5 redenen waarom een PS5 Pro een goed idee is

Article
zaterdag, 24 juli 2021 om 9:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
De PlayStation 5 is nu meer dan een half jaar op de markt en werkt als een trein. Toch zijn er nu al een aantal haken en ogen aan de machine op te merken die met verbeterde hardware op te lossen zijn. Wij zetten alvast vijf redenen op een rij waarom de PS5 Pro een goed idee is.
Hoewel we het hier hebben over redenen waarom een PS5 Pro een goed idee is, betekent het niet dat we direct zitten te springen om een PlayStation 5 Pro. De nieuwe hardware van Sony is er immers nog geen jaar. Toch is het niet uit te sluiten dat Sony een tussentijdse upgrade gaat brengen. De redenen zijn er namelijk in overvloed.

1. Performance/Fidelity-keuzes afschaffen

We trappen af met de meest voordehandliggende reden waarom een PS5 Pro een goed idee is. De PlayStation 5 heeft namelijk flink wat moois onder de kap zitten, maar nu al is duidelijk dat de kracht nog niet op het peil is waar veel spelers op hoopten. Vrijwel iedere grote AAA-release biedt nu namelijk de keuze tussen twee spelopties: Performance (fps op de eerste plek) of Fidelity (grafisch pracht en praal).
Toen de volgende generatie consoles werd onthuld, hoopten spelers juist dat deze keuze zou komen te vervallen. De hoop was dat consoles beide gelijktijdig aan konden, maar dat blijkt helaas niet volledig het geval. Met een PS5 Pro is die optie er misschien juist wel doordat de console met een bijgewerkt model waarschijnlijk betere hardware krijgt.
playstation 5 7f1620031317

2. Kleinere console

Een ander verbeterpunt voor de PlayStation 5 is te vinden in het design. De console is namelijk wel heel erg groot. Het verplaatsen van de console is voor velen dan ook een opgave en een mooi plekje in je entertainmentcentrum vinden is ook niet gemakkelijk. Een herziend design voor een potentiële PS5 Pro zou het probleem gemakkelijk oplossen.
De futuristische modem-look valt namelijk ook lang niet bij iedereen in de smaak en dus kan Sony twee vliegen in één klap slaan. Wel moet gezegd worden dat dit probleem ook oplosbaar is door middel van een PS5 Slim. Sony is geen vreemde als het aankomt op meerdere looks voor één console, dus uiteindelijk zal het nog even afwachten zijn op welke manier dit verbeterpunt geïmplementeerd wordt.
img 20201028 125749f1603900130

3. Grotere SSD

Natuurlijk is een ander probleem van de PlayStation 5 dat de SSD als te klein gezien wordt. Van de 825 GB blijft namelijk realistisch gezien maar rond de 665 GB over. Voor een next-gen console is dat vrij weinig en tot op de dag van vandaag heeft Sony nog altijd geen opties rondom een uitbreiding van de SSD-opslag. Deze moet ergens deze zomer wel verschijnen.
Met een PS5 Pro mag het Japanse bedrijf dan ook niet nog een keer de mist in gaan. Een grotere SSD moet vanaf het eerste moment in de console zitten. Realistisch gezien zou dat minimaal 1 TB moeten zijn, maar een 2 TB SSD zou natuurlijk helemaal lekker meegenomen zijn. Toch is wel de vraag of de kosten dan niet te ver oplopen.
playstation vr 2 controllersf1616070635

4. Extra PS VR 2 opties

Een andere reden waarom een PS5 Pro geen slecht idee lijkt te zijn is de aankomende PlayStation VR 2. Volgens insiders staat een release intern voor eind 2022 op de planning en daar kijken VR-fans nu al naar uit. Dat is ook logisch, want PlayStation VR kan wel een goede update gebruiken.
Toch lijkt het een nog slimmer idee om PS VR 2 direct een ingebouwde optie te geven om voordeel te halen uit nóg betere hardware. Een PS5 Pro zou bijvoorbeeld de framerate nog verder op kunnen schalen waardoor de gameplay-ervaring van de toekomstige VR-headset verbeterd wordt.
ps5 controllerf1592919068

5. Meer winst door een PS5 Pro

De laatste reden is er één in het voordeel van Sony, namelijk dat het goed is voor de knip. Als Sony halverwege de generatie met een PS5 Pro komt, is dat voor het Japanse bedrijf ook niet slecht. Sterker nog, waarschijnlijk zorgt het alleen maar voor winst bij Sony.
Een nieuw model halverwege de generatie brengt namelijk voor de hardcore fans een nieuw glimmend speeltje om van te genieten. Op die manier kan Sony dus dezelfde console als het ware twee keer aan klanten verkopen, maar dan met lichte verbeteringen. Het is een tactiek die al jaren werkt op de telefoonmarkt en de vorige generatie ook binnen het gamelandschap zijn intrede maakte. Toen werkte het goed, dus waarom zou Sony niet nog een keer extra geld willen verdienen?

Een PlayStation 5 Pro in aantocht?

Of de PlayStation 5 Pro er daadwerkelijk gaat komen is natuurlijk nog maar de vraag. Daarvoor moeten we nu nog afwachten. De normale PS5 moet namelijk eerst goed aangevuld worden qua voorraad, want data is nog steeds een drama. Gelukkig heb je met ons overzicht wel alles makkelijk bij de hand om een console te bestellen zodra er voorraad is.

Populair Nieuws