheid van niveau 1 kan ze voor goede afleiding zorgen. Voor het eerst in Tom Clancy's Rainbow Six Siege is er een verdediger met een schild.

  Clash is uitgerust met een onverwoestbaar, elektrisch schild. Wanneer Clash haar schild voor zichzelf neerzet, bedekt het haar hele voorkant. Het schild geeft je niet alleen dekking, maar het heeft een ingebouwde laser functie waarmee je schade kunt aanrichten en aanvallers kan verslomen.

  Haar laser werkt alleen wel op een batterij waardoor ze dus niet constante schade kan aanrichten. Het schild laadt zichzelf op wanneer het haar laserfunctie niet gebruikt. Wanneer Clash haar tweede wapen wil trekken moet ze haar schild eerst op haar rug terugzetten. Let er dus wel goed op dat je niet zomaar je tweede wapen trekt, die actie maakt je zeer kwetsbaar.

  Een slimme tactiek is om deuren te blokkeren zodat aanvallers er niet doorheen kunnen. Aanvallers kunnen verschillende acties uitvoeren om Clash kwetsbaar te maken, denk er bijvoorbeeld aan dat je niet geslagen mag worden, want anders verlies je de controle over je schild. Thatcher kan tijdelijk je laser uitschakelen met zijn EMP-granaten en Capitao zal je ergste nachtmerrie zijn als het gaat om zijn vuurpijlen.

  Ubisoft

  Seizoen 4: Operation Wind Bastion

  In het laatste seizoen van Tom Clancy's Rainbow Six Siege krijgt het spel een nieuwe map met twee nieuwe specialisten. De map neemt je mee naar het prachtige Noord-Afrikaanse platteland in Marokko. Maak kennis met twee nieuwe Marrokaanse specialisten en de nieuwe map Fortress.

  Specialist Nomad, GIGR

  Nomad is een aanvaller uit Marrakesh (Marokko). Met haar pantser van niveau 2 en snelheid van niveau 2 zal ze alles wat ze tegenkomt op haar eigen manier tegengaan.

  Naast haar nieuwe wapens, schiet Nomad niet alleen kogels, maar ook luchtstootgranaten die spelers op de grond gooit. Deze mijnen gaan af wanneer er iemand in de buurt van deze mijnen beweegt. Zo kan je horen waar spelers vandaan komen. Je kan de Air Jabs ook gebruiken wanneer je gaat aanvallen. Gebruik de luchtstootgranaten wanneer je een verdediger uit zijn cover wilt blazen. Specialisten die geraakt zijn door de luchtstootgranaten vallen op de grond en kunnen tijdelijk niet schieten, dat maakt Nomad perfect om snel plekken over te nemen op de map.

  Leuke weetjes over de Air Jabs: verdedigers kunnen de bom tijdelijk niet ontmantelen als je daar een luchtstootgranaat achterlaat. Je kan spelers ook door muren heen blazen als ze zich achter een muur begeven die opgeblazen kan worden.

  Specialist Kaid, GIGR

  Kaid is een verdediger uit Armound (Marokko). Met zijn pantser van niveau 3 en snelheid van niveau 1 maken aanvallers geen kans wanneer ze versterkte muren willen opblazen.

  Kaid is uitgerust met twee gooibare, elektrische klauwen. Hij zorgt voor een nieuwe manier om het objectief te beschermen. Zo kan hij elektriciteit op schilden zetten, dit kan hij evenals op prikkeldraad, verstevigde muren en plafonds. Let er wel op dat de klauwen niet gelijk geactiveerd zijn na het neerzetten. De cirkel om de klauwen heen geeft een tijdsindicatie. Zo kan je de elektrische klauwen gebruiken om meerdere objecten onder stroom te zetten.

  Let erop dat aanvallers een handvol specialisten hebben die de elektrische klauwen kan vernietigen. Neem voorbeeld aan Thatcher die met zijn EMP-granaat de klauwen kan vernietigen en neem voorbeeld aan Twitch die de klauwen kan neerschieten. Ook kan je IQ niet vergeten, zij kan de apparatuur door muren zien met haar unieke gadget.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege Jaar 3

  Tom Clancy's Rainbow Six Siege is al jarenlang een populair spel voor vele shooter liefhebbers. Dit jaar heeft Ubisoft de community zeker niet teleurgesteld en wij van XGN kunnen niet wachten tot het vierde jaar begint. Je kan hier de seizoenspas kopen voor jaar 4.

  Tom Clancy's Rainbow Six Siege is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.