PS4 E3 2017 Verwachtingen - Gaat Sony knallen?!

  De E3 2017 staat weer voor de deur. Volgende maand is het zo ver en vindt de grootste game en entertainment beurs ter wereld weer plaats in Los Angeles. Ook Sony houdt een persconferentie op het evenement en in deze special zetten we 7 PS4 E3 2017 verwachtingen op een rij.

  8. PS4 Pro games

  De PS4 Pro was voor release bekend als de PlayStation 4 Neo. In september vorig jaar werd de geüpgradete PS4 console onthuld door Sony tijdens een evenement in New York. De PS4 Pro heeft een snellere processor, betere graphics, een 4K resolutie en de mogelijkheid om games met 60 fps te spelen op 1080p. Dit wordt de eerste E3 na het uitbrengen van de PS4 Pro in november 2016.

  Daarom verwachten we zeker een aantal onthullingen die met de PS4 Pro te maken zullen hebben. Niet alle PS4 games maken gebruik van de verbeterde specificaties van de PS4 Pro, maar games die dit wel doen hebben het 'PS4 Pro Enhanced' label. Deze games zijn onder andere Assassins Creed Syndicate, Deus Ex Mankind Divided en Fallout 4. Onze verwachting is dat Sony op de E3 2017 meer games zal onthullen die geoptimaliseerd worden voor de PS4 Pro.

  7. Prijsdalingen en bundels

  Het is al een tijdje geleden dat de PS4 werd uitgebracht, dit was namelijk in 2013. De PS4 Pro is op dit moment zeven maanden geleden uitgebracht en PlayStation VR is inmiddels al acht maanden uit. Zowel de PS4 Pro als PlayStation VR kosten nu nog rond de 400 euro. Dit is wat aan de prijzige kant en daarom is onze verwachting dat Sony tijdens haar persconferentie bekend gaat maken dat de prijzen voor haar consoles en de VR-headset verlaagd gaan worden.

  Daarnaast zijn er tot nu toe nog geen bundels verschenen voor de PS4 Pro, terwijl er in de tijd tussen de release en nu toch aardig wat bundel-waardige games zijn uitgekomen. Denk bijvoorbeeld aan games als Horizon Zero Dawn of de Call of Duty games die eerder nieuwe content op PS4 krijgen dan op andere platforms. Ook in de toekomst komen er meerdere games uit die zeker niet zouden misstaan in een bundel met de PS4 Pro. Onze verwachting is daarom dat er op de E3 2017 ten minste een PS4 Pro bundel onthuld gaat worden, wellicht met een game als Crash Bandicoot N. Sane Trilogy of Destiny 2.

  6. Nieuwe Guerrilla game en Horizon DLC

  De laatste game die Guerrila Games heeft uitgebracht is natuurlijk ons vaderlands trots Horizon Zero Dawn. Verder is deze ontwikkelaar in het verleden verantwoordelijk geweest voor de Killzone franchise. Het team achter Killzone Shadow Fall staat onder leiding van Steven ter Heide, game director, en is al drie jaar bezig met het ontwikkelen van een nieuwe game. Het zou dus niet verkeerd zijn als deze nieuwe game van Guerrilla Games op de E3 2017 onthuld zou worden.

  Daarnaast liet Guerrilla Games in maart weten bezig te zijn met het ontwikkelen van DLC voor Horizon Zero Dawn. Volgens Hermen Hulst, managing director van de Guerrilla studio, is wat we tot nu toe gezien hebben nog maar het begin van Aloys verhaal en de wereld in de game. Uitgever Sony liet verder weten enorm veel potentie in de game te zien en daarom Aloy tot een icoon van PlayStation te willen maken. Het zou dus niet raar zijn als de Horizon DLC onthuld zou worden tijdens Sony's persconferentie op de E3 2017.

  5. Een grote VR titel

  De PlayStation VR kwam in oktober vorig jaar uit en is te gebruiken in combinatie met de PS4. Daarmee beleeft het dure accessoire dit jaar zijn eerste E3. Er kwam dit jaar al een aantal grote titels uit voor PlayStation VR, denk bijvoorbeeld aan Fairpoint of aan Resident Evil 7, die VR ondersteunt. Onze verwachting is dat er op de E3 2017 een grote VR titel onthuld zal worden door Sony.

  Deze game zou bijvoorbeeld ontwikkeld kunnen zijn door London Studio, dat bij de launch van PlayStation VR verantwoordelijk was voor de PlayStation VR Worlds game. Deze studio heeft al ervaring met het platform en zou dus een goede kandidaat zijn. Daarnaast opende Sony in 2015 een studio in Manchester met het doel om VR titels van hoge kwaliteit te produceren. Genoeg reden dus om de onthulling van een grote titel voor de PlayStation VR te verwachten op de aankomende E3.

  4. Red Dead Redemption 2

  De release van Red Dead Redemption 2 werd in oktober vorig jaar aangekondigd door Rockstar Games. Het vervolg op het enorm succesvolle eerste deel moet dit jaar nog uitkomen. Rockstar heeft al bevestigd dat PS4 gebruikers eerder de mogelijkheid zullen krijgen om online content te verdienen. In het verleden was Rockstar al vaker aanwezig tijdens de E3 persconferenties van Sony.

  Er is verder nog niet veel bekend over het verhaal, de modi, personages en andere aspecten van de game. Ook de precieze datum van de release is nog niet bekendgemaakt. Hoewel er wel al een aantal geruchten de rondte doen is er nog niets officieel bevestigd. De persconferentie van Sony op de E3 2017 zou daarom een mooi moment zijn voor Rockstar om met meer informatie over Red Dead Redemption 2 te komen.

  3. Nieuwe Sucker Punch game

  Sucker Punch is de studio achter de Infamous en Sly Cooper franchises en werd in 2011 overgenomen door Sony. Het is inmiddels drie jaar geleden dat de laatste game van Sucker Punch, Infamous First Light, werd uitgebracht. Het is nog niet bekend aan welke titel de ontwikkelaar nu werkt, maar we verwachten binnenkort wel een nieuwe game van Sucker Punch. Het zou kunnen gaan om de nieuwste game uit de Infamous franchise, maar stiekem hopen we dat er een totaal nieuwe game aan zit te komen.

  Onze verwachting wordt aangesterkt door het feit dat Sucker Punch sinds februari dit jaar op zoek is naar een Open World Content Designer. Dit wijst er natuurlijk op dat Sucker Punch bezig is met een nieuwe game en dat dit een open-world game gaat worden. Onze verwachting is dus dat er een nieuwe Sucker Punch titel onthuld zal worden tijdens de persconferentie van Sony op de E3 2017.

  2. Meer info: Destiny 2 & Call of Duty WW2

  Destiny 2 en Call of Duty WW2 zijn allebei games waarbij bepaalde content of releases eerder verschijnen op de PS4. Sony heeft voor deze exclusiviteitsdeals natuurlijk aardig wat flappen neergelegd en het zou dus niet raar zijn als Sony dit op de E3 2017 duidelijk wil maken.

  Vorige week werden er in een Destiny 2 livestream enorm veel details vrijgegeven over de game. Toch gaven de ontwikkelaars aan nog een aantal verrassingen in petto te hebben. Destiny 2 zal na de release extra content krijgen die als eerst op de PS4 te spelen zal zijn. De E3 2017 zou een mooi moment zijn om in samenwerking met Sony meer informatie over deze aankomende shooter naar buiten te brengen.

  Ook voor Call of Duty WW2 heeft Sony een deal gesloten. De DLC van deze game zal namelijk eerder uitkomen voor de PS4 dan op de Xbox One en PC. Over deze game is nog niet super veel bekend, maar er wordt wel enorm naar uitgekeken door Call of Duty fans die de serie graag naar het verleden terug zien keren. Het zou daarom een goed idee zijn om meer over deze aankomende titel te onthullen tijdens de persconferentie van Sony.

  1. Exclusives

  Tijdens de persconferenties van Sony op eerdere E3's ging vaak veel aandacht uit naar exclusieve titels voor de PS4. Vaak worden nieuwe exclusieve PS4 games onthuld of horen we juist meer over de release van de games. Op de E3 in 2016 werden bijvoorbeeld Days Gone, Death Stranding en God of War onthuld. Natuurlijk hopen we tijdens de E3 2017 meer te horen over de releases van deze exclusives voor de PS4.

  Naast deze drie titels is er nog een hele rits andere games die exclusief voor de PS4 uit gaan komen. Onze verwachting is zeker dat we over een aantal van de games in die special meer zullen horen op de E3 2017.

  Horizon: Zero Dawn

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.